Algarve de zuidelijkste provincie van Portugal. We spraken al eerder over de plaats die het hart van elke vakantieganger veroverd in onze blog over de Leukste to do’s in Portugal. Huren jullie een vakantiehuis in Algarve, dan is het fijn te weten welke uitstappen in Algarve zeker niet kunnen ontbreken tijdens jullie verblijf. 

Met het gevarieerde landschap van rotsformaties en kilometerslange stranden heeft deze provincie veel te bieden. Maar ook de warme temperaturen in de winter maken Algarve extra geliefd om een winterdip tegen te gaan. Met deze 6 uitstappen haal je alles uit je vakantie in Algarve en zal je thuiskomen met een hoop instagrammable foto’s. 

Faro

Verblijf je in een vakantiehuis in Algarve met privé zwembad? Dan is Faro de ideale uitvalsbasis! Deze pittoreske stad met zijn
geplaveide straten, prachtige architectuur en schilderachtige kunsten  wordt vaak de poort naar de Algarve genoemd. De historische oude stad Faro, Cidade Velha, is een van de meest prominente bezienswaardigheden. De stad wordt omsloten door middeleeuwse muren en er zijn verschillende opmerkelijke attracties te vinden zoals de jachthaven met een I Love Faro-beeld of Igreja do Carmo en de ‘bottenkapel’. De meest opvallende is de kathedraal van Faro, Sé. Na de beklimming van de klokkentoren zal iedereen zijn camera bovenhalen om het panoramische uitzicht over Faro en omgeving vast te leggen. 

Praia da Marinha

Het strand dat door velen benoemd wordt als het mooiste strand van de wereld is zeker de moeite om een bezoekje te brengen tijdens jullie vakantie in Portugal. Er zijn verschillende steile rotsen en kliffen in verschillende kleuren te zien op het strand. Maar je zal er ook het meest heldere water van Portugal vinden volgens de lokale bevolking. Praia da Marinha bestaat uit meerdere stranden waarnaar je kan wandelen indien het water niet te hoog staat. Anders kun je de verschillende stranden bereiken door te zwemmen of met een kajak. Ook al huren jullie een vakantiehuis met zwembad, een plons in de zee kan niet ontbreken tijdens jullie vakantie. 

Dolfijnen spotten

​Tussen april en november heb je kans om dolfijnen te zien aan de kust van Algarve. Verschillende plaatsen bieden excursies aan naar wilde dolfijnen in Algarve. Door het gevarieerde aanbod aan wildlife in de oceaan kan je verschillende soorten dolfijnen tegenkomen op je boottocht, maar ook zeeschildpadden of zelfs een haai. Garantie op het zien van dolfijnen is er natuurlijk niet altijd, maar een paar uur in een snelle boot op de volle zee is vaak al een spectaculaire belevenis. Een super leuke activiteit waar je jouw vakantiehuis in de Algarve misschien wel even voor wilt verlaten! 

Ponta da Piedade

Het meest gefotografeerde stukje van Portugal mag je niet vergeten te bezoeken tijdens je verblijf in Algarve. Ponta da Piedade is een indrukwekkende verzameling van steile rotsformaties, grotten en pieken. Je kan dit stukje Portugal zelf ontdekken door een wandeling over smalle rotspaadjes waarbij je met handen en voeten omhoog klautert om de mooiste plekjes bovenop een rots te bereiken. Ook vanop het water is dit natuurfenomeen te bewonderen met een boot- of kajaktocht. 

Algar Seco

Vlakbij het toeristische plaatsje Carvoeiro vind je Algar Seco. Je ogen zullen er verstelt staan van het prachtige surrealistische maanlandschap dat bestaat uit verschillende geërodeerde rotsmassa’s. Door het water zijn er verschillende gaten in de rotsen ontstaan, maar het hoogtepunt is de Boneca. Dit is een twee ramige doorkijk in de rotsen over de Atlantische Oceaan. Dit prachtige uitzicht valt te bereiken via een avontuurlijke route die over trappen en rotsen gaat. Na deze belevenis kunnen jullie weer genieten van een frisse duik bij jullie vakantiehuis met zwembad

Seven hanging valleys trail

De Seven hanging valleys trail is een route van 6 kilometer die zeker de moeite waard is door het spectaculaire uitzicht over de ruige kust, kalkrotsen, pittoreske stranden en grotten. De route komt onder andere langs Praia da Marinha en Praia de Benagil. Is 6 kilometer te veel avontuur voor jou, dan kun je er altijd voor kiezen om maar een deel van de route te doen om daarna terug te keren naar jullie vakantiehuis met privé zwembad

Helemaal enthousiast om instagrammable foto’s in Algarve te nemen? Bekijk ons aanbod aan vakantiehuizen in Algarve. Een vakantiewoning in Vilamoura of liever een vakantiewoning in Albufeira ons aanbod heeft het allemaal. 


Toch opzoek naar een andere bestemming die net zo fotogeniek is al Algarve? Neem een kijkje naar deze blog over fotogenieke bezienswaardigheden aan de Côte d’Azur

[a$housesInRegion] Algarve

[a$showAllRegionHouses]

Villa Moda

Quarteira, Algarve

10
5
6

Villa Visao

Loulé, Algarve

17
8
5

Tres Palmeiras

Vilamoura, Algarve

6
3
2

Casa Simpatico

Vilamoura, Algarve

8
4
3

Aktuelle Blogbeiträge

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX