10 Beste daguitstappen in Avignon !

Ik weet letterlijk niet waar ik moet beginnen. Ik had een brainwave om in te gaan op een bepaald aantal dingen die te doen zijn in Avignon, maar dan is er nog de hele omgeving van Avignon. Er is ook het feit dat Avignon gewoon een prachtige plaats is, in een prachtige hoek van Europa, schoonheid en charme in de stad en in de hele omgeving.  Dus nam ik genoegen met een rond getal, tien leek me een goed getal. Maar voor de duidelijkheid, ik kan gewoon op een terras in de schaduw zitten, op een van de mooie pleinen van Avignon, het Provençaalse klimaat, het accent en de manier van leven in me opnemen. 

En ik ben niet de enige die er zo over denkt, het hele centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Laat ons u meenemen naar de hoofdstad van de Vaucluse.

En om al deze redenen hebben wij een uitgebreid aanbod in de omgeving van Avignon. Huur een vakantiehuis met privé zwembad en geniet van alles waarover we u in deze blog enthousiast vertellen. En er valt altijd meer te ontdekken en te genieten!

Parkeer je auto net buiten het centrum en begin met wandelen. Of huur een scooter als het alleen jij en je geliefde is. In elk seizoen.

1. Palais des Papes

Het Paleis van de Pausen is de voor de hand liggende plaats om te beginnen. Een middeleeuws kasteel, imposant en absoluut schitterend, dat de grootsheid van de toenmalige katholieke kerk laat zien. Het bood onderdak aan de katholieke pausen in de 14e eeuw, op dezelfde manier als het Vaticaan dat nu doet, en daarna bleef Avignon nog vier eeuwen onder pontificaal bewind. Het werd pas deel van Frankrijk na de Franse Revolutie!

2. Le Pont d'Avignon

Dit is een andere bezienswaardigheid in Avignon, herkenbaar omdat deze brug er onafgewerkt uitziet. Hij werd gebouwd in de 12e eeuw en was 1 km lang, wat een prestatie was voor die tijd. De brug had twintig bogen, waarvan er nu nog maar vier bestaan. De overstromingen van de Rhône hebben de brug verschillende keren vernield, en hij werd herbouwd tot in de 17e eeuw. Vandaag de dag is hij een teken van een vervlogen tijdperk, en er bestaat zelfs een Frans kinderrijmpje over dansen op de Pont d'Avignon. Waarom danst u niet mee? Iets om over te giechelen als je eenmaal terug bent in je villa met je privézwembad.

3. De markten

Elke Franse stad heeft zijn markt en de Provençaalse markten zijn de meest pittoreske. In Avignon krijg je het neusje van de zalm. Je hebt er niet alleen de gebruikelijke en o zo mooie lokale voedsel- en handwerkmarkten in de buitenlucht, je hebt er een overdekte voedselmarkt maar ook een vlooienmarkt. Stel je voor wat een dagje uit dat kan opleveren! Vergeet niet vers voedsel te kopen voor je avondbarbecue bij het zwembad.

4. De kathedraal van Doms en zijn tuinen

Naast het Paleis van de Pausen vindt u dit sublieme voorbeeld van middeleeuwse architectuur, in volledige harmonie met het Paleis. Bovendien heeft deze kathedraal prachtige tuinen langs de Rhône, waar u een wandeling kunt maken, wat kunt drinken, lunchen en tot rust komen. Wie zich actiever voelt, klimt naar de Rocher des Doms en geniet van het fantastische uitzicht!

5. La Rue des Teinturiers

Dit is een typische oude straat in het hart van Avignon, die getuigt van de textielindustrie in het verleden. In de schaduw van de platanen ziet u nog steeds watermolens en laat u de tijdloosheid over u heen komen.

6. Ile de la Barthelasse

Neem een pauze van de binnenstad en daal de trappen af achter de Pont d'Avignon, bij de Rocher des Doms. Neem daar de veerboot die een paar keer per dag vaart en ga naar het Ile de la Barthelasse, midden in de Rhône. Ga voor een picknick, een fietstocht, een wandeling door de kleine straatjes, of geniet van een drankje op een terras.

7. Het Festival van Avignon

Voor liefhebbers van theater, jazz, muziek in het algemeen, of kunst in het algemeen, is juli het moment om in Avignon te zijn. Het officiële festival mag je niet missen, maar er is ook een overvloed aan "off"-voorstellingen, met acteurs, muzikanten en dansers; stel je voor dat het centrum van de stad verandert in een open podium, muziek en voorstellingen gewoon overal. Het is moeilijk voor te stellen, maar dat is het Festival d'Avignon! Geniet daarna van de rust in uw privé vakantiehuis met zwembad, na alle opwinding, mensen en lawaai.

8. Musea

Voor wie nog wat extra cultuur in de mix wil brengen, zijn er twee musea die wellicht tot de verbeelding spreken. Het Musée du Petit Palais met zijn middeleeuwse kunstgalerij, en het Musée Angladon, met Romeinse en Griekse archeologische vondsten, maar ook een collectie schilderijen van Van Gogh, Sisley, Degas en Modigliani.

9. De draaimolen

Voor uw jongsten, en iedereen die nog jong van hart is, biedt de Carrousel op de Place de l'Horloge een magisch moment. Muziek, lichtjes en traditionele houten paarden, net als in de films.

10. Wijnen

Laten we niet vergeten dat we ons in het hart van wijnland bevinden! Probeer de lokale wijnen, wit en rosé, maar ook enkele onstuimige rode wijnen uit het Rhônegebied. Vergelijk uw favorieten en koop er een paar om van te genieten tijdens uw avondbarbecue bij uw zwembad. U kunt ook verschillende wijnroutes volgen en genieten van heerlijke wijnproeverijen.

Recente blogposts

An Lemmens in Zuid-Frankrijk

lees meer

Met een elektrische auto naar Zuid-Frankrijk: Een avontuur in duurzaamheid

lees meer

10 beste daguitstappen rond Avignon !

lees meer

Valkenstraat 2

9850 Merendree

BTW 0445 454 583

BIV / IPI 200611

Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.