Hiken in het Monte Sibillini gebergte!

Huur je een vakantiewoning in Le Marche, Italië? Graag laten wij jou, ter plaatse,  graag het mooiste stukje natuur zien van deze streek. Het Nationaal Park Monti Sibillini, is een onderdeel van de Apennijnen en een prachtig stukje Italië. Het is één van de kleinere parken in Europa, maar het doet qua schoonheid, cultuur en diversiteit zeker niet onder ten opzichte van de grotere.

De wonderlijke valleien, tientallen bergtoppen en eeuwenoude dorpen bieden tal van mogelijkheden voor ervaren trekkers, maar ook voor beginnende wandelliefhebbers is de Monte Sibilla zeer toegankelijk.

In het hoogseizoen organiseren onze Italiaanse collega’s elke week een prachtige bergwandeling naar Monte Sibilla. Laat je vakantiewoning met zwembad in Le Marche even achter, en om 8h30 trekken we, vanuit Rifugio Sibilla, de bergen in met een ervaren en engels sprekende berggids. Je zal tijdens de wandeling de kans krijgen om meer uitleg te vragen over de fauna, flora en de geschiedenis van het natuurpark.

Het bergachtig landschap en uitgestrekte velden zorgen voor de mooiste wandelingen. Je geniet van mystieke panoramische zichten over de Gran Sasso, Monti della Laga, en met wat geluk de Majella.

Andere highlights van dit gebergte zijn de hoogvlakten, met name de Piando Grande. In juni begint het geel van linzen te bloeien, gevolgd door duizenden margrieten en het rood van de klaprozen. Ze kleuren het volledige landschap en de natuur verandert als het ware in een zee van bloemen.

Ook de Monte Vettore, de hoogste bergtop van het nationaal park, is een leuke uitdaging. Vanaf de top geniet je bij helder weer van een uitzicht op de Terminillo en de Toscaanse kust.

Wil je graag versteld staan van al het moois dat deze wandeling te bieden heeft? Wil je het Nationaal Park Monti Sibillini met uw eigen ogen en voeten ervaren? Huur een vakantiewoning in Toscane, laat ons iets weten en maak deel uit van deze sportieve namiddag!

Een glimp opvangen van hoe een rondleiding eruit ziet: https://www.youtube.com/watch?v=-sgfzTwTVTQ

Vakantiehuizen in Le Marche

Meer tonen

Villa Noi Due

Penna san Giovanni, Le Marche

6
3
2

Villa Urban

Urbania, Le Marche

8
4
4

La Fortezza

San Ginesio, Le Marche

10
5
5

Casa Luce

Cupra Marittima, Le Marche

16
8
5

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden