6 bezienswaardigheden in Marrakech om niet te missen.

Op vakantie gaan is de beste manier om het dagelijkse leven even achter je laten. Laat je onderdompelen in een nieuwe omgeving en een wervelwind aan indrukken in Marrakech. Het is een prachtige vakantiebestemming als je eens een originele reis wilt maken buiten het vertrouwde Europa, zonder de halve planeet te moeten overspannen. Op zo’n 3,5 uur vliegen sta je namelijk al in de Marokkaanse metropool, waar de stralende kleuren en geparfumeerde geuren je doen wanen dat je een heuse wereldreis hebt afgelegd. Marrakech barst van bezienswaardigheden die je op je bucket list kan zetten om van de sfeer van Noord-Afrika te proeven. Wist je dat Cap een prachtige droomvilla in het aanbod heeft om een echte 1001-nachten ervaring te beleven? Bekijk hier Dar Jenna, een vakantievilla met zwembad bij Marrakech. Hier kan je met de hele familie of romantisch met z’n tweeën hele dagen onverstoord genieten, maar de bezienswaardigheden in Marrakech zijn ook zeker een uitstap waard. 

Hieronder vind je de 6 bezienswaardigheden in Marrakech die je niet mag missen. 

1. De rode stad, Medina

Het centrum van Marrakech is een bruisende plek vol met kraampjes, muziek, mensen, dieren en activiteit. Je kan uren verloren lopen in de Medina, de bekende wirwar aan straten en steegjes vol met kraampjes. Proef er van alle heerlijkheden en shop er de mooiste souvenirs en accessoires. Je zintuigen krijgen heel wat te verwerken in het centrum van de stad met de rood getinte gevels, kleurrijke koopwaar en de aroma’s van specerijen. Het hart van de drukte bevindt zich het bekende plein Jemaa el Fna. Het is er altijd erg druk, en ‘s avonds ontpopt de sfeer zich helemaal tot een feest: eetkraampjes en lichtjes zorgen voor een ongekende gezelligheid. Je ziet er jammer genoeg ook veel dieren zoals slangen en aapjes die uitgestald worden ter vermaak, maar laat hen toch maar met rust want dierenmishandeling kan er ook lief uitzien. 


2. Daguitstap naar de woestijn - Sahara

Verblijf je in een vakantiehuis in Marrakesh? Dan is een uitstap naar de woestijn zeker een aanrader! Vanuit Marrakech kan je een tour plannen naar de Sahara. Er zijn allerlei organisaties die verschillende excursies aanbieden, maar het is een unieke belevenis om een paar dagen te gaan en te verblijven in de woestijn. Zo heb je ook meer tijd om de prachtige bezienswaardigheden zoals Aït-Ben-Hadou en de Dadès Gorge te bezoeken. Er worden ook andere uitstappen aangeboden waar je onvergetelijke herinneringen mee zal maken! Wat denk je van met quads rijden? Of wat meer authentiek, met kamelen rijden? Hilariteit en mooie momenten verzekerd, zeker omdat je dit soort activiteiten natuurlijk alleen maar hier kan doen! 


3. Jardin Majorelle en Jardin Secret

Jardin Majorelle, of de Majorelletuin, is één van de populairste bezienswaardigheden in Marrakech en dat is niet zonder reden. De tuin staat ook bekend als de tuin van Yves-Saint-Laurent. De modeontwerper kocht het domein in de jaren ‘80 samen met zijn partner Pierre Bergé van Jacques Majorelle, die het architecturale kunstwerk ontworpen heeft, en zij stelden het open voor bezoekers. De tuin lijkt wel een verborgen oase te zijn, want langs buiten zou je niet zeggen dat er zich zoveel schoonheid schuilhoudt achter de muren en achter de weinig imposante ingang. Wanneer je echter binnen bent, wordt je overweldigd door een rijkdom aan cactussen, exotische plantensoorten, vogels en je kan er zelfs padden en schildpadden vinden. De vijver en het Berber Museum zijn de hoogtepunten: felblauw en geel schitteren ze contrasterend in de groene omgeving. Het is een esthetisch en heel Marokkaans tafereel. 

Net iets minder bekend, maar ook zeker de moeite waard, is de Jardin Secret. Hier zijn er veel minder toeristen, waardoor je beter kan genieten van het rustgevende effect van de schitterend onderhouden islamitische tuin. De Jardin Secret is aangelegd in de typische symmetrische stijl met een mooie vijver in het midden.  


4. Essaouira

Net als een excursie naar de Sahara, kan je vanuit Marrakech een daguitstap naar Essaouira boeken. Je kan er ook met het openbaar vervoer naartoe, maar de bus rijdt maar enkele keren per dag dus dan wil je die zeker niet missen! De prachtige wit met blauwe havenstad ligt op zo’n 2,5 uur rijden ten westen van Marrakech. Essaouira is een verademing vergeleken met Marrakech, de relaxte sfeer zorgt ervoor dat het er heerlijk rondwandelen is. Je kan op één dag alle belangrijkste bezienswaardigheden van Essaouira bezoeken en ook nog genieten van de gezellige sfeer die er heerst. In de haven liggen er kleurrijke bootjes en staat er een uitgebreide vismarkt waar je de hele dag lang kan genieten van een enorm aanbod verse vis. Het ommuurde centrum, de medina van Essaouira barst van winkeltjes, restaurants en straatmuzikanten. Er is ook een traditionele souk in een verkeersvrije straat waar je zowel verse producten als allerlei andere zaken kan winkelen. Het strand is natuurlijk ook heerlijk om te bezoeken en biedt een beetje verfrissing in de warme zomerzon. Geen fan van al dat zand? Je kan je natuurlijk ook altijd verfrissen in je vakantiehuis in Marrakesh met privé zwembad.


5. Bahiapaleis

Het Bahiapaleis is één van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Marrakech. Het 8000 vierkante meter grote paleis en geheel aan prachtig aangelegde tuinen is een negentiende-eeuws meesterwerk dat op het moment van bouwen het meest luxueuze en het grootste paleis van Marokko was. De typische tegeltjes, deurbogen en miljoenen details die je hier kan bewonderen, geven het een erg romantisch gevoel. De 1001-nachten sfeer is hier zeker aanwezig. Als je door Marrakech dwaalt, is het Bahiapaleis een echte must visit. 


6. El Badi Paleis

Het El Badi Paleis is veel ouder dan het Bahiapaleis en dateert van de 16e eeuw. Het werd gebouwd voor de koning Amad I al-Mansur en het was een megalomaan project. Het ontwerp was sterk beïnvloed door dat van het Alhambra in Granada en oorspronkelijk zouden er zo’n 360 kamers geweest zijn met een gigantische binnenplaats en een grote vijver. Helaas heeft het El Badi Paleis de tand des tijds niet zo goed weerstaan, maar het is desalniettemin een interessante bezienswaardigheid. De ruïne is nog steeds op zijn minst imposant te noemen wanneer je het langs buitenaf aanschouwt of over de vroegere binnenplaats wandelt. 

Verblijven in Marrakech

Een vakantie in Marrakech wordt er één om nooit te vergeten. Als je al deze bezoeken hebt afgelegd, heb je al zeker zes boeiende dagen achter de rug. ‘s Avonds ontsnappen aan de drukte van het bruisende Marrakech en ‘s ochtends opstaan met een heerlijk vers ontbijt, tilt je verblijf natuurlijk tot een heel nieuw niveau. Dichtbij Marrakech ligt de prachtige vakantievilla met zwembad Dar Jenna. Met hotelservice aanwezig, geniet u in alle privé en comfort van de schitterende exclusieve inrichting en de tuinen die zijn aangelegd door een gerenommeerd landschapsarchitect. Of u nu heel de familie meeneemt, of met z’n tweetjes wilt genieten van de romantische ervaring, er zijn verschillende mogelijkheden. Bekijk de vakantievilla bij Marrakech hier en wie weet verblijf jij binnenkort als een koning of koningin in het paleiselijke Dar Jenna.

Vakantiehuizen in Marrakech

Meer tonen

Dar Jenna

Sidi Abdellah Ghiat, Marrakech

10
5
4

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden