U bent hier>to-do-s-in-de-gard!

To do's in de Gard!

Het département Gard vormt een onderdeel van de mooie Languedoc-Roussillonstreek en heeft heel wat te bieden. Huur een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk en trek er dus zeker een kleine week voor uit. 

Een vakantiehuis huren in Zuid-Frankrijk is een prachtige manier om de regio van de Gard te ontdekken!

Nîmes

De Romeinen wisten het al, in Nîmes valt er vanalles te beleven! Deze bijzondere stad herbergt tal van historische ruïnes en overblijfselen. Zo is er de ‘Maison Carré’ die je absoluut moet gezien hebben en de arena van Nîmes die je zo weer naar de tijd van brood & spelen katapulteert. De Jardins de la Fontaine op de Cavaliersberg en de Temple de Diane zullen je ongetwijfeld ook bekoren. Al deze prachtige gebouwen vormen vandaag het decor van het bruisende moderne leven dat zich in Nîmes afspeelt. Laat je op je wandeltocht door het stadscentrum charmeren door de vele leuke winkeltjes en terrasjes. En blijf ineens een paar dagen, je zal het je niet beklagen.

Uzès

Vlakbij de beroemde Pont du Gard (een indrukwekkend Romeins aquaduct) en de steden Nïmes en Avignon, vind je het prachtige dorpje Uzès dat tot in het begin van de negentiende eeuw een bisdom was. Die majestueuze status merk je vandaag nog in de vele bezienswaardigheden die je er kan vinden. De Kathedraal Saint-Théodorit met haar orgel uit de tijd van ‘Louis Quatorze’ en haar bijhorende Tour Fenestrelle moeten absoluut op je lijstje staan. Het statige bisschoppelijk paleis is vandaag een museum dat je zeker een bezoekje moet brengen. Ook het Musée de bonbon is een aanrader voor wie van zoetigheid èn geschiedenis houdt!

In deze regio vind je eveneens de grotten van Trabuc en die van Cocalière waar je een prachtige impressie krijgt van het leven in de prehistorie. Is je geschiedkundige en architecturale honger nog niet gestild, dan raden we je aan om ook het Fort Saint-André bij Villeneuve-les-Avignons op je lijstje te zetten. Het kasteel van Beaucaire en het Château des Portes kunnen dan als kersen op de taart dienen.  Op zoek naar een vakantiewoning in de Gard? Dan is deze plek zeker een mooie uitvalbasis!

Camargue

Laten we tenslotte toch zeker de Camargue niet vergeten, een ronduit schitterend natuurgebied met meren en lagunes dat een unieke fauna en flora herbergt. Ideaal om een aantal dagen uit te blazen na je bezoek aan de prachtige steden die het departement Gard te bieden heeft. Je kan de Camargue per fiets, te voet of zelfs te paard verkennen. Je weet niet waar je eerst moet kijken, de natuurlijke schoonheid van het gebied is werkelijk adembenemend. 

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.