Beste bezienswaardigheden in Costa Dorada!

Over Costa Dorada

Costa Dorada is een 216km lange kuststreek in Catalonië en wordt letterlijk vertaald als de “gouden kust”. Haar naam refereert natuurlijk naar de prachtige zandstranden. Naast deze fantastische stranden met een uitzicht op de helderblauwe zee, is er ook voldoende te beleven in het binnenland. Wij laten jou graag even kennismaken met deze toffe regio, zodat jij voldoende keuzemogelijkheden hebt om samen met jouw gezin of vrienden te genieten tijdens jouw vakantie in de Costa Dorada! Met een heel vlotte verbinding vanuit jouw vakantiehuis met zwembad natuurlijk 12 

Salou

Een van de bekendste badplaatsen van de Costa Dorada is ongetwijfeld de stad Salou, het is één van de meest bezochte bestemmingen van Spanje tijdens de warme zomermaanden met een gemiddelde temperatuur van 30 graden. Salou beschikt over een kilometerlange boulevard, perfect om even uw benen te strekken tijdens het zonnen. Deze zon, zee en strandervaring wordt verrijkt met heel wat watersporten die je kan beoefenen in de jachthaven. Wil jij graag een leuke daguitstap maken met de kinderen? Dan raden wij PortAventura World aan, een heel groot pretpark bestaande uit 2 attractieparken en 1 waterpretpark. Na een vermoeiende daguitstap in Salou, is het pas echt genieten in een vakantiewoning met privezwembad, vind je ook niet? 12 

Tarragona

Verlaat jij graag even jouw vakantiehuis met zwembad om een stukje cultuur op te snuiven? Dan ben jij bij de stad Tarragona op het juiste adres. De populairste activiteit van deze stad is ongetwijfeld het Romeins amfitheater dat gebouwd is in de 2de eeuw voor Christus. Dit indrukwekkende stukje geschiedenis ligt vlak naast de kust, hier kan je misschien eerst even genieten van het zonnetje met een drankje. Deze activiteit kan je perfect combineren met een bezoekje aan het Romeins aquaduct ‘Les Ferrerres’ en het Romeins circus. Naast deze bezienswaardigheden heb je nog de fantastische Gotische kathedraal, die ook zeker een bezoekje waard is. De kathedraal is gebouwd op een heuvel, waardoor  je een fantastisch uitzicht hebt over de stad en de zee.


Torredembarra

Deze rustige stad mag niet onderdoen voor de andere bekendere steden en blijft ook zeker eens de moeite waard om eens naartoe te rijden, merendeels door de vuurtoren gelegen aan de kust. Hier kan je prachtige foto’s trekken, leuke wandelingen maken of even genieten van het uitzicht tijdens de zonsondergang! Doe je liever iets sportief? Dan heb je hier ook leuke mogelijkheden om te scubaduiken en te snorkelen!


Barcelona

Op zoek naar een leuke daguitstap? Dan is Barcelona zeker onze favoriet! Voor de shopaholics onder ons, is het eerst en vooral een fantastische stad om te shoppen😍. Maar Barcelona bevat veel meer dan winkels natuurlijk, de meest bezochte bezienswaardigheid van Barcelona is ongetwijfeld de Sagrada Familia en moet dus zeker op jouw to-do lijstje staan! Sluit de avond af met een van de vele tapasrestaurantjes en de magische fonteinshow! 

Valencia

Heb je even genoeg van jouw vakantiehuis met zwembad en heb je goesting om even wat cultuur te gaan opsnuiven? Deze stad mag dan wel niet in de Costa Dorada liggen, maar is zeker een bezoekje waard vanuit jouw vakantiewoning! Ongetwijfeld heb je het volgende gebouw al zien voorbij komen op Instagram, facebook.. Ja, het is ‘Ciutat de les Arts i les Ciencies’, beter bekend als de Stad van de Kunst en Wetenschap. Het is een gebouwencomplex van 7 gebouwen en is de nummer 1 bezienswaardigheid van Valencia, een must-do voor de toerist dus! Enkele andere zaken die je zeker kan bezoeken in Valencia zijn de Kathedaal La Seu, het Park ‘Jardines de Turia’ en misschien leuk voor de kindjes, l’Oceanografic, het grootste zeeaquarium van Europa! 

Toch een iets grotere fan van de Costa Blanca? Bekijk dan hier de leukste bezienswaardigheden in deze regio! 

Recente blogposts

Leukste to do's in Portugal!

lees meer

Luxueus verblijven in de Côte d’Azur

lees meer

Beste bezienswaardigheden in Costa Dorada!

lees meer

Valkenstraat 2

9850 Merendree

BTW 0445 454 583

BIV / IPI 200611

Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.