De 5 leukste dingen te doen in Normandie

Normandië is een regio in het noordwesten van Frankrijk, die een verbazingwekkende verscheidenheid aan landschappen en activiteiten biedt. Huur hier een vakantiehuis en ontdek een royale natuur met een Atlantische kustlijn van eindeloze zandstranden. Beleef de geschiedenis, van de Vikingen die hier landden om de Seine op te varen om Parijs te veroveren, tot de D-Day landingen die hielpen Noord-Europa te bevrijden van de nazi-laars tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Eet je graag goed op vakantie? Zoek dan een vakantiehuis in Normandië, de Normandische gastronomie is bekend en wacht op u. Of het nu gaat om de eenvoudige zoete crêpes of boekweitpannenkoeken, de zogenaamde hartige volkoren crêpes, die om elke hoek worden gegeten, of de royale visgerechten waar de hele wereld jaloers op is. Met zijn verse zeevruchten van de ochtendvangst en de fijne smaken "à la française" kan men duidelijk zeggen dat men hier goed eet.

Mont-Saint-Michel

De Mont-Saint-Michel, een van de ongerepte wereldwonderen, staat bij vloed midden in zee en is bij eb omgeven door groen en kwelderschapen. Het eiland, dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, herbergt een prachtige abdij die voor het eerst werd gebouwd in de 8e eeuw. Slenter door de smalle straatjes, bezoek de abdij en bewonder vanaf de top het omringende landschap zover het oog reikt.

De D-Day stranden

Voor geschiedenisliefhebbers: na een middeleeuws bezoek aan Mont-Saint-Michel wachten de D-Day stranden van
Normandië
. Omaha, Utah, Juno, Gold en Sword beaches, allemaal met Engelse namen ter herinnering aan een van de meest indrukwekkende strategieën van de Tweede Wereldoorlog toen de geallieerde troepen Frankrijk over zee bevrijdden.

De Stranden

Normandië heeft 620 km kustlijn en enkele van de meest exclusieve badplaatsen. Of het nu gaat om de zandstranden aan de
voet van de kliffen van Étretat, of Deauville, met zijn filmfestival en casino, de keuze is duizelingwekkend divers. Geschiedenisliefhebbers kunnen een uitstapje maken naar de stranden van D-Day, terwijl sportliefhebbers kunnen genieten van strandzeilen, kitesurfen en windsurfen, om er maar een paar te noemen. Of kies voor een ritje te paard bij zonsondergang. De duinen, het fijne zand en het milde zomerklimaat maken dit een populaire bestemming.

Het eiland Chausey

Een verandering van omgeving gegarandeerd. Verlaat uw vakantiehuis en neem de veerboot naar Granville, en een uur later
bevindt u zich op een autovrij eiland met wit zand en turkooizen stranden. Neem 's avonds de veerboot terug en je hebt een geweldig dagje uit!

Nationale parken

Voor natuurliefhebbers zijn er niet minder dan vier regionale natuurparken:

* Het regionale natuurpark Boucles de la Seine Normande

* Het Regionaal Natuurpark van de Perche

* Regionaal Natuurpark Cotentin en Bessin

* Regionaal Natuurpark Normandië-Maine

De fauna en flora zijn prachtig, wandelaars en fietsers kunnen hun hart ophalen.

En waar u ook komt, overal wachten u charmante winkeltjes, vakwerkarchitectuur en heerlijke restaurants. Normandië heeft veel te bieden, alles ligt binnen handbereik van de vakantiehuizen die wij voor u hebben geselecteerd - we hebben gewoon de must-sees op een rijtje gezet!

Vakantiehuizen in Normandië

Meer tonen

Loft Normence

Marcilly, Normandië

2
0
1

Villa Normence

Marcilly, Normandië

8
3
2

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden