De 6 mooiste plekken in Italië!

De 6 mooiste plekken in Italië

Er zijn zoveel mooie plekken in Italië dat je voor een groot luxeprobleem kan komen te staan bij het kiezen van een vakantiebestemming. Liefhebbers die het land al jaren tot hun favoriete vakantiebestemming rekenen, geven allemaal een verschillende favoriete regio in Italië op. Van het Gardameer tot Toscane, of toch het groene Umbrië of de kleurige Amalfitaanse kust? Onze favoriete streken in Italië vind je hieronder in willekeurige volgorde omdat elke streek zijn eigen troeven heeft.

Toscane

Toscane is misschien wel de bekendste streek van Italië. De typisch Toscaanse kenmerken worden zelfs vaak synoniem gesteld met de ultieme Italiaanse vakantiesfeer. Groene heuvels en cipressen bepalen het landschap in de warme streek. Met een vakantiehuis in Toscane ben je bovendien nooit veraf van een aantal van de mooiste cultuursteden van Italië. Een citytrip naar Siena, Firenze, Pisa of Arezzo kan je afwisselen met een bezoek aan een charmant dorp zoals Pienza, San Gimignano en Montepulciano. In Toscane is het absoluut genieten. Voeg daar een glas Chianti of Brunello di Montalcino aan toe en het plaatje is compleet. 

Umbrie

Umbrie ligt in het hart van Italië en dat voel je: de rijke geschiedenis leeft hier verder in de prachtige dorpen en steden in het weidse groene landschap. Omdat deze provincie niet aan de kust ligt, kun je de nodige verfrissing zoeken in een van de meren zoals het onaangeraakte Lago Trasimeno. Ultiem genieten doe je natuurlijk in je eigen vakantiehuis met zwembad in Umbrië. Hier vind je prachtige en authentieke dorpen en steden die typisch gelegen zijn op een heuvel en uitkijken over de omgeving en barsten van de historisch interessante bezienswaardigheden. In Perugia kan je ondergrondse middeleeuwse straten bewandelen, Assisi is een bekend bedevaartsoord en een prachtige heuvelstad en er zijn nog vele minder bekende stadjes zoals Citta di Castello die gespaard gebleven zijn van toerisme. Voor authenticiteit moet je in Umbrië zijn. 

Sicilië

Op Sicilië heerst de sfeer van Italië met als extra toets paradijselijke zichten op de Middellandse Zee. Dankzij deze ligging in het midden van de Middellandse Zee, heeft Sicilië een interessante geschiedenis waardoor het eiland een unieke en rijke cultuur heeft. In de steden Palermo, Cefalu en Taormina kun je zelf getuige van zijn van de culturele mengelmoes die zich uit in de historische steden en dorpen. Sicilië barst van de antieke overblijfselen en bezienswaardigheden. Dat brengt ons tot een andere bezienswaardigheid, namelijk de vulkaan Etna. Het is de hoogste actieve vulkaan van Europa, die je bovendien van dichtbij kunt bewonderen als leuke daguitstap. Genoeg te doen dus op het heerlijke eiland. Met een vakantiehuis op Sicilië beleef je zeker en vast een prachtige reis.

Gardameer

Het Gardameer is en blijft een favoriete vakantiebestemming voor veel families. Rond het blauwe water barst het er van de kleurrijke dorpjes en stadjes en het bruist er van de activiteiten. In de leuke havenstadjes Garda, Lazise, Bardolino en Peschiera del Garda is het gezellig vertoeven op de vele terrasjes en vind je vele bezienswaardigheden. Limone sul Garda, Malcesine en Riva del Garda zijn dorpjes die bekend zijn om hun pittoreske straten en om de mooie natuur die ze omringt. Sportievelingen die dus houden van een mooie wandeling kunnen hier even goed terecht als de waterratten die van de vele watersporten genieten op het meer. Een vakantiehuis aan het Gardameer is een super tof idee voor groot en klein. 



Comomeer

Het Comomeer combineert het beste van alle werelden. Hollywoodsterren hebben er afgelegen huizen in de bergen of aan de oevers van het water en dat begrijpen we goed. De prachtige omgeving, gezellige dorpjes en steden en vele activiteiten die je er kan doen, maken van het Comomeer een zalige vakantiebestemming. Het meer is ontzettend groot dus er is voor ieder wat wils te vinden. Watersporten, mountainbiken, bergwandelingen maken of ga je toch liever shoppen en flaneren door een mooie stad? Tussen Argegno, Bellagio, Como en nog vele andere steden en dorpen zijn er overal bezienswaardigheden en activiteiten te vinden. Nestel je deze vakantie net als de rich and famous in Italië met een vakantiehuis met zwembad aan het Comomeer en geniet van al het leuks dat de prachtige streek te bieden heeft. 

Le Marche 


Als je toe bent aan een rustige vakantie in de natuur, maar dat toch wilt combineren met de nodige hap aan cultuur, is Le Marche of De Marken een zalige regio in Italië. Zelfs in het hoogseizoen is het hier rustig vertoeven dankzij de weidse landschappen en de steden die door toerisme nog vrij onaangeraakt zijn. De bekendste bezienswaardigheden in Le Marche zijn Monte Sibillini met het gelijknamige natuurgebied en de steden Urbino, San Léo, Ascoli Piceno, Pèsaro en Ancona. Fervente wandelaars kennen Monte Sibillini, maar ook rond en in de  grotten van Frasassi kan je een flinke wandeling maken. Typisch aan Le Marche zijn de grote en alleenstaande oude hoeves waarvan er nu vele omgetoverd zijn tot gezellige of zelfs luxueuze vakantiehuizen. Een vakantiehuis met zwembad in Le Marche is dus een echte aanrader.

Hulp nodig met kiezen? Aarzel niet om Cap te contacteren voor jouw ideale vakantie in een zalig vakantiehuis in Italië

Vakantiehuizen in Toscane

Meer tonen

Cuccardino

Bibbona, Toscane

6
2
1

Casa Rosita

Montespertoli, Toscane

6
3
3

Il Fornace

Celle sul Rigo, Toscane

9
4
4

Poggio Conca

San Polo In Chianti, Toscane

12
5
2

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.