De 7 mooiste stranden van Ibiza

De 7 mooiste stranden van Ibiza

Ibiza is het bekendste eiland van Spanje en is gelegen in de eilandengroep de Balearen in de Middellandse Zee. Ibiza is de ideale bestemming voor ontspanning en relaxatie. Naast de meest gerenommeerde nachtclubs van de wereld, vind je er ook een heuse hippiecultuur waar spiritualiteit en yoga centraal staan. Bovendien is het eiland ook bekend omwille van de prachtige zonsondergangen en stranden. Aan de zuidelijke en westelijke kant van Ibiza zijn de meest toeristische stranden gelegen, terwijl je in het noorden en het oosten wat meer rust zal vinden.

Een tip: de stranden liggen verspreid langs de kust dus zorg voor eigen vervoer om de mooiste plekjes te ontdekken, met het openbaar vervoer kan je niet overal geraken. Je kan op veel plekken auto’s of scooters huren! 

Niks heerlijker dan een vakantie aan het strand, zeker vanuit de luxe van je eigen vakantiehuis op Ibiza. We lijsten hieronder op van welke stranden op Ibiza je zeker moet gaan genieten.

1. Cala Bassa

Het strand Cala Bassa ligt op een kwartiertje rijden ten westen van Sant Antoni. Het is een prachtig zandstrand met helder blauw water en dankzij de vele voorzieningen is het veel toegankelijker voor het brede publiek dan Aigua Blanques. Je kan er zonnebedden en parasols huren, er zijn douches en kleedruimtes en er liggen bovendien loopplanken, wat het strand toegankelijk maakt voor mindervaliden. Daarnaast zijn er verschillende bars en restaurants aanwezig. Niet veraf vindt je het plaatsje Cala Tarida, waar ook een prachtig zandstrand ligt. Bij Cap zijn er prachtige vakantiehuizen in Cala Tarida in het aanbod die zeker het bekijken waard zijn. 

 

2. Cala d’en Serra

Cala d’en Serra is een prachtige rotsachtige baai waar je een zalig strand kan vinden. Het is gelegen in het noorden van het eiland, niet ver van de badplaats Portinatx. De prachtige locatie was ooit voor één van de meest gerenommeerde Catalaanse architecten een inspiratie om er een groot luxe hotel te bouwen. De bouw werd echter tegen het einde van de jaren ‘70 onderbroken en toen de architect Josep Lluís Sert uiteindelijk overleed, is het altijd een onafgewerkt spookhotel gebleven. Hoewel sommige bewoners van Ibiza liever af willen van het bouwwerk, vinden velen het een uniek zicht met een goed verhaal dat bijdraagt tot het cultureel erfgoed van het eiland. 

 


3. Cala Benirrás

Cala Benirrás is bekend vanwege de prachtige zonsondergang die met tromgeroffel wordt onthaald om er een speciaal moment van te maken. Er wordt gesnorkeld, er zijn paddle board excursies beschikbaar en de sfeer is er heel relaxed. Bij strand bevindt zich dan ook een hippiemarktje en leuke restaurants en bars. Voor de authentieke Ibiza sfeer moet je in Cala Benirrás zijn. Tip: Er wordt aangeraden om hier met de bus naartoe te komen omdat er beperkte parkeerplaatsen zijn en het een vrij populair strand is. 

 

4. Cala Xarraca

Ook niet veraf van Portinatx, ligt het kleine strandje Cala Xarraca. Het is dan wel maar zo’n 100 meter lang, maar het is een echte parel voor duikers en snorkelaars dankzij het helderblauwe water. Het is gemakkelijk bereikbaar met de auto, maar het lijkt toch heel geïsoleerd te liggen. Daarom zijn de natuurlijke uitzichten er werkelijk prachtig en kan je er zeker mooie vakantiefoto’s maken. Een extra troef is dat er links van het strand een modderpoel ligt waarvan gezegd wordt dat het een helende werking heeft op de huid. 

 

5. Cala Conta

Cala Conta ofwel Cala Comte ligt op slechts een kwartiertje rijden van San Antoni en is een iconisch strand op Ibiza. Het kristalblauwe water, de aangename afwisseling van zand- en rotsstrand en het uitzicht op verschillende kleine eilandjes dichtbij de kust maken Cala Conta terecht tot een populaire badplaats. Er zijn ondiepe stukjes zee waar de kinderen veilig kunnen spelen en er zijn ook bars en restaurants dichtbij. Ook hier komen mensen speciaal heen om de prachtige zonsondergang te bewonderen.

 

6. Punta de sa Pedrera

Punta de sa Pedrera is een stukje ongetemd Ibiza. Het is een rotsachtig uitkijkpunt over de zee waar je een stevige wandeling kan maken. Het aanleunende strand is ook heel mysterieus, genaamd Atlantis. Je moet er al wat speur- en klauterwerk voor verrichten, maar dan beland je op een magische plek met half verzonken rotsblokken en helderblauw water dat in de groeven kleine zwembadjes vormt. Helaas is er geen sprake van echte magie, maar was hier vroeger een steengroeve aan de kust.

 7. Cala Vadella

Cala Vadella is een prachtig en rustiek badplaatsje dat de Mediterrane stijl samenvat. Bootjes dobberen in het water, heerlijke restaurantjes en een heerlijk zandstrand waar je de mooie zonsondergang kan waarnemen. Ook hier kan je in het heldere water snorkelen en geniet je van de rustgevende natuur binnen de baai. In de natuurlijke omgeving van de baai verblijven? Bij Cap vind je zeker een prachtig vakantiehuis in Cala Vadella, één van de mooiste liggingen van Ibiza. Cala d’Hort is een nabij gelegen strand dat qua charme zeker in dezelfde categorie valt als Cala Vadella. In deze regio zijn er tal van leuke villa’s en vakantiehuizen te vinden die je een top vakantie op Ibiza beloven!

Heb je zin om al deze unieke plekken en nog veel meer te ontdekken? In een typisch vakantiehuis op Ibiza kan je de echte Ibiza “hippie chique” droom laten uitkomen. Of let op je budget en huur een appartement op ibiza met zwembad. Bekijk ons aanbod op Cap en plan een paradijselijke reis met een villa in Ibiza.

Recente blogposts

Leukste to do's in Portugal!

lees meer

Luxueus verblijven in de Côte d’Azur

lees meer

Beste bezienswaardigheden in Costa Dorada!

lees meer

Valkenstraat 2

9850 Merendree

BTW 0445 454 583

BIV / IPI 200611

Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.