Fietsvakantie aan de Costa Blanca: super idee!

De Costa Blanca dankt haar naam aan de witte stranden die zichtbaar zijn vanuit het vliegtuig wanneer men gaat landen in Alicante. Er wordt ook gezegd dat het verwijst naar de amandelteelt uit de regio. Amandelbomen hebben stralend witte en roze bloesem die het landschap kleuren. Aangezien Spanje de derde grootste producent van amandelen is op wereldniveau, zorgt de bloesem voor een weelderig landschap.

Huur een vakantiehuis met zwembad in de Costa Blanca voor een fantastische fietsvakantie!

Met 300 dagen zon per jaar, zal je in de zomer zorgeloos lange fietsroutes kunnen plannen! Zeker nu ze in de regio de fietspaden aan het verbeteren zijn zodat de sportieve toeristen zich helemaal welkom kunnen voelen. De stad Calpe noemt zich zelfs “Calpe, cycling city!”

Calpe

Calpe is een prachtige kuststad met heerlijke stranden en veel natuur die ideaal is voor wandelaars en fietsers. De infrastructuur is er geweldig voor fietsers en er zijn vele fietsverenigingen waar je om routes, advies of hulp kan vragen. Je kan er echter ook voor kiezen om de fiets eens in te wisselen voor een dagje watersport want in Calpe kan je duiken, kajakken, kanoën, surfen en meer. De kustlijn wordt er gesierd door een grote rots die uitsteekt boven de zee, de Penon de Ifach. Omdat de rots verbonden is met de kust door een smalle strook land, kan je een wandeling maken naar de rots voor een fantastisch uitzicht. Als je geluk hebt kan je flamingo’s zien in de zoutmeren in de buurt!

Murcia

In Murcia zijn er ook veel initiatieven genomen om het fietsen aangenamer te maken. Ze hebben internationale samenwerkingen opgestart om fietsroutes aan te leggen zodat de regionale fietsroutes een deel gaan uitmaken van de bijna 6000 kilometer lange “Euro Velo 8” route. Deze fietsroute gaat langs de kusten van de Middellandse Zee van Cyprus tot aan Cadiz. De natuur rond Murcia is prachtig en er zijn meer en meer fietsroutes te ontdekken!

In de Costa Blanca is er ontzettend veel te zien, en door de aangename infrastructuur, de gezonde buitenlucht en de heerlijke stranden zal je niet kunnen stilzitten. Na een lange dag in de hete zon aan de Costa Blanca zal je wel toe zijn aan een frisse duik en het comfort van een eigen vakantiehuis met zwembad. Maak er een heerlijke vakantie van!

Vakantiehuizen in Costa Blanca

Meer tonen

Villa Torremendo

Torremendo, Costa Blanca

8
4
3

Montecala

Moraira, Costa Blanca

4
2
1

El Grande

Benitachell, Costa Blanca

8
4
3

Casa Costa Calpe

Calpe, Costa Blanca

4
2
2

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.