Leukste bezienswaardigheden in de Luberon!

Over de Luberon 

Over de Luberon 

In het zuiden van Frankrijk ligt het bergmassief Luberon, het is gelegen in de departementen Vaucluse en de Alpes-de-Haute-Provence. Het is een adembenemende plaats in de Provence waar er zich vele leuke dorpjes verschuilen die ontstaan zijn in de middeleeuwen. Het prachtig gebergte wordt gekenmerkt door de mooie heuvels, kliffen, de rotsformaties en de schattige bergdorpjes. 

Op zoek naar meer leuke bezienswaardigheden in de buurt? Bekijk dan hier even wat de Vaucluse regio jou nog te bieden heeft! 

Isle sur la Sorgue

Isle sur la Sorgue, ook wel het Venetië van Frankrijk genoemd is een essentiële uitstap wanneer je verblijft in een vakantiehuis in de Luberon. Het stadje is de perfecte plek voor een romantisch uitje en zorgt voor de nodige rust waarvan je echt kan genieten op vakantie. De stad wordt gekenmerkt door de vele rommelmarktjes, de Provençaalse markten, de antiekwinkeltjes en de kunstgalerijen. Verken je het stadje graag met de fiets? Dan heb je hier voldoende fietsroutes voor, misschien de ‘Balade sur les rives de la Sorgue?’ een route van 27 km, ideaal toch? 12 Op zoek naar nog enkele leuke fietsroutes, bekijk deze dan hier! Of maak na een dagje shoppen een toffe wandeling aan de grachten, die in de avond prachtig verlicht worden. Ideaal om de avond af te sluiten en erna terug te gaan ontspannen in jouw vakantiehuis met zwembad.  

Fontaine de Vaucluse

De rivier de Sorgue stroomt door het volledige dorpje, die je kan bezichtigen door de boulevard te bewandelen. Wanneer je de boulevard afwandelt, kom je op een bepaald moment uit op de bron van de Sorgue. Wil jij een wandeling maken in dit fantastisch stadje? Volg dan een van volgende wandelroutes ‘Chemin des Beaumes Rouges’ (2u30min, 5km) of ‘Le Mourre de la Belle Etoile’ (3u30min, 13,3km). 

Gordes

Het dorpje gelegen op het rotspunt van de Luberon wordt beschouwd als een van de mooiste dorpjes van Frankrijk en trekt enorm veel toeristen. Geniet tijdens het wandelen van de fantastische uitzichtpunten over de Luberon. Bovenaan het dorpje ligt een kasteel dat gebouwd werd in de 11de eeuw en dat vervolgens volledig gerenoveerd werd in de 16de eeuw. Geniet van panoramische uitzichten aan het kasteel die uitkijken over een mooi deel van de Luberon! 

Lourmarin

Een dorpje gelegen tussen 2 valleien, de Durance en de Calavon. In dit dorpje bevindt zich het prachtig kasteel van Lourmarin, dit is het oudste Renaissancekasteel van de Provence. Zeker een bezoekje waard als je een grote fan bent van cultuur en geschiedenis! 

Cadenet

Cadenet is heel vlot bereikbaar vanuit jouw vakantiehuis met privézwembad en is zeker een bezoekje waard. Bezoek de grotwoningen, het openluchttheater en bewandel de leuke straatjes die Cadenet te bieden heeft. Bewonder de kerk Saint-Etienne en de schatkamer. Een leuke uitstap die je hier kan doen is op truffeljacht gaan bij de Pastras. 

Bonnieux

Bonnieux wordt vandaag de dag gezien als een van de mooiste dorpjes in de Luberon. De cultuur en de geschiedenis die je hier terug vindt is voor de echte historieliefhebbers een leuke uitstap en de moeite waard om even jouw vakantiehuis voor te verlaten! Het dorpje is gelegen op een hoger gedeelte en zorgt voor een panoramisch uitzicht over de Luberon. Vul jouw dag in Bonnieux met een bezoekje aan de vele wijnhuizen, le jardin de la Louve of de oude kerk.

Roussillon

Een van de bekendste dorpjes van de Luberon is ongetwijfeld Roussillon. Het dorpje staat bekend om zijn roodoranje kleur waarin de huisjes geverfd zijn en is gebouwd op de top van een okerrots. Prachtige combinaties van dezelfde tinten rood, oranje en bruin die zowel worden gebruikt in de natuur als in de huisjes zorgen voor heel mooie foto’s. Maak een wandeling door de gezellige straatjes en geniet van de panoramische uitzichten die dit stadje jou te bieden heeft! 

Regionaal Natuurpark van de Luberon

Heb je even genoeg van het zonnen in jouw vakantiehuis met privézwembad? Ben je op zoek naar iets actiever om te doen en is wandelen iets voor jou? Dan moet je hier zeker eens op wandel komen. De bossen, heuvels, wijngaarden, boomgaarden en rotsmassieven zorgen voor de nodige afwisseling tijdens jouw wandeling. Heb je liever wat meer uitdaging? Dan kan je rotsklimmen, paardrijden en paragliden! Indien u geniet van een toffe rit met de fiets, dan heb je in dit park ook voldoende fietsroutes die je kan volgen! Enjoy!

Lijkt de Luberon iets voor jou? Maar heb je nog niet het vakantiehuis gevonden waar je graag jouw vakantie in wilt doorbrengen? Bekijk dan hier een toffe woning. Is deze niet meer beschikbaar voor jouw periode of is het toch niet volledig jouw ding? Stuur een mailtje naar info@cap.be en we kijken samen wat we voor jou kunnen betekenen. 

Wil je toch liever op vakantie naar de zee? Bekijk dan onze vakantiewoningen in de Côte d’Azur. Op zoek naar leuke zwemplekjes tijdens jouw verblijf hier? Wij hebben voor jou enkele verfrissende zwembestemmingen opgezocht die jou de nodige afkoeling geven tijdens de warm

Vakantiehuizen in Provence

Meer tonen

Lou Recate

Saint-Remy-de-Provence, Provence

12
6
3

Villa Mireillo

Noves, Provence

6
3
2

Gîte Olive

Velleron, Provence

4
1
1

La Roulotte

Velleron, Provence

2
1
1

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden