U bent hier>marrakesh

Marrakesh

Marrakesh, een zuiderse stad met een exotische sfeer en oprechte gastvrijheid. Marokko is bekend voor zoveel redenen; haar schitterende woestijnen, altijd stralende zon, de heerlijke keuken, en natuurlijk de uitzonderlijke 'Rode Stad', beter bekend als Marrakesh. Waarom zou je geen vakantiehuis huren in Marrakech? Na het horen van vele verhalen over deze plaats besloot ik deze Marokkaanse medina zelf eens te ontdekken. Het valt niet te ontkennen, tegenwoordig heersen er vele spanningen omtrent Arabische landen. En ik geef toe, onderweg naar het authentieke Marrakesh flitsten ook bij mij enkele negatieve gedachten door mijn hoofd. Ondanks het vele tumult besloot ik deze te bannen en vertrok ik met een positieve ingesteldheid.

Wat een openbaring!

Vanaf ik voet zette op Marokkaanse gronden had ik mijn eerste conclusie al klaar: al die commotie is volledig overroepen. Nergens werd ik zo hartelijk ontvangen en voelde ik mij zo op mijn gemak. De lokale bevolking koestert duidelijk een enorm respect voor toeristen en lieten mij 100% mijn ding doen. Ze gaan verder met hun leven; vrolijk, relaxed en ietwat rumoerig waar nodig! Bij het ontdekken van de stad werd ik overspoeld door honderden prikkels. Lokale marktjes die met heerlijke geuren en kleuren de kleine straatjes opvullen, af en toe raast er een scooter voorbij en een ezel met kar is eerder regel dan uitzondering.

Ik bewonderde de prachtige rode kleuren van de oude stadspoort, Bab Agnaou en keek op naar de indrukwekkende Ben Youssef Moskee en de Koutoubia Moskee. Ik hoorde dorpelingen onderhandelen met marktkramers en de tientallen sinaasappelverkopers, slangenbezweerders en aapjes op het wereldbekende plein Jemaa El-Fnaa fascineerden mij. Even later werd ik ondergedompeld in de levendige soeks. Dit is een spektakel van geuren en kleuren die ik nooit meer vergeet. Vele Berberse producten werden mij aangeboden en trokken mijn aandacht. Berberse tapijten, muziek en heerlijke kruiden ; wat een zalige cultuur!

Na enkele uren wou ik toch even die heerlijke drukte ontlopen. Een kopje muntthee op een panoramisch dakterras of een lokale riad was precies wat ik nodig had. Hier kom je compleet tot rust en kan je genieten van de Marrokaanse gastvrijheid. Ook een wandeling door een lokale tuin, zoals de Jardin Majorelle of de Menara Gardens bezorgen u gegarandeerd de 'peace and quiet' die u zoekt.

Voor ik naar huis keerde zocht ik nog een gezellig restaurant om mijn dag mee af te sluiten. Door al de heerlijke specialiteiten was een keuze maken enorm moeilijk. Tajine, harira, couscous, …. allemaal zijn het verrukkelijke gerechten.

Fantastisch om u zo welkom te voelen in een land met een volledig andere cultuur. Dankzij de oprechte vriendelijkheid van de bewoners loop je gegarandeerd heel de dag met een glimlach op uw gezicht! Die zalige charme heeft me volledig over de streep getrokken. Hier kom ik zeker terug!

Om uw reis volledig te maken is een verblijf in onze vakantiewoning "Dar Jenna" niet te missen. Een dag in het fantastische Marrakesh en dan thuiskomen in deze wonderbaarlijke luxe villa in Marrakech maakt je vakantie werkelijk hemel op aarde!

Groetjes, Camille

Vakantiehuizen in Marrakech

Meer tonen

Dar Jenna

Sidi Abdellah Ghiat, Marrakech

10
5
4

Recente blogposts

Cap vakantiehuizen Reviews !

lees meer

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden