Mooiste markten van de Provence!

Slenteren langs de marktkraampjes, een praatje slaan met de lokale bewoners en artisanale lekkernijen proeven. Hier koop je lokale ingrediënten om mee te nemen naar jouw vakantiehuis met privé-zwembad. Dat hoort bij het huren van een vakantiehuis in de Provence. Het echte Zuid-Frankrijk beleef je het beste op de lokale marktjes. Lees verder en ontdek de leukste marktjes in de Provence.   

1. Sanary-sur-Mer (Var)

Deze markt werd uitgeroepen tot de mooiste markt van Frankrijk. De dagelijkse markt van dit visserstadje Sanary-sur-Mer is super charmant en heeft een uitzonderlijke ligging. Aan de haven van Sanary-sur-Mer is er elke dag van 8h tot 13h een rijk aanbod van dagverse producten. Groenten, fruit, vis, brood en artisanale producten.  


2. Nice, Cours de Saleya (Alpes-Maritimes)

In het hartje van Nice, binnen het oude stadscentrum kan je dagelijks van 8h tot 14h een marktje terugvinden, die al ruim 150 jaar bestaat. Hier koop je verse bloemen voor jouw vakantiehuis aan de Côte d’Azur, maar ook veel fruit en groeten. De markt van Nice is volledig omgeven door cafeetjes en restaurants. Ideaal om jouw boodschappen te doen en om dan lekker te lunchen, omgeven door de gezellige drukte van het marktleven. 


3. Antibes, Cours Masséna (Alpes-Maritimes).

De dagelijkste markt in Antibes, is een overdekte markt, die dus ook zeer gezellig is tijdens de koudere dagen. Elke dag vind je in de Cours Masséna, recht tegenover het gemeentehuis, van 6h tot 13h, deze bruisende markt terug met verse seizoensproducten van de streek. Ideaal om ingrediënten te kopen voor het Provençaalse avondmaal in jouw vakantiehuis met privé zwembad.  


4. Cannes, de Marché Forville (Alpes-Maritimes).

De okergele muren van de markthal in de oude stad van Cannes, is nationaal erfgoed uit de 20ste eeuw. Binnen vindt je al de geuren en de kleuren die de Provence te bieden heeft. Vis, fruit, lavendel, kaas, maar ook heerlijke wijnen en artisanale olijfolie voor in jullie verblijf in Les Pins Tranquilles. Maar ook leuk om te kopen als souvenir bij thuiskomst. Elke ochtend van de week van 8h tot 13h.


5. Aix-en-Provence (Bouches-du-Rhône).

Verschillende markten vormen in Aix-en-Provence, elke dinsdag, donderdag en zaterdag, een parcours door de stad van Aix-en-Provence. In elke markt kom je terecht in een andere wereld en kan je terecht voor verschillende specialiteiten. Van groeten en fruit tot kleding en brocantes. De bloemenmarkt op de Place de l’Hôtel de Ville zetten we graag extra in de kijker. Als je in Aix-en-Provence bent tijdens de markt, probeer dan zeker eens langs de kleurrijke bloemenmarkt te wandelen. 


6. Ilse-sur-le-Sorgue, Le Marché sur les Quais (Vaucluse).

De wekelijkste markt in Isle-sur-la-Sorgue is één van onze persoonlijke favorietjes. Elke zondag komen er hier ruim 260 marktkramers, verspreid over de volledige stad en langs het water van de Sorgue. Heb je zin hebt zondag toch uitgebreid te brunchen in jouw vakantiehuis met privé zwembad? Geen probleem. De markt van Ilse-sur-la-Sorgue is open tot 18h!  


7. Saint-Tropez, Place des Lices (Var).

Saint Tropez is zeker ook één van de gezellige marktjes van de Provence. Elke dinsdag en zaterdag zijn er tal van marktkramers die hun kraampjes opstellen in de schaduw van de grote platanen. Niet alleen een zalige markt voor Provençaalse producten, maar deze markt springt eruit dankzij haar stijlvolle kleding en kwalitatieve accessoires. Op zoek naar een nieuwe hoed voor aan het zwembad van jouw vakantiehuis aan de Côte d’Azur? This is the place to be! 


8. Lorgues, Cours de la République (Var).

De markt in Lorgues valt zeker niet te vergeten. Huur een vakantiehuis in Lorgues en bezoek deze Provençaalse markt op de Cours de la République. Het is één van de grootste markten in de Var en gaat elke vrijdag door van 8h tot 13h. Honderden kraampjes verkopen hun streekproducten zoals groenten, fruit en bloemen, maar ook huishoudelijke artikelen en vleeswaren. Koop hier jouw lekkere aperitief, om er bij zonsonderganag van te genieten in jouw vakantiehuis met privé-zwembad. 


Er zijn uiteraard nog veel leuke marktjes in de Provence. Toch blijven deze onze persoonlijke favorieten. Verblijf je in een gîte in de Provence of een vakantiehuis aan de Côte d’Azur? Doe dan eens jouw inkopen op zo’n Provençaals marktje. Jouw avondmaal zal nog lekkerder smaken en die ene accessoire is nog net iets unieker! 

Recente blogposts

Verblijf op een uitzonderlijk privé domein in Gaou Bénat!

lees meer

De mooiste dorpjes in Languedoc-Roussillon

lees meer

Mooiste markten van de Provence!

lees meer

Valkenstraat 2

9850 Merendree

BTW 0445 454 583

Bennesteeg 7

9000 Gent

BIV / IPI 200611

Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.