+32 9 362 31 42

Ontdek de trots van Sicilië: Mount Etna!

Bij het schrijven van deze blog is er alleen maar een roes van prachtige landschappen, een fantastische locatie, heerlijk eten en vooral de imposante vulkaan.

Het huren van een vakantiehuis op Sicilië is een aanrader. Ontspan eerst bij je privézwembad om tot rust te komen, en zodra je batterijen zijn opgeladen zul je versteld staan van alles wat dit eiland te bieden heeft.

De Etna is al eeuwenlang een attractie en een mysterie. Tegenwoordig staat deze nog steeds actieve vulkaan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en de eerste uitbarsting zou meer dan een half miljoen jaar geleden hebben plaatsgevonden! Een bezoek aan de kraters is in de zomer favoriet bij fietsers en wandelaars. In de winter zul je versteld staan als je leest dat je er inderdaad kunt wintersporten, op de hellingen van een vulkaan, op enkele kilometers van de zee. Een absoluut unieke ervaring.

Gaat u in de winter? Behalve skiën kunt u ook genieten van sneeuwschoenwandelingen door de sneeuw, met van bovenaf uitzicht op de blauwe Ionische Zee en het geluid van de rommelende vulkaan onder uw voeten.

Gaat u in de zomer? Geniet van het warme mediterrane klimaat en alles wat een eiland te bieden heeft. Maar ook in de warmste maanden moet je je bedekken om de kraters van de Etna te bezoeken. En een vakantiehuis met privé-zwembad komt hier het dichtst bij de hemel.

De Etnapark

In het park van de Etna vindt u de natuurpaden, om te genieten van prachtige wandelingen met verschillende landschappen en uitzichten. Bossen en weelderige groene boomgaarden, maar naarmate u klimt komt u op grotere hoogten die verrassende uitzichten bieden op de pittoreske maanachtige landschappen, typisch voor vulkanische activiteit. Kijk rond, en je ziet de loop van twee rivieren die rond de vulkaan stromen, de Alcantara en de Simeto, en het uitzicht is adembenemend. Wat dacht u ervan om er een vakantiehuis te huren?

Natuur

De biodiversiteit op de Etna is onbeschrijfelijk, wat zowel de jonge als de minder jonge ontdekkingsreizigers in vervoering zal
brengen. U vindt er ook de grootste en oudste boom van Europa, de Castagno dei Centi Cavalli, en berken met lichte schors die een bewijs zijn van de oude ijstijd.

En het hele jaar door, een andere verrassing zijn de grotten met lavastromen, die u kunt bezoeken, maar altijd met deskundige
speleologische gidsen. De Grotta del Gelo herbergt de meest zuidelijke gletsjer van Europa.

Stranden

Natuurlijk, dit is Italië. Dat betekent dat u een romantische pauze kunt nemen en de fantastische wijnkelders kunt bezoeken en de heerlijke keuken rond de Etna kunt ervaren. Gezinnen zullen geboeid zijn door het Monte Sierra Park en het Etnaland pretpark. En niet te vergeten het Astrofysisch Observatorium in Ragalna voor de gepassioneerde sterrenkijkers.

De Etna-regio draait natuurlijk om de vulkaan, maar afgezien van de topgebieden zorgen de vruchtbare hellingen voor een uitstekende landbouw- en wijnproductie.

Veel te doen op een absoluut schitterend eiland, en wij hebben de vakantiehuizen om het voor u te realiseren!

Recente blogposts
Dar Jenna, een hemels verblijf bij Marrakesh. lees meer
Ardèche: 10 dingen om met je kinderen te doenlees meer
Wat te doen in Saint-Rémy-de-Provence lees meer

Valkenstraat 2

9850 Merendree

BTW 0445 454 583

BIV / IPI 200611

Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.