De gezelligste markten van de Provence

De gezelligste markten van de Provence

Is je volgende vakantie in de Provence in Frankrijk? Bij Cap vind je een vakantiehuis met zwembad in de Provence waar de hele familie, of je hele bubbel, dolgelukkig van wordt. Een privé tuin waar je kan genieten van de zon, de krekels en een aperitiefje aan het zwembad? On y va!

De Provence associëren we onmiddellijk met de heerlijke geuren, kleuren en smaken waar de regio zo rijk aan is. We denken meteen aan Marseillezeep, lavendel, roséwijn en natuurlijk provençaalse kruiden. En op vakantie in de Provence is er geen betere manier om van deze specialiteiten te genieten door een bezoekje te brengen aan de lokale markt. Als je een autovakantie plant met een vakantiehuis in de Provence heb je de markten voor het uitkiezen, dus wij geven je alvast onze favorieten mee!

1. Arles

Elke woensdagochtend en zaterdagochtend kan je in Arles een markt vinden. Kazen, fruit en groenten, lokale delicatessen, bloemen, kruiden, en nog veel meer. De zaterdagmarkt vindt plaats op de boulevards des Lices en Clémenceau en wordt soms de mooiste markt van de Provence genoemd. Verwacht je aan zo’n twee kilometer aan kramen met verse en lokale heerlijkheden. Op de boulevard des Lices kan je de eerste en derde woensdag van de maand ook een toffe brocante markt bezoeken waar je unieke hebbedingetjes of vintage meubels kan shoppen.

2. Aix-en-Provence

Aix-en-Provence is een stad die je niet mag missen op vakantie in Frankrijk. De stad heeft de charme van een typisch dorpje in de Provence, maar is veel groter en veelzijdiger. Dagelijks is er in Aix-en-Provence een markt op place Richelme waar je terecht kan voor verse groenten, fruit, kruiden, olijfolie, eieren, kazen, noem maar op. Als je Aix-en-Provence bezoekt, maak dan zeker wat tijd in de voormiddag om over deze markt te struinen zoals een echte local.

3. Marseille

Als je een vakantiehuis in de Provence boekt, ben je waarschijnlijk ook van plan om Marseille te bezoeken. Marseille is de tweede grootste stad van Frankrijk op gebied van inwoneraantal en is de grootste havenstad van het land. Er zijn dus wekelijks verschillende markten te vinden, maar als je een stad moet kiezen in de Provence waar je de Middellandse Zee kan proeven, is het wel Marseille. De vismarkt aan de oude haven bevindt zich aan Quai de la Fraternité en kan je dagelijks bezoeken van 8 uur tot 13 uur.

4. Saint-Rémy de Provence

In Saint-Rémy de Provence vind je één van de mooiste markten van de Provence, of zelfs van Frankrijk. Op woensdagochtend kan je in het centrum van de stad door de kramen kuieren en geniet je van alles wat typisch is aan de Provence: kazen, olijven, kruiden, honing, kleurrijke stoffen en meer. De markt in Saint-Rémy de Provence heet dan ook toepasselijk ‘Grand Marché Provençal’. Zoek je nog een vakantiehuis in de Provence? Bij Cap hebben we de leukste vakantiehuizen met zwembad in Saint-Rémy de Provence, het hartje van de regio.

5. Graveson

Op de markt in Graveson staan enkel landbouwers en ambachtsmensen met hun eigen producten. Voor de meest verse producten en delicatessen moet je dus in Graveson zijn, omdat je ze direct van het land op je bord kan toveren! De marché paysan vindt elke week op vrijdag plaats. Graveson is een kleine gemeente dichtbij Saint-Rémy de Provence en Avignon met een pittoresk centrum waar je op je gemak kan genieten van de sfeer van de Provence.

Vind jouw ideale vakantiehuis in de Provence en geniet van de meest kleurrijke regio in Frankrijk! Heb je vragen of twijfels? Bij Cap helpen we je graag verder om op een veilige, hygiënische manier jouw droomvakantie waar te maken.

Vakantiehuizen in Provence

Meer tonen

Délice de la Lavande

Lorgues, Provence

21
9
9

Villa Ambre

les Mées, Provence

6
3
3

Le Romarin

Lorgues, Provence

8
4
3

Villa des Merveilles

Flayosc, Provence

12
5
4

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden