- Cher -

De streek Cher ligt ten zuiden van Parijs in Centre-Val de Loire. Gelegen op zo’n 600 km van België hoef je niet eens heel ver te reizen om de mooie streek met een aangenaam klimaat tegen te komen. Toch is Cher een nog goed bewaard geheim onder toeristen.

Zoek je een vakantiehuis met zwembad in Frankrijk? Waarom niet een vakantiehuis met zwembad in Cher huren? Er zijn tal van bezienswaardigheden in Cher, met de hoofdstad Bourges als grote troef. De kathedraal, Saint-Etienne de Bourges is één van de meest beroemde kathedralen van Frankrijk. Daarnaast zijn er vele pittoreske dorpjes in de regio wiens antieke architectuur menig liefhebber zal bekoren. Dorpjes die een bezoekje waard zijn, zijn Saint-Amand-Montrond, Drevant, Aubigny-sur-Nère, Lignières en Sidiailles.

Met een vakantiehuis in Cher zal je elke dag een uitstap kunnen plannen. De historische route Jacques-Coeur leidt je langs allerlei locaties en kastelen die het bezoeken waard zijn. Je leert de regio kennen terwijl je prachtige architectuur bewondert. Vooral de kastelen uit de streek zijn echte parels. Liefhebbers zullen het kasteel van Ainay-le-Vieil met haar tuinen, het kasteel van La Chapelle-d’Angillon, het kasteel van Culan en het kasteel van Menetou Salon allemaal op de bucket-list hebben staan. Maar ook de abdij van Noirlac, de tuinen van Notre Dame d’Orsan en de woning van George Sand zijn stuk voor stuk uitzonderlijke locaties.

Nog aan het twijfelen over waar je vakantie in Frankrijk zal doorgaan? Met een vakantiehuis met zwembad in Cher zitten ook sportievelingen goed. Het landschap is vrij vlak, wat een fietsvakantie net dat beetje meer ontspannen doet verlopen. Ook wandelroutes zijn hier te vinden. Wandel langs dorpjes, door de natuur van het woud van Chateauroux of Tronçais of door het natuurpark van Brenne au Milliers d'Étangs. Na een drukke dag zullen zelfs de grootste sportievelingen moe en dorstig zijn. Een avond in je vakantiehuis in Cher doorbrengen met een lokale wijn zoals Sancerrois en je kan er weer tegenaan.

Huur een vakantiehuis in Cher en ontdek Frankrijk zoals je dat misschien nog nooit gedaan hebt.

Toch eerder op zoek naar een vakantiehuis in de Dordogne of een vakantiewoning huren in Ardèche? Kijk zeker verder.

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.