- Ferienhaus Costa de Almería -

Ferienwohnungen

Zeig mehr

La Casa Arboleas

Arboleas, Costa de Almería

6
3
2

Matheo Palomares

Palomares, Costa de Almería

6
2
2

Casa Meridian

Mojacar, Costa de Almería

6
3
2

In het Oostelijke deel van Andalusië, tussen Adra en Mojacar, verschuilt zich de Costa de Almeria. Een pareltje dat grenst aan de Costa del Sol. Woestijnachtige landschappen, gouden stranden en typische witte dorpen maken hier deel uit van het alledaagse landschap. 

 De hoofstad Almeria is zeker de moeite waard en uitgeroepen tot één van Spanje’s mooiste dorpen is Mojacar. Met haar Moorse en Arabische invloeden, is zelfs het archtecturale groentje onder de indruk. Witgekalkte huisjes, smalle steegjes en door haar ligging op een heuvel geniet je hier van een prachtig zicht op de mooiste en meest ongerepte stranden van Almeria. Deze stad lokt nog steeds veel artiesten die inspiratie opdoen onder de stralende zon. 

Aan de gekende badplaatsen zoals Aguadulce en Roquetas de Mar geniet je van een gezellige drukte, maar ook in het gezellige Vicar kan je op de verschillende marktjes genieten van al het lokale leven. 

De Costa de Almeria heeft hiernaast ook enkele prachtige natuurgebieden. Bekende bergketens zoals de Sierra de Alahamilla, Sierra de Gador en Sierra de Filabres beschermen deze kuststrook van de felle noorderwind. Maar het zijn de Cabo de Gata, woestijn van Tabernas en de Sierra Nevada die het hoogst aangeschreven staan bij de liefhebbers. De variatie tussen het rotsachtige en woestijnachtig landschap, zoutmeren en gipskorten en roze flamigno’s zijn een streling voor het oog. 

Aan de Costa de Almeria geniet je van de Mediterraanse keuken, maar deze streek staat voornamelijk synoniem voor pittoreske bergdorpen en prachtige fauna en Flora. 

Ferienwohnungen

Zeig mehr

La Casa Arboleas

Arboleas, Costa de Almería

6
3
2

Matheo Palomares

Palomares, Costa de Almería

6
2
2

Casa Meridian

Mojacar, Costa de Almería

6
3
2

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX