- Ferienhaus Cher -

De streek Cher ligt ten zuiden van Parijs in Centre-Val de Loire. Gelegen op zo’n 600 km van België hoef je niet eens heel ver te reizen om de mooie streek met een aangenaam klimaat tegen te komen. Toch is Cher een nog goed bewaard geheim onder toeristen.

Zoek je een vakantiehuis met zwembad in Frankrijk? Waarom niet een vakantiehuis met zwembad in Cher huren? Er zijn tal van bezienswaardigheden in Cher, met de hoofdstad Bourges als grote troef. De kathedraal, Saint-Etienne de Bourges is één van de meest beroemde kathedralen van Frankrijk. Daarnaast zijn er vele pittoreske dorpjes in de regio wiens antieke architectuur menig liefhebber zal bekoren. Dorpjes die een bezoekje waard zijn, zijn Saint-Amand-Montrond, Drevant, Aubigny-sur-Nère, Lignières en Sidiailles.

Met een vakantiehuis in Cher zal je elke dag een uitstap kunnen plannen. De historische route Jacques-Coeur leidt je langs allerlei locaties en kastelen die het bezoeken waard zijn. Je leert de regio kennen terwijl je prachtige architectuur bewondert. Vooral de kastelen uit de streek zijn echte parels. Liefhebbers zullen het kasteel van Ainay-le-Vieil met haar tuinen, het kasteel van La Chapelle-d’Angillon, het kasteel van Culan en het kasteel van Menetou Salon allemaal op de bucket-list hebben staan. Maar ook de abdij van Noirlac, de tuinen van Notre Dame d’Orsan en de woning van George Sand zijn stuk voor stuk uitzonderlijke locaties.

Nog aan het twijfelen over waar je vakantie in Frankrijk zal doorgaan? Met een vakantiehuis met zwembad in Cher zitten ook sportievelingen goed. Het landschap is vrij vlak, wat een fietsvakantie net dat beetje meer ontspannen doet verlopen. Ook wandelroutes zijn hier te vinden. Wandel langs dorpjes, door de natuur van het woud van Chateauroux of Tronçais of door het natuurpark van Brenne au Milliers d'Étangs. Na een drukke dag zullen zelfs de grootste sportievelingen moe en dorstig zijn. Een avond in je vakantiehuis in Cher doorbrengen met een lokale wijn zoals Sancerrois en je kan er weer tegenaan.

Huur een vakantiehuis in Cher en ontdek Frankrijk zoals je dat misschien nog nooit gedaan hebt.

Toch eerder op zoek naar een vakantiehuis in de Dordogne of een vakantiewoning huren in Ardèche? Kijk zeker verder.

Cher is een prachtige regio ten zuiden van Parijs op ongeveer 600 km van België. Ondanks de mooie omgeving, vele bezienswaardigheden en het aangename klimaat is Cher nog een goed bewaard geheim onder toeristen. In een vakantiehuis met zwembad in Cher zal je een heerlijke vakantie beleven.

Je vakantiehuis in Cher zal dienen als een ideale uitvalsbasis voor verschillende leuke uitstappen. In de hoofdstad Bourges kan je één van de beroemdste kathedralen van Frankrijk bezoeken, de Saint-Etienne de Bourges. Er zijn ook vele pittoreske dorpjes te bewonderen in de regio. Als je houdt van oude architectuur, bezoek dan zeker Saint-Amand-Montrond, Drevant, Aubigny-sur-Nère, Lignières en Sidiailles.

Hier kan je de historische route Jacques-Coeur volgen, zo wordt je langs verschillende interessante locaties en kastelen geleid. De kastelen in Cher zijn prachtige stukjes architectuur, wat het een aangename manier maakt om de regio te leren kennen. Het kasteel van Ainay-le-Vieil met haar tuinen, het kasteel van La Chapelle-d’Angillon, het kasteel van Culan en het kasteel van Menetou Salon zijn enkele voorbeelden. Ook de abdij van Noirlac, de tuinen van Notre Dame d’Orsan en de woning van George Sand zijn zeker een bezoek waard. Met zo een programma wil je vast een frisse duik kunnen nemen in de namiddag. Geniet van je vakantiehuis met zwembad in Cher van de rustige omgeving.

Op vakantie met kinderen in Frankrijk? Ook zij zullen een vakantiehuis in Cher een super idee vinden. Ze kunnen lekker ravotten in de tuin of in de bossen of spelen in het zwembad.

Sportievelingen zullen daar even goed van genieten. Een leuke fietsvakantie of wandelvakantie is in Cher snel geregeld: het landschap is er vrij vlak en er zijn veel routes beschikbaar.

Bij Cap ben je aan het juiste adres om een leuk vakantiehuis met zwembad in Cher te vinden.

Eerder op zoek naar een vakantiewoning in de Ardèche of een vakantiehuis in de Dordogne? Klik zeker verder.

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX