10 niet te missen bezienswaardigheden in Sicilië!

Sicilië is een hemelse vakantiebestemming omdat het een prachtig en ook nog eens enorm divers eiland is. Mooie stranden, interessante bezienswaardigheden, lekker eten en ga zo maar door. Er is dus ontzettend veel te doen en te bezoeken, wat een planning maken voor een korte vakantie moeilijk kan maken. Hieronder vind je de mooiste bezienswaardigheden in Sicilië volgens Cap. Zoek je nog een leuk vakantiehuis in Sicilië? Bekijk ons aanbod en vind een vakantievilla met zwembad in Siciliëwaar de hele familie blij van wordt.

 Van onderstaande bezienswaardigheden in Sicilië maak je al gauw een daguitstap zodat je er optimaal van kan genieten.

1. Palermo

De hoofdstad van Sicilië is één van de meest interessante steden van Italië. Palermo barst van de geschiedenis en cultuur. De kathedraal is het pronkstuk van de stad en werd oorspronkelijk als moskee gebouwd door de Saracenen, waardoor het door de verschillende gebruiken en renovaties nu een mengelmoes van bouwstijlen is. Nog een niet te missen bezienswaardigheid in Palermo is het Palazzo dei Normanni, het oudste koninklijk paleis van Europa. Ook hier merk je een mix van Arabische en Westerse bouwstijlen op door de geschiedenis die het gebouw gekend heeft. De bekende Capella Palatina van het Palazzo dei Normanni met muren, plafonds en beelden volledig in het goud is een meesterwerk. In Palermo kan je ook het oude Teatro Massimo en lugubere catacomben bezoeken en daarnaast is het ook een erg leuke en gezellige stad om een dagje door te brengen.

 


2. Cefalù

Cefalù is een extreem gezellig stadje dat de sfeer van het authentieke Sicilië belichaamt. Het is gelegen aan het strand en de oude huisjes onder de blauwe lucht zijn gewoonweg pittoresk. Geniet hier van de rust, de zee en beleef la dolce vita. Bij Cap hebben we de perfecte vakantievilla op Sicilië zodat je met zicht op zee van een Aperol Spritz kan genieten in de rust van je eigen tuin. 

 

3. Taormina

Taormina is een heel charmant stadje dat een leuke bestemming is voor een daguitstap. Het ligt aan een zalig strand waar je de warme namiddag heel fijn kan doorbrengen. In de voormiddag kan je het oude Griekse theater, dat later werd omgevormd tot een Romeins theater bezoeken. Bovendien heeft het theater als achtergrond een adembenemend uitzicht over het eiland. 

 

4. Excursie naar de Etna

De Etna is misschien wel de beroemdste bezienswaardigheid van Sicilië. De grootste actieve vulkaan van Europa is natuurlijk wel een spannende achtergrond om wat activiteit in je vakantie te brengen. Met een gids kom je het dichtst bij de top van de vulkaan en krijg je misschien zelfs lava te zien! Er zijn ook mogelijkheden om vanuit Catania met het openbaar vervoer aan je klim te beginnen. Een onverwachte toets voor zij die de Etna nog nooit bezocht hebben, is dat je op de vruchtbare grond er omheen ook heerlijke wijnen kan verkrijgen. 

 


5. De Eolische eilanden

Ten noordoosten van de kust van Sicilië liggen de Eolische eilanden, een eilandengroep die uit zeven eilanden bestaat die allemaal beschermd zijn door UNESCO. Dat houdt ze intact zoals ze zijn en dat is goed nieuws: het zijn echte bakens van natuurpracht. Via verschillende websites of met behulp van toeristeninformatie op Sicilië zelf kan je excursies met een boot boeken zodat je langs alle eilandjes kan varen, wat een echte aanrader is. Het is niet alleen heerlijk om een zonnige middag op het water te spenderen, de kans bestaat ook dat je dolfijnen kan spotten. Op het eiland Stromboli ligt de gelijknamige vulkaan die je zelf of onder begeleiding van een gids mag beklimmen, super leuk voor de sportievelingen onder ons. 

 

6. Syracuse

Syracuse is nog een voorbeeld van een prachtige Siciliaanse stad wiens fascinerende geschiedenis af te lezen is van de verschillende monumenten en architecturale stijlen. Tijdens de Oudheid was Syracuse één van de machtigste steden van de Mediterraanse Zee. Het archeologisch park Neopolis is een must see bezienswaardigheid op Sicilië. Een antiek amfitheater, catacomben en ander restanten hiervan zijn echt indrukwekkend. Het archeologisch museum van Syracuse biedt meer uitleg over de geschiedenis en er staan unieke objecten ten toon gesteld. Het is één van de belangrijkste archeologische musea van Europa. Doorheen Syracuse zal je overal de rode draad snel opmerken: de Griekse en Romeinse geschiedenis die er plaatsgevonden heeft. 

 

7. Vallei van de Tempels

De Vallei van de Tempels, ook Akragas genoemd, is zonder twijfel een niet te missen bezienswaardigheid wanneer je op Sicilië bent. Het heet wel ‘Vallei’, maar eigenlijk ligt de site op een heuvelrug bij Agrigento. Hier liggen zeven tempels in Dorische stijl en de site is beschermd als UNESCO werelderfgoed. Je betaalt wel wat voor een gegidste rondleiding, maar op een plek die zo een boeiende en antieke geschiedenis heeft, is dat wel de moeite waard. 

 

8. Scala dei Turchi

Scala dei Turchi is een rotsachtige klif aan de kust van Realmonte. De prachtige witte rotsen van een soort kalksteen hebben hun naam ‘de trap van de Turken’ te danken aan hun vorm die aan witte treden doet denken en aan dat dit de locatie was waar de Moren aan land kwamen in Sicilië. Het mooie contrast tussen het blauw van de lucht en de zee met de witte kliffen trekt jaarlijks vele toeristen, dus een bezoek plannen in het laagseizoen geeft je meer kans op een schitterend vakantiekiekje. De kliffen liggen echter aan één van de mooiste stranden van Sicilië, dus ook in de zomermaanden is een middag uittrekken voor de Scala dei Turchi zeker een goed idee. 

 


9. Kloof van Alcantara

De kloof van Alcantara is een goede afwisseling voor culturele uitstappen. Je kan in de wondermooie omgeving van de rotsformaties heerlijk zwemmen, wandelen en zelfs aan canyoning doen. De meeste bezoekers komen naar de kloof via het bezoekerscentrum Gole Alcantara Parco Botanico e Geologico. Hier is de kloof het hoogst en kan je via de rivier zo tussen de basaltzuilen lopen. Heb je zin in wat actie? Je kan ook tours boeken zoals jumping, body-rafting, canyoning of een combinatietour waarmee je eerst de Etna en dan Alcantara bezoekt.

 

10. Erice

Hoog bovenop een heuvel ligt het antieke stadje Erice. Volgens de legende is Erice gesticht ter ere van de godin Venus. Geheel passend bij deze overlevering kan je nog steeds het Castello di Venere bezoeken, het kasteel van Venus. In het kasteel kan je archeologische overblijfselen bewonderen zoals de antieke Venustempel en de Venusput, waarvan gezegd wordt dat de godin hier gebaad heeft. In Giardini del Balio staat ook nog eens een mooi standbeeld van de godin in het water. Vanuit de tuinen heb je een prachtig uitzicht over Sicilië dat zo ver reikt dat je zelfs nabijliggende eilanden kan zien bij helder weer. Zoek je een vakantiehuis bij Erice? De mooie vakantievilla Casa Valderice met buitenkeuken en zwembad heeft een typisch Siciliaanse inrichting en ligt op een boogscheut afstand van Erice, Trapani en Marsala. Ook Villa Laura, een ruim vakantiehuis met een riant zwembad bij Marsala ligt aan de westkust van Sicilië.

 

Vakantiehuizen in Sicilië

Meer tonen

Villa Cielo

Scicli, Sicilië

8
4
5

Villa Galatea - Lampara

Acireale, Sicilië

4
2
1

Nettuno

Cefalù, Sicilië

6
3
3

Casa Marsala 1

Marsala, Sicilië

4
2
2

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden