Strandvakantie in Toscane

Toscane is één van onze favoriete vakantiebestemmingen in Italië. De glooiende heuvels en cipressen zorgen voor schitterende uitzichten, de wijnen zijn er hemels en de warme Italiaanse zon zorgt voor een zalig vakantiegevoel. Een vakantie plannen in Toscane is dus een aanrader. Het is ook meer dan ooit een goed idee om je lekker af te zonderen in een privé vakantiehuis in Toscane, ver van de drukte. Lees hier waarom een vakantiehuis in tijden van corona een goed idee is. 

In Toscane kan je alles vinden wat je zoekt op vakantie in Italië. De mooiste bezienswaardigheden van Toscane bezoeken kan je in elk dorp en elke stad, het barst er van cultuur en geschiedenis. Met een vakantiehuis in Toscane heb je de luxe dat er zo veel te zien is, dat een daguitstap plannen geen enkel probleem kan zijn. Gaan shoppen of bezienswaardigheden bezoeken in één van de mooiste steden in Toscane? Vergeet tijdens het winkelen zeker niet wat delicatessen en wijnen mee te nemen om bij de aperitivo van te genieten. Bovendien kan je in Toscane genieten van enkele van de mooiste stranden van Italië. 

  • Versilia

Versilia is een bekende regio in Toscane voor stranden, die zich uitstrekken van Forte dei Marmi tot Viareggio. Tijdens de zomermaanden is Versilia een levendige regio met een bruisend nachtleven. Op veel van de stranden kun je ligbedden en parasols huren, soms voor een redelijk stevig prijsje. Aan de ‘Gouden Kust’ van Versilia wordt er geflaneerd met Italiaanse flair aan de vele strandbars en mooie restaurants, zeker tussen Forte dei Marmi en Lido di Camaiore. Wil je liever zelf je parasol neerzetten en wat geld sparen voor een wijntje na het zonnebaden? Dan kan je beter terecht tussen Viareggio en Pietrasanta. 


  • Elba

Het eiland Elba ligt dichtbij Livorno in Toscane. Het zachte klimaat en de prachtige natuur en stadjes maken van Elba een top vakantiebestemming in Italië. Met zo’n 147 km lange kustlijn horen hier ook de nodige stranden en baaien bij. Veel van de stranden op Elba zijn zandstranden waar je parasols en ligbedden kan huren. Een strand voelt echt anders op een eiland! Er zijn ook kiezelstranden te vinden zoals Capo Bianco, waar de zee nog blauwer lijkt door de witte stenen. Wist je dat er ook nog verlaten stranden te ontdekken zijn? Door de rotsen en de soms ruige natuur zijn sommige strandjes enkel via de zee te bereiken. Een boot huren op Elba levert je dus gegarandeerd unieke zichten op.


  • Bij Pisa

Pisa is één van de populairste steden in Italië, maar wist je dat één van de mooiste stranden van Toscane hier vlakbij ligt? In het natuurpark Migliarino San Rossore Massaciuccoli ligt het strand Marina di Vecchiano. Het zandstrand is zo’n 4 km lang en is rijk aan natuurlijke duinen en is omkapseld in natuur. Je kan er absolute rust opzoeken en een dagje hier vertoeven is gratis, in contrast tot vele andere Toscaanse stranden. De omgeving is perfect voor een mooie strandwandeling of een begeleide tour door het natuurpark, te voet of te paard. 


  • Maremma

Bij de Toscaanse stad Maremma vind je nog een natuurreservaat dat een prachtig strand heeft. In het natuurpark Bandite di Scarlino ligt het zandstrand Cala Violina, met sneeuw wit zand, helder blauw water en groene bomen op de achtergrond: een postkaartje waar je meteen “Groetjes uit Toscane!” bij kan inbeelden. Ook hier zorgt de natuurlijke omgeving voor een rustgevend strand waar je heerlijk kan genieten van de Italiaanse zon.


  • Tip: Blauwe Vlag

Op verschillende stranden in Italië zie je wel eens een blauwe vlag staan. Maar wat betekent een blauwe vlag op het strand? De vlag is een internationaal teken dat wordt toegekend aan stranden die voldoen aan bepaalde criteria op gebied van ecologie, veiligheid en kwaliteit. In Italië wappert de Bandiera Blu op ongeveer 370 stranden. Zoek je een strand om met de kinderen op vakantie in Toscane van te genieten of ben je nieuwsgierig naar de beste stranden in Toscane? Zoek zeker even op waar in Italië de Bandiera Blu te vinden is.

De lange kustlijn in Toscane heeft zo veel meer te bieden. Met een vakantiehuis in Toscane ben je dus altijd op een boogscheut van de mooiste stranden, steden en uitstappen die je in Italië kan vinden. Heb je vragen of wil je beginnen met je vakantie naar Italië te plannen? Aarzel niet om ons te contacteren.


Recente blogposts

An Lemmens in Zuid-Frankrijk

lees meer

Met een elektrische auto naar Zuid-Frankrijk: Een avontuur in duurzaamheid

lees meer

10 beste daguitstappen rond Avignon !

lees meer

Valkenstraat 2

9850 Merendree

BTW 0445 454 583

BIV / IPI 200611

Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.