AGRITURISMO IN ITALIË: PROEF HET PLATTELANDSLEVEN

Leer het échte Italië kennen

Brrrrr. Het zijn koude, winterse dagen. Dit is dan ook hét geknipte moment voor de gevreesde ‘grote kuis’. Gelukkig brengt deze lastige klus ook leuke momenten naar boven. Wij kwamen alvast een dagboek tegen met fijne herinneringen aan een agriturismo vakantie in Italië.

Wat is een agriturismo? De hoeve, het landschap, de gastvrijheid

10 augustus 2016 - Agriturismo, agrotoerisme, of gewoon landschapstoerisme? Ik had al veel over dit concept gehoord, maar één ding is zeker: je moet het beleven om het te begrijpen. Vandaag arriveerden we met ons gezinnetje op een prachtige domein in Toscane, Italië. De sympathieke eigenaar van de villa Luciano verwelkomde ons met open armen. Wat een schitterende locatie! Vanop het terras van ons vakantiehuis hebben we een uitgestrekt uitzicht op de wijngaarden, de olijfbomen en de Zuiderse heuvels. Terwijl de kinderen in de gerestaureerde plattelandswoning slaap inhaalden, hadden wij een portie ontspanning verdiend. Een duik in het zwembad met de ondergaande zon op de achtergrond, gevolgd door een bezoekje aan de wellness: HEERLIJK! En nu ook snel onder de lakens kruipen, want morgen worden we ondergedompeld in het authentieke Italiaanse plattelandsleven.

Zwemmen, proeven, ontdekken? Blije kinderen: check ;)

11 augustus 2016 - Een ontbijt met lokaal gemaakte kaas, confituur en olijfolie. Hoe kan je een dag in ons vakantiehuis met privé zwembad nog beter starten dan met een stukje Pecorino, Parmagiano Reggiano of Provolone? Een stevig ontbijtje konden we wel zeker gebruiken. We werden samen met de kinderen uitgenodigd voor een wandeling doorheen de idyllische wijngaarden. Nadat we onze handen uit de mouwen staken bij de druivenpluk werden we verder ondergedompeld in de wereld van wijn brouwen en kaas maken. Echt een unieke belevenis! Bij de lunch proefden we van onze oogst, in de vorm van een glaasje wijn of druivensap. Niemand kan neen zeggen tegen een lekkere Brunello, Barbaresco, Bardolino of Spumante uit de Chianti streek! De namiddag op de agriturismo stond in het teken van rust en ontspanning. Terwijl de kinderen zich uitleefden met een plons in het zwembad praatten we bij met Luciano en zijn vrouw Anna. Ze gaven ons enkele erg nuttige tips om de omgeving en de nabije steden te ontdekken. Dit soort suggesties vind je niet in toeristische boekjes terug!

Italië, bron van natuur én cultuur

12 augustus 2016 - De tips van de locals spraken ons zo aan dat we beslisten om er vandaag op uit te trekken. We huurden op de agriturismo een fiets om eerst de nabije omgeving te ontdekken. De vrije Italiaanse natuur is ongelooflijk! En ook de kinderen klagen niet, ze vinden het zalig om buiten te ravotten. Morgen bezoeken we met de auto één van de indrukwekkende Toscaanse cultuursteden in de buurt. Sienna? Of misschien Firenze? Het belooft sowieso weer een verrassende dag te worden ☺

Daar zit je dan, met je neus in je reisdagboek en met een glimlach op je gezicht. Je zou zo terug naar een vakantiehuis in Italië willen! En waarom ook niet? Trek deze zomer naar een agriturismo in Umbria, en breng een bezoekje aan de steden Perugia, Arezzo en Assisi. Of zijn de Marken meer je ding? De prachtige steden Macerata, Civitanova Marche, en Ascoli Piceno liggen maar een boogscheut ver!

Waar wacht je nog op? De kinderen staan vast weer te springen! Boek een agriturismo uit ons met de hand geselecteerde aanbod via www.cap.be

Recente blogposts

Les Crosets, een onmisbare sportieve bestemming in Zwitserland!

lees meer

An Lemmens in Zuid-Frankrijk

lees meer

Met een elektrische auto naar Zuid-Frankrijk: Een avontuur in duurzaamheid

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.