Er op uit in Toscane in steden die je moet zien

Er op uit in Toscane in steden die je moet zien

Ben je nog op zoek naar een idee om er snel tussenuit te gaan? Binnen Europa reizen behoort weer tot de mogelijkheden dus je bent nog niet te laat om een zalige vakantie te plannen! Met een vakantiehuis met zwembad kan je op een veilige manier een zomers paradijsje creëren voor jou en je bubbel: of dat nu een vakantie met vrienden, een reis met de kinderen of een weekend weg met twee is. Lees ook onze tips over hoe je veilig een vakantie plant in tijden van corona.

Met de auto geraak je in Europa vlot naar onze favoriete vakantiebestemmingen. Deze keer zetten we het Italiaanse Toscane in de kijker. Het is niet voor niets dat Toscane één van de meest geliefde bestemmingen is in Italië. Voor ons staat Toscane op één bij onze mooiste plekken in Italië. Naast prachtige historische steden zoals Pisa, Arezzo, Firenze en Siena, herkennen we Toscane aan de glooiende heuvels, cipressen en wijngaarden. Geniet helemaal in een vakantiehuis met zwembad in Toscane

Heel Italië barst van cultuur en geschiedenis, en de steden in Toscane zijn een absolute hotspot van antieke architectuur en musea. Heb je een vakantiehuis in Toscane gepland en wil je de regio helemaal ontdekken? Dit zijn de vijf absolute must do steden in Toscane als je een volledige indruk wil krijgen van de prachtige regio. 

Florence

Eén van de meest bekende steden van Toscane is misschien wel Florence, of Firenze in het Italiaans. Florence is één van de bekendste cultuur-hotspots van Italië en de hoofdstad van Toscane. Grijp dus zeker de kans om het Uffizi-museum te bezoeken, een echte parel van een museum met zo’n 44 zalen die barsten van Italiaanse schilderkunst, Vlaamse meesters en natuurlijk de David van Michelangelo. Hier rek je dus beter minstens een namiddag tijd voor uit. De bekendste bezienswaardigheid van Florence, of misschien wel van Toscane, is de kathedraal van Florence met de prachtige Duomo. Hoewel de binnenkant even mooi is als de buitenkant, kunnen de wachttijden soms pittig zijn. Maar net als voor alle interessante bezienswaardigheden in Italië kan je op voorhand toegangskaarten kopen online. Nog een typische bezienswaardigheid die je moet gezien hebben wanneer je Florence bezoekt, is de Ponte Vecchio: de beroemde brug met allemaal pittoreske winkeltjes erop lijkt gemaakt te zijn voor een filmset. Je kan er voornamelijk juwelen kopen, of als het wat minder mag kosten kan je hier terecht voor de meest romantische vakantiefoto’s.


Vinci

De naam verraadt het al: dit is de geboorteplaats van Leonardo da Vinci in 1452, te midden van de renaissance. Vinci is een klein vestingstadje in een heuvelachtig landschap dat bestaat uit olijfbomen, cipressen en wijngaarden, de perfecte uitzichten om even de drukte van de grote steden achter je te laten. De belangrijkste bezienswaardigheden in Vinci hebben natuurlijk alles te maken met Leonardo da Vinci. Er zijn twee musea gewijd aan hem: het Palazzina Uzielli en het Castello dei Conti Guidi, die samen het Museo Leonardiano genoemd worden. In het ene deel kan je alle anatomische schetsen bewonderen en in het andere leer je alles over zijn uitvindingen. Op een korte en mooie wandeling van Vinci kan je ook het geboortehuis van Leonardo da Vinci bezoeken, dat nu een prachtig museum over zijn schilderkunst is. Behalve alle Leonardo-gerelateerde bezienswaardigheden, is Vinci een gezellig en authentiek stadje waar je de Italiaanse sferen helemaal kan opsnuiven in alle rust.


Pisa

De naam Pisa is onlosmakelijk verbonden met de scheve toren, maar de stad heeft natuurlijk meer te bieden! Pisa barst van katholieke kunst en architectuur en is één van de meest levendige studentensteden van Italië, zo was Galileo Galilei hier ooit student. Pisa is één van de drukste steden van Toscane. Koop voor de belangrijkste bezienswaardigheden in Pisa dus zeker een online toegangsticket om rijen te vermijden. Je hebt dit zeker nodig om de toren van Pisa, de Duomo en het Baptisterium te bezoeken. Wil je de drukte even ontlopen? Breng een bezoekje aan één van de oudste botanische tuinen in de wereld: de Orto Botanico di Pisa, die ook meteen gelegen is aan het natuurhistorisch museum. Aan kunst, cultuur en gezelligheid is er in Pisa geen gebrek.


Siena

Siena is een prachtige stad die je moet gezien hebben op vakantie naar Italië. De romantische binnenstad staat op de Unesco werelderfgoedlijst, waardoor we het in zijn geheel opnemen in onze tips voor de leukste steden in Toscane. De meest bekende bezienswaardigheid in Siena is Piazza del Campo. Het ronde plein is het hart van de stad en elk jaar vindt hier sinds 1287 de Palio paardenrace plaats. De Duomo van Siena is ook prachtig: net als in Florence is de kathedraal bekleed met zwart-witte patronen in marmer. Shoppen, kunst en cultuur, gezellige terrasjes, in Siena heb je het allemaal. De pittoreske stad straalt de Italiaanse sfeer uit en om die reden zijn er reeds verschillende Hollywoodfilms hier opgenomen.

Monteriggioni

Monteriggioni is een pareltje die de sfeer van Toscane en Italië belichaamt. Het kleine middeleeuwse stadje is volledig ommuurd en ligt op een heuvel omringd door wijngaarden en olijfbomen. Het schilderachtige plaatsje is zo goed bewaard gebleven, dat je het misschien al gezien hebt op de achtergrond van films zoals The Gladiator en The English Patient. Ook kan je nog steeds enkel naar binnen en naar buiten langs de twee poorten: één richting Siena en de andere richting Firenze. Het is klein, maar telt zeker mee tussen de mooiste steden van Toscane.

Voed je vakantiekriebels op een veilige manier! Met de auto reizen en met je eigen bubbel in een gezellig vakantiehuis met privé zwembad in Toscane verblijven, blijft een ideale oplossing. Zo heb je ook alle vrijheid om al deze Italiaanse bezienswaardigheden te bezoeken!

Vakantiehuizen in Toscane

Meer tonen

Il Fornace

Celle sul Rigo, Toscane

9
4
4

Poggio Conca

San Polo In Chianti, Toscane

12
5
2

Podere Bellavista

Celle sul Rigo, Toscane

4
2
2

Piandigoro (I Lecci)

Celle sul Rigo, Toscane

6
3
3

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.