Leukste steden van Umbrië!

Laat jij je op reis ook graag charmeren door leuke steden en gezellige dorpjes? Heb je de bekende Toscaanse steden al eens gezien, toen je op reis was in Toscane?  Huur een vakantiehuis in Umbrië en ontdek deze veelzijdige streek in Italië! Wij zetten voor jou de leukste steden van Umbrië op een rijtje. Deze kan je allemaal gemakkelijk bezoeken vanuit jouw vakantiehuis met privé-zwembad in Umbrië of zelfs Toscane. 

Assisi

Assisi is de stad van de Heilige Fransiscus, die heel veel bedevaartgangers trekt. Maar religieuze motieven, zijn zeker geen vereiste om te genieten van deze prachtige stad. Bezoek Assisi in Umbrië en geniet van de mooie gebouwen, indrukwekkende fresco’s en vele gezellige pleintjes. Assisi is voor vele vakantiegangers in Umbrië een niet-te-missen stad!

Gubbio

Als je een vakantiehuis huurt in het noorden van Umbrië mag Gubbio zeker niet vergeten worden. Een dorpje in Umbrië die haar Middeleeuwse structuur goed behouden heeft. Het oude centrum vormt precies een prachtig stilleven met vele steegjes, trappen en huizen met terracotta dakpannen. Als je een vakantiehuis huurt in Le Marche, ligt Gubbio ook niet ver verwijderd. Het is nog niet overspoelt door toeristen, dus daarom is het ook tijdens het hoogseizoen zeer leuk om te ontdekken. 

Norcia

Gelegen in de schaduw van Monti Sibilini, vormt deze volledig ommuurde stad een prachtig uitgangspunt voor het verkennen van dit prachtig natuurgebied. Lees meer over een bezoek aan het Nationaal Park Monti Sibillini in onze blog! In Norcia liggen de lekkernijen voor het rapen. Hier kan je Umbrische seizoensproducten zoals Asperges, champignons en lekkere truffels komen proeven. Norcia is echter op de eerste plaats de stad van het vlees. Salami’s, ham en worsten worden hier aan de lopende band verkocht. Neem er één mee en drink jouw apertief met een gepast hapje van Norcia, in jouw vakantiehuis met privé zwembad in Umbrië.  

Orvieto

Met haar prachtige ligging, op een 300m hoge rots van vulkanische tufsteen, is deze stad uniek. Dit dorp in Umbrië is niet zeer groot, maar is wel super charmant. Het pronkstuk van deze stad is zonder twijfel de Duomo.  Maar dat is niet alles dat Orvieto te bieden heeft. Wandel over de Via Ripa Medici en de Vicolo Malcorini, of beklim de Torre del Moro en geniet van de panoramische zichten op het Umbrische landschap! 

Perugia

Perugia is dan weer wereldberoemd omwille van haar universiteit. Dankzij deze universiteit heeft Perugia een zeer levendig centrum.  Iedereen die een vakantiehuis in Italië huurt zou deze even moeten verlaten om Perugia te bezoeken. Traditionele boetieks en pittoreske straatjes, gecombineerd met imposante monumenten en een interessante geschiedenis. Bezoek Perugia te voet en volg je instinct. Je komt gegarandeerd uit op schattige pleintjes en de leukste hoekjes van deze stad! 

Spello

Op zoek naar dat ene, innemende dorpje van Umbrië? Dan moet je in Spello zijn. De bloemrijke straten, zijn gegarandeerd de kleurijkste van Umbrië, en misschien zelfs Italië. Het is één van de best bewaarde geheimen van Umbrië. Spello is het kleurrijkste tijdens het feest van Corpus Christi. Dan is het dorp in één nacht volledig bedekt door kleurige bloemblaadjes en kan je overal kleurrijke potten en bakken bewonderen. Op zoek naar die ideale instagram-foto? Dan ben je in Spello op de juiste plek!  

Città della Pieve 

Città della Pieve kan zeker tellen als één van de mooiste dorpjes van Umbrië. Wist je dat hier het smalste steegje van Italië te vinden is? Vicolo Baciadonne is zo smal, dat je er nog maar net door kan wandelen. Dit is dan ook de reden dat veel toeristen hier even langskomen. De legende zegt dat de straatjes zo ontstaan zijn omdat de bewoners zoveel ruzie hadden, dat ze weigerden een muur te delen. Maar geen zorgen, Città della Pieve heeft altijd een zeer leuke sfeer! 

Huur een vakantiehuis in Italië en bezoek één of meerdere van deze leukste steden in Umbrië. Toch liever een vakantiehuis huren in Le Marche of een agritoerisme in Toscane? Ontdek de leukste steden in Toscane en de leukste bezienwaardigheden in Lombardije en ontdek al onze vakantiehuizen in Italië.  

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.