9 beste stranden in Le Marche

Italië zit vol verrassingen. Als ik aan Italië denk, komen er zoveel dingen in me op: mode uiteraard, een ristretto op een terras in Rome, pizza in Napels, heerlijke wijnen, prachtige uitzichten in Toscane, een wandeling langs de Arno, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar over verrassingen gesproken: heb je ooit overwogen om een dagje strand te combineren met renaissancekunst? Of zelfs met een streepje opera? ;-)

Laat ons de mooiste stranden van Le Marche aan de Adriatische Zee met je delen!

Ontsnap aan de zomerse drukte! Er zijn maar liefst 29 stranden in Le Marche met een blauwe vlag, een officiële, wereldwijd erkende onderscheiding voor properheid en veiligheid. Huur een vakantiehuis in Le Marche en geniet van een zomer buiten zonder massatoerisme!

Stranden van Sirolo

Sirolo is de thuisbasis van vier stranden, Urbani, San Michele, Sassi Neri en Spiaggia Due Sorelle. Het laatste is het meest instagram-waardig omdat je het alleen per boot kunt bereiken vanuit Sirolo, wat zorgt voor een fantastische dag en een unieke ervaring!

Ga daarna terug naar je vakantievilla in Le Marche om tot rust te komen en te genieten van de rust van het platteland.

De stranden van Numana

Een andere fantastische verrassing in Le Marche is de mogelijkheid om in een paar minuten van wijnland naar het strand te gaan, en de stranden van Numana is de perfecte plek voor zo'n dag.

Verlaat je vakantiehuis met zwembad en bezoek de wijngaarden van Rosso Conero voor een wijnproeverij, rij vervolgens door naar de stranden van Numana. Een hemelse dag in ieders reisboek!

Gabicce Mare

Dit strand is heeft een adembenemende locatie in het natuurpark van San Bartolo. Het heeft een spectaculaire afdaling van de berg naar de zee waardoor het erg indrukwekkend is.

Begin je bezoek met een bezoek aan San Bartolo. Een berg die perfect is voor een mooie wandeling, ee bezoek aan schilderachtige dorpjes en prachtige Renaissance kastelen. Voordat je een verfrissende duik neemt in de zee! Hoe zalig is dat!

Portonovo

Dit is een geweldige plek voor outdoorliefhebbers.

Als je nood hebt aan een adrenaline boost, na een paar dagen ontspannen in jouw vakantievilla in Le Marche, bezoek dan Portonovo. Een plek met prachtige wandelpaden en tal van activiteiten, gelegen in het hart van het beschermde natuurpark van de Conero bergen. Aan de rand van dit gebied, zal het het prachtige ongerepte strand vinden. Een echte verborgen parel!

Pesaro

Pesaro is nog een verzameling van drie prachtige Blauwe Vlag stranden, Sottomonte Pesaro, Ponente Pesaro en Levante Pesaro, die je een heerlijke dag zullen geven voordat je terugkeert naar je vakantiehuis in Le Marche in het hart van de natuur.

Fano

In Fano kan je uiteraard de stranden van Fano vinden! Er zijn er drie, die erg mooi zijn. Het zijn stranden dichtbij Urbino, een stad die rijk is aan Renaissance kunst en UNESCO werelderfgoed is! Zet dus Nord Fano, Sassonia Nord Fano en Torrette Fano zeker op jouw lijstje.

Een goede reden om je vakantiehuis met zwembad te verlaten!

Civitanova Marche

Nooit zou ik het in mijn hoofd halen om een stranddag te kunnen combineren met opera. Maar hier op de stranden Lungomare Sud en Nord kunnen operaliefhebbers de dag doorbrengen op het strand en genieten van goddelijke opera.

Elk jaar in juli en augustus wordt er in Macerata een operafestival gehouden in Sferisterio, een van de grootste openluchtstadions van Italië.

Voor een unieke en uitzonderlijke ervaring! En we hebben hier de juiste vakantiehuizen voor je.

San Benedetto stranden

Sleep jezelf weg van je vakantiehuis met privézwembad in Italië en geniet van een stuk wit zandstrand.

Als extraatje is het eten er bijzonder goed en de spaghetti alle vongole die je hier kan eten, is een aparte culinaire ervaring!

Cupra Marittima

Last but not least, en als je in een meer avontuurlijke bui bent. Dit strand is zeker de moeite waard, maar je moet er wel een stukje voor wandelen.

De omgeving ruig en ongerept. En na het avontuur kan je relaxen in jouw vakantievilla in Le Marche!

Spreekt dit alles je niet aan?

Ga dan voor een volledige strandvakantie aan de Spaanse Costa Blanca of de Franse Cote d'Azur!

Vakantiehuizen in Le Marche

Meer tonen

Villa Noi Due

Penna san Giovanni, Le Marche

6
3
2

Villa Urban

Urbania, Le Marche

8
4
4

La Fortezza

San Ginesio, Le Marche

10
5
5

Casa Luce

Cupra Marittima, Le Marche

16
8
5

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden