De mooiste plekjes in de Dordogne !

Dordogne is een streek waar je al het beste van Frankrijk kunt terugvinden: historische steden met een rijk middeleeuws verleden, meer dan duizend kastelen en indrukwekkende huizen en cultuur op elke straathoek.

De natuur is hier prachtig, want hier geniet je het hele jaar door van een mild klimaat. De zomers worden nooit te warm en ook de winters zijn heel aangenaam. De rivier de Dordogne draagt bij aan de groene en charmante omgeving en kronkelt door de steden en dorpen die allemaal een bezoekje waard zijn.

We hebben hier een selectie gemaakt die zeker niet volledig is, maar al een mooie gids zal zijn als je een vakantiehuis huurt in de Dordogne:

Périgord

De Périgord staat synoniem voor Dordogne en is een bezoekje waard als je hier op vakantie bent. Kom een paar uur uit je vakantiehuis in de Dordogne en ontdek de vier kleuren van de Périgord: zwart, wit, groen en paars.

De Périgord Noir (Zwart) is het best gekend als de regio vol bossen, maar ook vol mooie dorpen. Périgord Noir heeft maar liefst negen dorpen die tot de Mooiste Dorpen van Frankrijk behoren.

De Périgord Blanc (Wit) dankt zijn kleur aan de plaatselijke kalksteen waaruit de belangrijkste gebouwen zijn gebouwd.

De Périgord Vert (Groen) is niet alleen waar je de het meeste water en groene vlaktes zult vinden, maar ook het Regionale Natuurpark van Périgord-Limousin, dat een grote verscheidenheid heeft aan fauna en flora.

Tot slot staat de Périgord Pourpre (Paars) in het teken van druiven en wijnland. Wat ideaal is voor de wijnliefhebbers.

Onze vakantiehuizen in Dordogne hebben allemaal een authentieke uitstraling en een geweldig uitzicht.

Beynac-et-Cazenac

Waar beginnen we? Een prachtig dorp dat deel uitmaakt van de "Mooiste Dorpen van Zuid-Frankrijk" en uitkijkt over de rivier de Dordogne.

Het bekende kasteel is een prachtig voorbeeld van middeleeuwse architectuur en je kunt er genieten van het panoramische uitzicht, de terrassen en de algemene, gezellige sfeer met een goed glas wijn. Zoals elke goede ridder jou voorging !

Ontspan dan na een dag vol ontdekkingen bij het zwembad van het vakantiehuis.

La Roque-Gageac

Nog een dorp dat de titel van 'Mooiste Dorpen van Frankrijk' mag dragen. Een prachtige plek waar je kunt genieten van smalle middeleeuwse straatjes en een fantastisch uitzicht op de rivier de Dordogne.

Neem een traditionele boot, die ze 'Gabarre' noemen bij één van de lokale bedrijven 'Gabarres Norbert' of 'Gabarres Caminades' en ontdek het water van dichterbij.

Marktdag is vrijdagochtend, mis het niet! Neem al je lekkers mee naar huis voor een ontspannen diner in jouw vakantiehuis met zwembad.

Bergerac

We kunnen geen blog schrijven over de Dordogne zonder Bergerac te vernoemen. De stad van kunst en geschiedenis, vol cultuur en de thuisbasis van een van de beroemdste Franse toneelstukken Cyrano de Bergerac.

Al de verschillende pleinen bieden hebben gezellige terrasjes, waar je in alle gezelligheid een heerlijke wijntje kunt drinken of een hapje kunt eten met een prachtig uitzicht. Probeer zeker eens het plein van la Maison des Vins langs de Quai Cyrano. Ga vervolgens naar de Notre-Dame kerk en de St Jacques kerk en bezoek het standbeeld van Cyrano.

En als al deze geschiedenis niet iets te veel wordt voor het jongere publiek, ga er dan een dag tussenuit en bezoek het Aqua Park!

Zoek na zo'n mooi gevulde dag, jouw ontspanning op in het comfort van je vakantiehuis met zwembad!

Domme

Domme is weer een dorp dat je aan het lijst van de "Mooiste Dorpen van Frankrijk" kunt toevoegen. Dit verrassende stadje heet een paar verrassingen in petto voor jou. Bezoek de Chateau de Caudon en zijn opvallende en unieke Franse tuinen, daarna vind je recht onder het Office du Tourisme de Grot van Domme, een ondergronds wonder. Bezoek de Koninklijke Bastide van Domme, een juweel van middeleeuwse militaire architectuur. Je ziet er graffiti die ooit werd toegeschreven aan de Orde van de Tempeliers. Vandaag wordt dit echter door andere bewijzen weerlegd. Het blijft een mysterie!

Zoveel opwinding verdient een glas goede wijn op het terras van je vakantiehuis!

Dit is slecht een kleine selectie van leuke plekjes die we zeker een bezoekje waard vinden tijdens je verblijf in een vakantiehuis met zwembad in de Dordogne.
De hele regio is overladen lekker eten, heerlijke wijnen en met dorpjes, de ene nog mooier dan de andere!

Ga erop uit, ontdek zelf, maak foto's en geniet!

Huur een vakantiehuis met zwembad in de Dordogne voor een geweldige vakantie.

>> Onze huizen zijn zorgvuldig gekozen, zodat u kan genieten van een ideale locatie en een charmant verblijf!

Misschien wilt u de Dordogne houden voor een andere keer? Bekijk ons uitgebreide aanbod in andere regio's van Frankrijk of Italië, en neem contact met ons op als je onze hulp nodig hebt.

Vakantiehuizen in Dordogne

Meer tonen

Boutouzet

Villeneuve sur Lot, Dordogne

8
4
3

Les Chardoules

Lalinde, Dordogne

5
3
1

Villa Miramont

Miramont de Guyenne, Dordogne

7
3
4

Moulin de Lavit

Le Boulve, Dordogne

15
5
5

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden