An Lemmens in Zuid-Frankrijk

Tijdens mijn zoektocht naar een vakantiewoning in Zuid-Frankrijk kwam ik bij CAP terecht. Op hun website kon ik me al verlekkeren aan prachtige typisch Provençaalse woningen tussen de lavendelvelden die me deden wegdromen van een heerlijke vakantie.

Contact opnemen was heel gemakkelijk. Al snel kreeg ik antwoord op mijn mailtje. Wat ik enorm apprecieer aan CAP is de persoonlijke aanpak. Het is een kleinschalig bedrijf, je weet met wie je praat, en de service is heel erg op maat. Zo gaf ik onze wensen voor het vakantiehuis door (rustig gelegen, dichtbij een dorpje, aantal kamers, zwembad op veilige afstand in de tuin,…) en nog diezelfde dag bezorgde CAP me enkele voorstellen. Zonder enige twijfel spotten we metéén onze perfect match. Een typisch Provençaalse, authentieke mas. De ideale plek om de prachtige omgeving te ontdekken én om tot rust te komen.

Ik deel graag mijn persoonlijke tips!

Châteaurenard

Pal in het midden tussen Avignon en St Remy de Provence ligt aan de voet van een heuvel het kleine plaatsje Châteaurenard. Met zijn feodale torens en historische stadscentrum waan je je zo terug in de middeleeuwen. Drink een Camille de Provence op het dorpsplein, bezoek de ruïnes van de burcht en het kleine lokale museum, slenter door de kleine middeleeuwse straatjes en geniet van de vriendelijkheid en rust. Châteaurenard is de ideale uitvalsbasis om de Provence te verkennen.

Avignon

Gelegen aan de Rhône is deze stad wereldberoemd om zijn brug (wie kan het liedje niet meezingen?), en de prachtige bezienswaardigheden. Wij parkeerden ons heel gemakkelijk op een grote parkeerplaats aan de boulevard de l'oulle, tussen de Rhône en het stadscentrum. Van daaruit is het een klein kwartiertje stappen naar het historische stadscentrum waar je het Palais des papes, de Notre dame des doms, de beroemde pont Saint Bénézet en talrijke musea kan bezoeken. 

Handig om te weten voor gezinnen met (kleine) kinderen : het Pausenpaleis is door de vele trappen niet te bezoeken met een kinderwagen, maar aan de ingang kan je je buggy achterlaten en deze inruilen voor een draagzak. Er zijn zelfs draagzakken voor verschillende leeftijden! Ook krijg je een tablet waarmee je het paleis in augmented reality kan bezoeken. De kinderen (en ouders 😉) krijgen zo een heel goed beeld van hoe het er daar in het verleden uitzag. Verder zijn er kleine opdrachtjes en spelletjes op voorzien die het bezoek voor kleine kinderen echt fijn maken!

Wij bezochten Avignon in juli, tijdens het grote theaterfestival. Op elke straathoek kan je dan wel een artiest aan het werk zien, en de sfeer in de stad is opgewekt en levendig. Avignon bevat een enorme historische rijkdom, maar is ook geweldig eigentijds. Het is heerlijk om te shoppen in de talloze boetieks en kleine snuisterwinkeltjes, maar ook alle grote, bekende merken zijn vertegenwoordigd. En ’s avonds diner je lekker in een van de vele restaurants die de stad rijk is.

Saint Remy de Provence

Al sinds de prehistorie wordt de omgeving van St Remy de Provence bewoond. Het licht is bijzonder mooi op deze plaats, en dat is ook Vincent Van Gogh niet ontgaan. Hij verbleef een jaar lang in het psychiatrisch ziekenhuis vlakbij St Remy de Provence, en ondanks zijn kwetsbare mentale gezondheid was hij in St Remy enorm productief, en schilderde er zo’n 150 werken. Het ziekenhuis, en de kamer waar Van Gogh verbleef, kan je trouwens nog steeds bezoeken. Je kan ook een wandeling in de omgeving maken langs plekken waar je werken van de schilder in kan herkennen. 

Wie gewoon rustig wat wil flaneren en aperitieven, is in St Remy zeker ook op de juiste plek. Op woensdag- en zaterdagochtend kan je de beroemde markt bezoeken. Zowel toeristen als locals komen er hun verse groenten en fruit halen, proeven er van de lekkere nougat, snuiven er de heerlijke geur op van de verschillende zeepsoorten, en schuiven tegen de middag wanneer de markt opkraamt hun benen onder tafel op een gezellig terrasje.

Glanum

Vlakbij St Remy de Provence kan je ook de historische site van de oude Romeinse stad Glanum bezoeken.
Kleine tip : parkeer je wagen gratis aan het St Paul de Mausole ziekenhuis in plaats van op de betalende parking van de archeologische site. 

Van op de straat heb je vrije toegang tot “Les Antiques”, een mausoleum en een triomfboog die enorm goed bewaard zijn gebleven. De rest van de site is betalend, maar erg de moeite waard. Je stapt een teletijdmachine in en wordt gekatapulteerd naar de 6e eeuw voor Christus.

Groot pluspunt is dat er ter plaatse een Nederlandstalige audiogids beschikbaar is. Hou er wel rekening mee dat het er heel heet kan worden tijdens de zomermaanden. Bezoek de site zo vroeg mogelijk op de dag, neem water mee en bescherm je tegen de zon.  

Ons vakantiehuis Mas des Oiseaux

Genoeg mooie en interessante plaatsen om te ontdekken tijdens je vakantie in de Provence.

Maar de belangrijkste tip heb ik tot op het einde gehouden : ons vakantiehuis ‘Mas des Oiseaux’. Een mooie authentieke en grote mas, gelegen in een rustig plattelandsstraatje vlakbij Châteaurenard. De prachtig onderhouden tuin is een echte parel, met als kers op de taart het heerlijke zwembad, helemaal achterin gelegen. Met 4 slaapkamers en evenveel badkamers is hier ruimte genoeg voor een deugddoende vakantie met familie of vrienden. Op het domein is zelfs nog een kleine mas gelegen die je eventueel kan bijhuren. De beplanting van de tuin en het overdekte terras zorgen de hele dag voor gezellige én welkome plekjes schaduw. 

De eerste dag van ons verblijf zeiden we tegen elkaar : “Komen we hier volgend jaar geen maand naartoe?”. En dat evolueerde tegen het einde van de vakantie al naar: “Zouden ze dit niet willen verkopen? Dan komen we hier permanent wonen!”

“Nergens beter dan thuis” wordt er wel eens gezegd. Wel, ik zou dat durven tegenspreken 😃

Populaire woningen

Toon alle

Simoni (gite Ugo)

Saint-Remy-de-Provence, Provence

2
1
1

L'annexe

Lorgues, Provence

5
1
1

Maison Tivollier

Maillane, Provence

10
4
3

Villa Les Pins

Callas, Provence

6
3
2

Vakantiehuizen in Provence, Languedoc-Roussillon, Côte d'azur, Dordogne en Ardeche

Meer tonen

Simoni (gite Ugo)

Saint-Remy-de-Provence, Provence

2
1
1

L'annexe

Lorgues, Provence

5
1
1

Pied Rouge

Lignairolles, Languedoc-Roussillon

2
1
1

Maison Tivollier

Maillane, Provence

10
4
3

Recente blogposts

Don' forget your sunscreen on Holiday...

lees meer

Some of the most beautiful places in Lot-et-Garonne!

lees meer

9 best beaches in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden