Genieten van natuur, cultuur en wijn in regio Porto!

Het gebied Porto is zeer groot en heeft dan ook heel wat leuke daguitstapjes te bieden. Dus huren jullie een vakantiehuis in Porto? Dan zal deze blog met leuke activiteiten jullie zeker helpen om genoeg van de regio gezien te hebben. Natuur, cultuur, drinken Porto heeft het allemaal!

Douro vallei

Huren jullie een vakantiehuis in de Douro of erbuiten dan is het zeker eens de moeite waard om dit prachtige stuk landschap van de Douro vallei te bekijken. Het Werelderfgoed erkende cultuurlandschap valt op verschillende manieren te ontdekken. Met de auto kom je via smalle en bochtige wegen bij verschillende uitkijkpunten op de Douro en kan je stoppen voor een drankje in een van de gezellige dorpen. Maar ook met de boot, trein en helikopter valt dit cultuurlandschap te bewonderen.

Wijnen!

In de Douro vallei worden heel wat portwijnen en rode wijnen gemaakt. Ruil het terras van jullie vakantievilla met zwembad dus zeker ook eens in voor een glas rode wijn op het terras van een wijnproeverij. Er zijn heel wat wijngaarden in de Douro vallei gelegen die elk hun eigen charmes hebben, maar bij ze allemaal genieten jullie van een prachtig uitzicht over de vallei. 

Zijn jullie meer fan van witte wijn dan rode? Dan kunnen jullie een bezoekje brengen aan Vinho verde. Dit gebied dat zich uitstrekt over de groene heuvels van de Costa Verde van de Douro tot de Minho, biedt heel wat witte wijnen.

Dagje strand

Ook in de regio Porto is het mogelijk om jullie vakantiehuis met panoramisch zicht even in te ruilen voor het strand. Er zijn heel wat mooie stranden waar je van de zon kan genieten, de mooiste zouden Praia da Luz en Praia do Senhor da Pedra zijn. Ook in de winter kan je bij de stranden terecht voor een prachtige zonsondergang of een heerlijke wandeling.

Dorpjes

Even Venetië bezoeken tijdens jullie verblijf in het vakantiehuis in Portugal? Ga dan naar Aveiro, de bootjes en kanalen doen je denken aan Venetië. Maar dit kustgebied heeft ook heel wat mooie architectuur, gezellige kustplaatsjes en bijzondere natuur te bieden. 

Ook een van de oudste steden van Portugal moeten jullie zeker eens bezocht hebben. De heilige stad Braga is ook een bruisende studentenstad. In de stad kan je genieten van heel wat cultuur maar ook van gastronomische specialiteiten en het nachtleven van de studentenstad.

Nationaal Park Peneda-Gerês

Verlaat jullie vakantiehuis met zwembad in Porto even om naar het westen te trekken. Jullie vinden er een uniek beschermd stuk Nationaal Park. Er zijn heel wat mogelijkheden in het park om van de schitterende natuur te genieten. Er zijn heel wat wandelroutes, maar voor wie meer avontuur wil kan je kanoën of raften.

Stad Porto

Verblijven jullie in een vakantiehuis in de regio Porto dan kan een daguitstap naar de stad zelf niet ontbreken in jullie uitstappen. Van cultuur opsnuiven tot een wandeling langs de kust, het is allemaal mogelijk in de stad. Vergeet zeker geen kijkje te nemen naar onze blog met bezienswaardigheden in de stad bij het plannen van jullie daguitstap.

Met deze uitstappen zal jullie vakantie in Porto goed gevuld zijn. Maar vergeet zeker niet tot rust te komen aan jullie vakantiehuis met zwembad. Gaan jullie liever naar een ander stukje Portugal op reis? Bekijk dan ons aanbod aan vakantiehuizen in Portugal.

Vakantiehuizen in Porto

Meer tonen

Villa Roxo

Alijó, Porto

8
4
1

Casa Boa Vista

Espadanedo, Porto

6
3
2

Villa Adega

Douro, Porto

6
3
4

Casa Escola

Douro, Porto

8
4
4

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.