Mooiste bezienswaardigheden in Le Marche!

De Marken zijn zonder twijfel één van de mooiste regio’s van Italië. Ze liggen zowel dichtbij de bergen (de Appenijnen) als bij de zee, wat zorgt voor een enorm gevarieerd landschap en natuur. Huur je een vakantiehuis in Le Marche, dan geniet je van een ongerepte streek waar toerisme nog uiterst subtiel blijft.

’s Ochtends kan je wandelen in de bergen en van de rest van je dag een stranddag maken. Heerlijk toch? Het is quasi onmogelijk om alles op te noemen wat je in deze streek moet zien.

Urbino

Er zijn schitterende steden zoals Urbino, een ommuurde universiteitsstad die bruist van het leven. Je vindt er prachtige bouwwerken die dateren uit de Italiaanse renaissance zoals het Palazzo Ducale. Dit werkelijk magistrale gebouw is niet alleen schitterend langs de buitenkant, ook de binnenkant herbergt heel wat moois. Je vindt er meerdere topstukken uit de Italiaanse schilderkunst. Zeker niet te missen dus.

Ook de kathedraal van Urbino is zeker een bezoek waard. 

Ascoli Piceno

Midden in het Sibilini gebergte (een deel van de Appenijnen) ligt Ascoli Piceno, een nagenoeg intacte midddeleeuwse stad. Bezoek het Piazza del Popolo met het enorme Palazzo dei Capitani del Popoli en de kerk van San Francesco, de Duomo en de klaterende fonteinen ervoor. Je treft er ook nog een oude brug over de Tronto aan, de Ponte di Solesta en de resten van een Romeins theater. Een deel van het Sibilinigebergte is een beschermd natuurpark, een waar walhalla voor wandelaars die er zelfs de zeldzame Edelweiss plantjes kunnen bewonderen (niet plukken!), op weg naar het kristalheldere meer Lago di Pilato. Ontdek meer over het Sibilinigebergte op onze blog!

Grottammare

Richting de Adriatische zee kom je Grottammare tegen, een klein stadje met grote troeven. Het historische centrum kan zonder twijfel je geschiedkundige honger stillen met zijn piazze, eeuwenoude bouwwerken en kerken. Het is ook de geboorteplaats van Paus Sisto V en daar vind je veel referenties over in het Museo Sitino.

Je snuift in Grottammare echter ook al de zilte zeelucht op en krijgt er prachtige zeezichten bij de arcades op het Piazza Peretti. Even iets anders dan jouw vakantiehuis met privé zwembad in Le Marche? Daal van daaruit af naar één van de loungy strandbars op het spierwitte strand en geniet van een aperitiefje! La vità e bella!

Conero Riviera

Een al even bijzondere strandvlakte is de Conero Riviera. Je zal niet weten wat je ziet, zo mooi is het er. Huur een bootje en bewonder de Riviera vanop het water en doe zeker Portonova, Sirolo en Numana aan. Je kan er gerust even aanleggen om te genieten van een heerlijke Italiaanse lunch. Heb je geen zeebenen, dan kan je al dit moois natuurlijk ook te voet bezoeken of per bus/taxi. Ben je een geoefend wandelaar, dan kan je vanuit het dorp te voet de tocht aanvatten naar de Monte Conero met zijn prachtige kliffen en bossen. De uitzichten op de baai zijn ronduit adembenemend!

Frasassi

Iets dieper naar het binnenland tenslotte ligt het ondergrondse grottencomplex van Frasassi, uniek in de wereld. Dit bijzonder groot grottenstelsel met een dicht netwerk van gangen, tunnels, schachten en kamers heeft een totale lengte van meer dan vijf kilometer. De grotten zijn de natuurlijke habitat van massa’s vleermuizen, er zijn ontelbare kleine vijvers en de vele stalactieten en stalagmieten vormen de mooiste creaties van Moeder Natuur.  

Je merkt het, deze regio biedt de perfecte combo van cultuur en natuur! 

Vakantiehuizen in Le Marche

Meer tonen

Azienda Mastro - Lacrima

Macerata, Le Marche

6
3
2

Casa Damiano - Canestraio

Gualdo, Le Marche

8
4
4

Il Nido dell'Aquila - Apt B

Monte San Martino, Le Marche

6
2
2

Casa del Pianoforte

San Ginesio, Le Marche

10
5
3

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden