Must do: Autovakantie naar de mooiste plekken aan de Costa Brava

Must do: Autovakantie naar de mooiste plekken aan de Costa Brava

Als je vertrekt vanuit België, is een autovakantie perfect mogelijk. Toch bereid je je beter goed voor door de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Zorg dat je verzekeringen in orde zijn, laat je auto nakijken en denk goed na over wat je meeneemt. Daarbij is het belangrijk om rekening te houden met welke landen je doorkruist op je route. Voor Oostenrijk en Zwitserland heb je een vignet nodig en vergeet geen gevarendriehoek, fluohesjes en een alcoholtest, die je in Frankrijk verplicht in de auto moet hebben liggen. Maak eventueel een checklist voordat je vertrekt. Alles afgevinkt? Dan ben je klaar om te vertrekken!

Het hangt van je gezelschap en eigen voorkeur af welke tussenstops je maakt wanneer je Frankrijk, Luxemburg of Zwitserland doorkruist. Een roadtrip door Europa geeft je volledige vrijheid en je kan meerdere landen combineren in één vakantie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vakantiehuis in de Dordogne of een vakantiewoning in de Provence als tussenstop in Frankrijk om de reis te verlichten?  

Waarom Spanje?

Spanje is een fantastische eindbestemming en niet zonder reden al sinds jaar en dag het favoriete vakantieland van velen. De zomerse zon en heerlijke vakantiestemming die er heerst zijn de ultieme beloning na een lange reis. Maar tegelijkertijd kan je Europa doorkruisen met de auto zonder per se een oncomfortabel lange rit te moeten plannen. Bij Cap hebben we een groot aanbod vakantiehuizen in Spanje in verschillende regio’s die als eindbestemming van de reis kunnen dienen. Als je met de auto op vakantie wilt met gegarandeerd een ontspannen en zonnig verblijf, hebben we alvast één grote favoriet. 

Waarheen?

De eerste regio die je binnenrijdt wanneer je aankomt in Spanje, is de Costa Brava. De Catalaanse regio is dus ideaal als je niet te lang onderweg wilt zijn. Afhankelijk van waar je je vakantieverblijf in de Costa Brava geboekt hebt, zal je er ongeveer 12 uur over rijden. 

Onze favoriete dorpjes aan de Costa Brava zijn Pals, l’Estartit en l’Escala. Hier vind je de perfecte mix van geschiedenis, cultuur en plezier. Pals is één van de mooiste dorpjes van Spanje. Het goed bewaard gebleven middeleeuws centrum is gelegen op een heuvel en kijkt uit over het landschap. Het dorp strekt zich uit tot aan de kust en Platja de Pals is een prachtig zandstrand met een natuurlijke omgeving. Ernaast ligt l’Estartit, waar wat meer toerisme te vinden is aan de gezellige haven. In l’Estartit vind je bovendien zowel een rijk natuurlijk en historisch erfgoed als gezellige terrasjes en bars in overvloed. Het prachtige kuststadje l’Escala moet ook niet onderdoen op gebied van prachtige stranden en een gezellig dorpscentrum. Met een leuk vakantiehuis met zwembad aan de Costa Brava in de buurt van zowel Pals, l’Estartit als l’Escala, zit je dus helemaal goed. De regio heeft bovendien nog veel meer te bieden, waardoor een langer verblijf zeker aangeraden is. 

De regio ontdekken

Eindelijk gesetteld op je eindbestemming, maar dat betekent niet dat je stil moet zitten! Met de auto heb je alle vrijheid om volop op ontdekking te gaan. Vanuit je vakantiehuis aan de Costa Brava zijn er nog tal van mogelijkheden om uitstapjes te plannen naar de leukste bezienswaardigheden, de mooiste dorpjes en de fijnste stranden. 

Dit zijn de 5 leukste uitstappen aan de Costa Brava: 

● Tossa de Mar

Tossa de Mar is bekend omdat het eruitziet als een postkaartje. Vanop het mooie zandstrand kijk je recht naar de middeleeuwse burcht, omringd door oude stadsmuren met kantelen en uitkijktorens. Tossa de Mar is het laatste versterkte dorp uit de Costa Brava, wat voor een unieke en erg gezellige sfeer zorgt in de straatjes van het centrum. Vele kunstenaars hebben zich laten inspireren door wat ook wel de mooiste kustlijn van Spanje wordt genoemd en vele van die werken kan je bewonderen in het stadsmuseum dat zich nu in Palau del Batle bevindt. Net als andere mooie kustdorpjes, kan het hier in de zomer aardig druk worden en kan het strand al gauw dicht bevolkt zijn. Spring dan gerust de auto in en ga genieten van je vakantiehuis met zwembad aan de Costa Brava, wat een luxe! 

● Barcelona

Barcelona is misschien wel de meest populaire bestemming voor een citytrip tegenwoordig en wij weten heel goed waarom! Een dagje shoppen, unieke architectuur bewonderen, zonnebaden op het strand of genieten van lekker eten? Het kan er allemaal. Met een vakantiehuis aan de Costa Brava, kan je op anderhalf uur rijden Barcelona bereiken. Zo kan je genieten van al het leuks wat de stad te bieden heeft, om daarna naar je oase aan de kust terug te keren. 


● Cadaqués

Aan de rotsachtige kust op het schiereiland Cap de Creus, ligt één van de mooiste kuststadjes van de Costa Brava. Cadaques is heel herkenbaar dankzij de witgeschilderde huizen en de majestueuze witte kerk, Eglésia de Santa Maria. Het stadje heeft een exclusieve atmosfeer omdat het door de afgelegen ligging tot de 20e eeuw vrijwel helemaal afgesloten lag. Hier kan je genieten van schitterende uitzichten over de baai en een terrasje doen in een prachtig fotogeniek kader. 


● Girona

Girona, of Gerona, wordt vaak overgeslagen door toeristen die liever Barcelona willen bezoeken. De stad heeft echter een geheel eigen sfeer en geschiedenis, waardoor het zeker een bezoekje waard is. Er zijn vele historische en architecturale bezienswaardigheden zoals de Eiffel brug en de kathedraal. Mis zeker de oude Joodse buurt niet, die bekend staat omdat het er prachtig en goed bewaard is. Zelfs als je Girona op één dag bezoekt, pik je hier al veel interessante bezienswaardigheden mee. 


● Figueres

Figueres is de geboorteplaats van twee Catalaanse of zelfs Spaanse iconen: de surrealistische schilder Dali en de volksdans de Sardana. Het museum van Dali staat hier dus op zijn plaats en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers die de unieke belevenis willen zien met eigen ogen. De stad Figueres zelf is echter ook heel gezellig en zeker een bezoekje waard. 

Heb je al reiskriebels? Vind je vakantiehuis met zwembad aan de Costa Brava bij Cap en geniet van alle vrijheid om de hele regio te ontdekken!
Recente blogposts

Les Crosets, een onmisbare sportieve bestemming in Zwitserland!

lees meer

An Lemmens in Zuid-Frankrijk

lees meer

Met een elektrische auto naar Zuid-Frankrijk: Een avontuur in duurzaamheid

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.