Provence: bezienswaardigheden die je niet mag missen

De Provence is één van de bekendste streken van Frankrijk dankzij de prachtige rustieke landschappen, de geurige lavendelvelden en de zomerse zon. Dit zorgt er ook voor dat de Provence de ideale vakantiebestemming is. In een streek waar zoveel moois te bezoeken is, kan het soms moeilijk zijn om te kiezen waar je heen moet gaan. Daarom delen we ons geheim voor de perfecte vakantie in de regio: vind een heerlijk vakantiehuis in de Provence in een pittoresk dorpje dat ligt op een steenworp van allerlei interessante bezienswaardigheden. Zo kan je ultiem genieten van de rust en landelijke sfeer, en natuur en cultuur combineren. 

Avignon

Eén van de bekendste steden in de Provence is Avignon. De prachtige stad barst van bezienswaardigheden, gezellige straatjes, en staat bekend als een echte cultuurstad. Naast de bekende Pont d’Avignon, is een bezoekje aan het Palais des Papes zeker de moeite waard. En als je in juli op vakantie in Avignon bent, kan je het beroemde theaterfestival beleven en zien hoe de stad bruist van festiviteiten. Om de stad aan de Sorgues en de Rhône te bezoeken, hoef je echter geen appartement in het centrum te boeken. In de nabijgelegen dorpjes Chateaurenard, Maillane of Barbentane kom je in een vakantiehuis met zwembad in de Provence van Cap helemaal tot rust.

Gordes

Op nog geen uur rijden van Avignon ligt Gordes. Het is een pittoresk dorpje in de Vaucluse dat volledig op een rots van het Luberon-gebergte gebouwd is en er gewoonweg schilderachtig uitziet. Gordes is zelfs benoemd tot mooiste dorp van Frankrijk, het is dus een essentiële bezienswaardigheid op vakantie in de Provence. Wanneer je de prachtige uitzichten vanaf het dorpsplein en het Kasteel van Gordes ziet, zal je dat zeker beamen. Ook hier in de buurt kan je een zalig vakantiehuis in de Provence vinden met Cap. Een vakantiehuis met zwembad in de Provence met zicht op de Luberon waar heel de familie terecht kan, is Lou Dickine.

Saint-Rémy-de-Provence

Op een steenworp van Avignon en Chateaurenard, ligt Saint-Rémy-de-Provence. Het is één van de historisch meest interessante plekken van Frankrijk. Je kan er belangrijke Romeinse overblijfselen bewonderen in Plateau des Antiques, een oud stadsdeel van het vroegere Glanum. Je bent hier zeker een dag zoet met het bekijken van de oude tempels, de thermen, het forum en meer. Daarnaast hebben veel interessante kunstenaars zoals Vincent Van Gogh in Saint-Rémy-de-Provence gewoond en zich door de streek laten inspireren. Je kan zelfs het Van Gogh museum bezoeken en verschillende uitzichten uit zijn werken herkennen. Naast Saint-Rémy-de-Provence liggen de rustieke dorpjes Eygalières en Eyragues. Boek hier je Franse vakantiehuis in de Provence en geniet van de al het beste van de streek. Flaneer ‘s ochtends over een marktje en geniet van je baguette, met Avignon, Saint-Rémy-de-Provence, Miramas en andere culturele uitstappen dichtbij.

Sainte-Maxime en Bormes-les-Mimosas

Wil je meer richting de kust verblijven? Huur dan een vakantiehuis aan de Côte d'Azur. Naast het beroemde Saint-Tropez, zijn Sainte-Maxime en Bormes-les-Mimosas absolute aanraders. Sainte-Maxime heeft alle glamour van Saint-Tropez, met prachtige stranden, boulevards en een casino als bewijs, maar is net dat tikkeltje meer toegankelijk en charmant. In Bormes-les-Mimosas kan je je vakantiefoto’s naar een hoger niveau tillen. Drink er een rosétje op één van de vele terrassen aan de rand van een balkon en laat je omringen door de palmbomen, cipressen en kleurige bloemen terwijl je uitkijkt op het stralend blauwe zeewater. Om van de Zuid-Franse kustregio te genieten, kan je ook kiezen voor een rustige uitvalsbasis die centraal gelegen is. In Plan de la Tour, Grimaud of Garde Freinet zijn er fantastische vakantiehuizen met zwembad te vinden. 

Ben je nog op zoek naar een hemels vakantiehuis in de Provence? Bij CAP vind je het meest authentieke en originele aanbod vakantiehuizen in de Provence. Aarzel niet en vraag advies, zodat we jouw perfecte vakantiehuis in Frankrijk kunnen vinden.

Vakantiehuizen in Provence

Meer tonen

Le Mas des Oliviers

Chateaurenard, Provence

8
4
3

Villa La Provenca

Malaucène, Provence

8
4
2

Mas des Ecureuils

Meyrargues, Provence

8
4
3

Petite Camargue

Plan d'Orgon, Provence

5
2
1

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden