Avontuurlijke fietsroutes rond de Mont Ventoux!

Met de fiets op reis gaan is niet meer enkel voor de aller sportiefste types onder ons. Sportieve fietsvakanties zijn populairder dan ooit want bestaat er een betere manier om nieuwe landschappen te ontdekken dan met de fiets? En prachtige landschappen, daar heeft Frankrijk er veel van. De Provence, de Dordogne, Le Luberon, Vaucluse, … Het zijn allemaal regio’s die bekend in de oren klinken als je een fietsvakantie plant.

Met een vakantiehuis in de Provence heb je de ideale uitvalsbasis om de hele regio te doorkruisen!

Wie zegt fietsen in Frankrijk, zegt Mont Ventoux. Deze iconische berg trekt jaarlijks enorm veel sportievelingen op fietsvakantie aan die niet terugdeinzen voor een uitdaging. De stevige beklimming vergt een goede voorbereiding, maar het is een echte overwinning wanneer de bergtop in zicht komt! Er zijn bovendien verschillende fietsroutes in de buurt van leuke vakantiehuizen in Frankrijk die verschillen in lengte en intensiteit dus er is voor ieder wat wils.

De Mont Ventoux wordt ook de Kale Berg genoemd, en één blik op de berg maakt duidelijk waarom. Maar laat je niet misleiden, de uitzichten zijn fantastisch en de omgeving is prachtig. Drie plekken rond de Mont Ventoux die je zeker moet bezoeken zijn Gorges de la Nesque, Dentelles de Montmirail en de Vallei van de Toulourenc. Bekijk ons aanbod en vind een heerlijk vakantiehuis in de Provence om de reis te beginnen plannen.


Les Dentelles de Montmirail
zijn ongebruikelijk gevormde bergtoppen ten oosten van de Kale Berg in de Vaucluse. Het gebergte bestaat uit meer dan duizend smalle uitstekende pieken die zo delicaat lijken als het boordje van kant, ‘dentelles’ dus. Fiets door de unieke omgeving, omringd door wijngaarden. Een fietsroute Mont Ventoux die niet te missen is, is langs Caromb en de Dentelles de Montmirail. Op de terugweg langs Beaumes-de-Venise en Carpentras volgt men een prachtig nieuw fietspad op een oude treinbedding.


De Vallei van de Toulourenc
geeft een compleet anders uitzicht. Het is zo weids dat wanneer je kijkt naar de noordflank van de Mont Ventoux, je overweldigd wordt door de grootsheid van de natuur.

Gorges de la Nesque is een diepe rivierkloof in de schaduw van de Mont Ventoux waar je door kan fietsen. Het ruwe landschap is op zijn minst indrukwekkend te noemen.

Op deze intense fietsroute fiets je een rondje Mont Ventoux door de Gorges de la Nesque en de Gorges du Toulourenc. Kies je liever voor een fietsroute zonder klim waarbij de uitzichten centraal staan? Bekijk dan zeker deze fietsroute door de Provence. Deze fietsvakantie belooft zeker variatie!

De perfecte fietsvakantie is een afwisseling tussen hevige inspanning en intense ontspanning. Een duik in een fris zwembad doet wonderen voor je spieren en erna een aperitief nemen op je privé terras in een prachtig vakantiehuis in de Provence is ultiem genieten.

Recente blogposts

Leukste to do's in Portugal!

lees meer

Luxueus verblijven in de Côte d’Azur

lees meer

Beste bezienswaardigheden in Costa Dorada!

lees meer

Valkenstraat 2

9850 Merendree

BTW 0445 454 583

BIV / IPI 200611

Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.