+32 9 362 31 42

Julie's favoriete vakantiehuizen

Toen Camille voorstelde om te bloggen over mijn favoriete vakantiehuizen, raakte ik een beetje in paniek. Er zijn er zoveel waar ik van hou, en zoveel waar ik wil verblijven, en ik heb nog niet eens eens een doorgebracht in een van onze huizen in Marokko of villa's in Portugal! Beide regio's heb ik bezocht, maar dat was om huizen te selecteren voor ons gamma, en niet om cocktails te drinken aan het zwembad!

Hier zal ik mijn favoriete vakantiehuizen tot nu toe selecteren. We, mijn man en ik, gaan meestal met mijn broer, zijn vrouw en twee kinderen op vakantie. Het voelt als op vakantie gaan met een groep vrienden, omdat we allemaal zeer goed overeenkomen en hetzelfde zoeken in een vakantiehuis met zwembad. De kinderen zijn nog klein en maken zo'n vakantiehuis huren altijd extra speciaal!

Ik zal dit in twee delen splitsen: de eerste vier huizen liggen in Zuid-Frankrijk en de rest in Spanje.
Tromgeroffel.., hier zijn mijn favorieten... tot de volgende keer ;)

1. Hacienda

Dit is een pareltje in Languedoc-Roussillon. Hacienda is van binnen en van buiten een super gezellig vakantiehuis, en hoezeer ik ook in de verleiding kwam om bij mijn schoonzus en haar kinderen te blijven om te genieten van het pure comfort van deze vakantievilla met privézwembad, we lieten ons verleiden door de eindeloze bezoeken in de omgeving, van wijngaarden en wijnproeven tot een dagje Nîmes. Totdat de kinderen in echt zin kregen om terug te keren naar "ons" privé zwembad en Leon de huiskat.

2. La Doudanne

Dit was een geweldige vakantie. We gingen weer naar het zuiden van Frankrijk, onze gebruikelijke vakantie-squad en twee andere koppels, in totaal tien personen voor een ontspannend vakantiehuis in de Vaucluse. Dat jaar waren we allemaal extra moe, om verschillende redenen, en La Doudanne , een geweldig huis met privé zwembad, midden in de natuur, was precies wat de dokter ons aanraadde. We konden eindelijk ademhalen, ver van alles, en toch waren we maar een kort auto ritje verwijderd van alles wat we wilden ontdekken in deze prachtige streek van de Vaucluse.

3. La Douce France

Dit was de zomer dat we met vrienden op sportvakantie gingen: zwemmen, wandelen en fietsen stonden op het menu, en
solidariteit was ons motto. Wie hou ik voor de gek? We hadden een geweldige tijd, zagen de meest fantastische uitzichten, en kwamen gezond als een hoentje terug, ondanks overvloedig veel eten en heerlijke wijnen. Oh en La Douce France? Het was gezellig en exact wat de naam laat uitschijnen, ik was verbaasd dat we erin slaagden te vertrekken.

4. Mas Jullian

Ik bezocht dit huis enkel voor CAP, en sinds ik het gezien heb, droom ik ervan om hier te verblijven. Binnenkort. Er hangt een tijdloze-vibe over die plek waar ik van hield, een heerlijk gevoel van teruggaan in de tijd. Mas Jullian heeft meer een park dan een tuin, en is een vakantiebestemming op zich. Ik zie ons al zitten met mijn broer en zijn gezin, wijn drinkend in de tuin terwijl de kinderen rondrennen in deze eindeloze tuin! We zijn er die dag wel in geslaagd om naar de fantastische plaatselijke markt in Saint-Remy-de-Provence te gaan, waardoor ik nu, terwijl ik dit typ, terug naar de geuren van verse olijven verlang.

5. Casa Buena Esperanza

Dit is het eerste vakantiehuis in Spanje waar ik verbleef, en het gaf me een nieuwe kijk op Spaanse luxe. Casa Buena Esperanza is een prachtig vakantiehuis met privé zwembad in Andalusië en ik wist eerlijk gezegd niet waar ik moest kijken of waar ik het eerst van moest genieten. Het huis is prachtig, het uitzicht is prachtig en het hele verblijf was gewoon.. je raad het al.. prachtig. Deze keer waren we op vakantie met drie andere koppels, geen kinderen. We maakten optimaal gebruik van de Costa del Sol en genoten met volle teugen van onze vakantie.

6. Villa Allegra

Na die eerste ervaring raadt u vast al waar we het jaar daarop naartoe gingen... ja, hetzelfde gebied, ander vakantiehuis. En opnieuw was de hele ervaring er een van luxe en comfort, en Villa Allegra heeft een absoluut geweldige tuin. Een geheimpje? Er stond een paard achter de omheining achteraan in de tuin. Elke ochtend nam ik mijn theetje en ging ik even hallo zeggen. Ik ben een echte paardenliefhebber, en dit was voor mij de kers op. Privé zwembad en alles erop en eraan. We gingen ook door met onze excursies aan de Costa del Sol, we konden er nauwelijks genoeg van krijgen en deze streek geraak je nooit beu!

7. Casa Julia

Nog steeds in onze Spaanse stemming huurden we deze keer een vakantiehuis aan de Costa Blanca en we werden weer verliefd op Spanje. Wat is er niet om van te houden? Casa Julia is een heerlijk modern, luxueus en goed verzorgd huis, we hadden een prachtig zwembad en uitzicht op zee. Restaurants om de hoek, witte stranden en golf aan de Middellandse Zee. Geen saai moment hier met zoveel mogelijke excursies aan de Costa Blanca om mee aan de slag te gaan!

8. Casa Vista

Terug naar de Costa del Sol, dit keer om de bruisende steden Marbella en Malaga te ontdekken. Casa Vista ligt op de een of andere manier dicht bij beide, in een oase van rust en een oase van groen. En Andalusië heeft veel te bieden! Ook hier ben ik alleen geweest voor onze portefeuille, en ik regel dat ik volgende zomer ga, mogelijk eind september, en sleep mijn broer mee die onvoorwaardelijk vakantie viert in Frankrijk. Zijn kinderen zijn nog klein dus school is nog niet aan de orde. Ik weet zeker dat mijn schoonzus zal genieten, de kinderen zeker, en mijn broer zal het heerlijk vinden om om de dag te gaan golfen. Fantastische vakantie voor iedereen!

9. Casa Meridian

De laatste villa die ik wil noemen is Casa Meridian. Het is een absolute parel, met zijn luxe interieur en volledig uitzicht op zee, het uitstekende zwembad, Moorse stijl en alles wat je verder nodig hebt ligt op precies acht minuten afstand: restaurants, bars en stranden. Het was een uniek verblijf, een paar vrienden vergezelden ons voor een paar dagen en tegen alle verwachtingen in gaf dit mijn man en mij een onverwacht romantische vakantie toen de anderen vertrokken... en onze hond Plof kon met ons mee naar dit huisdiervriendelijke huis!

Deze blog is langer geworden dan ik dacht en stay tuned voor mijn volgende selectie. Ik hoop binnenkort te kunnen genieten van een vakantiehuis in Portugal of een villa in Marokko, hoewel mijn broer er nu op aandringt dat we groen moeten gaan doen op een agriturismo in Italië. En laat ik eerlijk zijn, dat klinkt ook als een goed plan!

Recente blogposts
Dar Jenna, een hemels verblijf bij Marrakesh. lees meer
Ardèche: 10 dingen om met je kinderen te doenlees meer
Wat te doen in Saint-Rémy-de-Provence lees meer

Valkenstraat 2

9850 Merendree

BTW 0445 454 583

BIV / IPI 200611

Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.