Daguitstap naar de stad Porto!

Ligt jullie vakantiehuis in Porto al vast? Dan kan een daguitstap naar de stad zeker niet ontbreken tijdens jullie vakantie in Portugal. Op ongeveer een uur rijden van onze vakantiewoningen bevindt zich de stad Porto. De stad kwam al eerder aanbod in onze blog over de bezienswaardigheden in de regio Porto. Maar met zijn 7 freguesias zijn we nog lang niet uitverteld over de stad zijn bezienswaardigheden.

Naar de zee

Huren jullie een vakantiehuis in Portugal met zwembad maar willen jullie toch eens naar de zee? Dan moeten jullie zeker eens naar Foz do Douro. Neem tijdens jullie wandeling langs de kust een kijkje bij Farolim de Felguieras, deze vuurtoren bevindt zich op een steiger wat voor spectaculaire zichten zorgt als de wilde golven met geweld tegen de steiger aankomen. 

Vleugje cultuur

Verblijven jullie met een Harry Potter fan in jullie vakantiehuis met zwembad? Bezoek dan zeker eens Livraria Lello, de oudste boekenwinkel van Portugal. Met zijn bronzen reliëfs, donker houten boekenkast met rij ladders en felrode traptreden zou deze bibliotheek inspiratie zijn geweest bij het bedenken van Harry Potter. 

Op de hoek van de belangrijkste winkelstraat in Porto vind je Majestic Café, een iconisch café in Porto. De exterieur en interieur van dit café heeft een fascinerende bouwstijl wat heel wat toeristen trekt. Maar daarnaast is het ook nog is de plek waar je tallozen smaken van koffie kunt proeven. Ook een ideale werkplek tijdens het remote werken

Sé heeft ook nog eens heel wat uitzichten te bieden. Voor het meest iconische uitzicht moet je naar de Dom Luis I-brug gaan. Dit is een opvallende boogbrug die vernoemd is naar koning Lodewijk I van Portugal. Ook het hoogste punt van Porto valt in Sé te bereiken. Na een klim kom je aan bij Miradouro da Vitoria waar je een fotogeniek uitzicht hebt over de gebouwen, bruggen en rivier van de stad.

Relaxen in de stad

Even tot rust komen en de drukke stad? Breng dan een bezoekje aan de tuinen van het glazen huis (Jardins do Palácio de Cristal). Deze tuinen van het voormalig paleis zijn mooi aangelegd met planten en bloemen. Maar het uitzicht van de tuin maakt deze plek nog mooier. Op sommige plaatsen in de tuin heb je namelijk een uitzicht over de Douro rivier en de Ponte da Arrábida brug.

Nieuwste hotspot

Een van de populairste hotspots om te genieten van een hapje en drankje of enkele musea te bezoeken is World of Wine. Dit cultureel gebied dat beschikt over 7 musea, 9 restaurants, winkels en een uitzicht over Porto ligt in Vila Nova da Gaia. Je kan er onder andere het museum van de wijnervaring bezoeken maar ook het chocolade verhaal of het museum over mode en stoffen in Porto. Deze interactieve musea zorgen voor een unieke beleving. Met zijn verschillende restaurants is het dus ook zeker mogelijk om je vakantiehuis met uitzicht voor een hele dag te verlaten. 

Tijdens jullie wandelingen in de stad zal je heel wat graffiti tegenkomen. Zijn jullie helemaal fan van deze schilderkunst dan is het zeker de moeite om een street art tour te boeken. Zo kom je meer te weten over de stad en zijn kunstenaars. 


Genoeg reden dus om jullie vakantiehuis met zwembad in Porto even te verlaten en een of meerdere van de verschillende freguesias te verkennen. Toch liever een vakantiehuis huren in een van de andere streken van Portugal? Ontdek ons aanbod aan vakantiehuizen in de Algarve, de Zilverkust en Santarém.

[a$housesInRegion] Porto

[a$showAllRegionHouses]

Villa Roxo

Alijó, Porto

8
4
1

Casa Boa Vista

Espadanedo, Porto

6
3
2

Villa Adega

Douro, Porto

6
3
4

Casa Escola

Douro, Porto

8
4
4

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.