De 5 mooiste vakantie-ideeën in de Var!

Zuid-Frankrijk blijft onze favoriete vakantiebestemming. Er zijn eindeloos veel mooie steden, bezienswaardigheden en de Côte d’Azur biedt alles wat je nodig hebt voor een prachtige vakantie aan zee. Ontdek met Cap de Var, een prachtige regio aan de Côte d’Azur waar je zeker geweest moet zijn. Met het perfecte vakantiehuis aan de Côte d’Azur kan je alle kanten uit. Specifiek in de Var kan je exclusief verblijven in een waar vakantieparadijs: met een vakantiehuis met zwembad in het domaine Gaou Bénat verblijf je te midden La Lavandou, Hyères, Porquerolles en Cap Bénat. En dat zijn nu net de mooiste plekken van de Var. Heb je nog nooit gehoord van domaine Gaou Bénat? Het is een rustig gelegen domein omringd door natuur, met prachtige vakantievilla’s die uitkijken over de regio. Overal is het strand dichtbij, maar het is toch extra genieten, zeker op vakantie met kinderen, met een vakantiehuis met zwembad aan de Côte d’Azur.

1. Bormes-les-Mimosas

Bormes-les-Mimosas is een prachtig plaatsje in de Var dat bekend is om de pittoreske en bloemrijke straatjes en het mooie uitzicht. Het ligt op zo’n 5 km van de Middellandse Zee, dus een middagje aan het strand is altijd mogelijk. Hoewel de naam Bormes-les-Mimosas je misschien minder bekend in de oren klinkt dan bijvoorbeeld Ramatuelle of Saint-Tropez, moet het op gebied van schoonheid of heerlijke gastronomie zeker niet onderdoen. In de buurt van Bormes-les-Mimosas vind je namelijk het bekende domein van Chateau Léoube. Chateau Léoube staat bekend om een heerlijke droge rosé, wat natuurlijk ideaal is in de zomermaanden. Daarnaast produceren ze ook organische olijfolie, witte wijn, rode wijn en een sprankelende wijn. Chateau Léoube is een prachtig groen domein aan de kust en er is een heerlijke beach bar en wijnbar aan het water waar je zalig kan genieten van de ultieme Franse vakantiesfeer. Klinkt dit als muziek in de oren? Twijfel dan zeker niet om een kijkje nemen bij Cap voor een luxevilla in Bormes-les-Mimosas.

2. Le Lavandou

Le Lavandou is een gemeente in de Var en maakt deel uit van het arrondissement Toulon. Het ligt op ongeveer 5 km van Bormes-les-Mimosas en staat bekend om de prachtige witte stranden met het blauwe water van de Mediteraanse Zee. Le Lavandou strekt zich uit over 12 km van de kust en heeft 12 zandstranden met uitzicht op de eilandjes Iles du Levant en Port-Cros. Van palmbomen tot olijfbomen, in de schaduw van het prachtig groen aan de mediterrane kust, zal je in Le Lavandou zeker genieten van je vakantie in Frankrijk. Zoek je een vakantiehuis in Le Lavandou? Laat je adviseren bij Cap en vindt je ideale vakantiehuis in de buurt.

3. Cap Benat

Cap Bénat is een klein rotsachtig punt, omringd door de zee, op het mediterraans schiereiland van de Var. Het kijkt uit op de eilanden Porquerolles en Port-Cros. Op Cap Bénat kan je wandelingen maken langs de rotsachtige kust en uitkijken naar andere stranden en plaatsjes die nabij gelegen zijn. Hier geniet men vooral van de prachtige natuur.

4. Hyères

Hyères is het meest zuidelijke punt van de Côte d’Azur en wordt ook Hyères-les-Palmiers dankzij de -je raad het al- vele palmbomen die er geplant zijn. Ook vanaf hier kan je de eilanden Porquerolles, Port-Cros en Le Levant zien liggen. De wel 100 km lange kustlijn van Hyères bestaat uit prachtige zandstranden, unieke rotspartijen en fantastische zichten. Het meest bekende deel van Hyères is zonder twijfel La Route du Sel, de baan naar het schiereiland die je recht door de zee en de zoutvlaktes leidt, waar ook flamingo’s te spotten zijn! Ook kitesurfers en windsurfers zijn er overal te zien want Hyères is een echt walhalla voor watersporters. Meer naar het binnenland toe is er ook veel moois te zien. Er zijn verschillende parken, les ‘Jardins Remarquables’, die een bezoek waard zijn en in de stad zelf kun je lekker slenteren door de middeleeuwse straatjes en historische monumenten bezoeken.

5. Porquerolles

Porquerolles is het grootste eiland van les Îles d’Hyères en ligt naast de andere eilandjes Île du Levant en Port Cros. Ze worden ook wel les Îles d’Or genoemd, de Gouden Eilanden. Éénmaal je er voet aan wal zet, zal je begrijpen waarom. Zuid-Frankrijk is al zo prachtig, maar er is toch altijd een unieke sfeer te vinden op een eiland. Porquerolles is heel het jaar door te bereiken vanuit Hyères en in de zomermaanden ook vanuit Le Lavandou, Toulon en Bormes. Het eiland is bekend voor het prachtige strand en de mooie natuur, waar je een goede stevige wandeling of fietstocht kan maken. Neem de wandeling naar de vuurtoren als de wandeling wat minder intensief mag zijn. Die wandelroute duurt slechts ongeveer twee uur heen en terug en je wordt beloond met een prachtig panorama over het hele eiland. Aan het haventje zijn er verschillende restaurantjes en bars te vinden waar je gezellig op het terras kan zitten en je dorst kan lessen.

Al deze zalige vakantiebestemmingen hebben wat met elkaar gemeen: ze liggen super dicht bij elkaar! Zoek dus snel een vakantiehuis met zwembad in de Var, of vraag bij Cap naar een vakantiehuis met zwembad in domaine Gaou Bénat en begin je reis te plannen.  

Vakantiehuizen in Côte d'azur

Meer tonen

La Ritournelle

Cap d' Antibes, Côte d'azur

8
4
1

La Pierre

Sainte Maxime, Côte d'azur

9
4
3

Les Eucalyptus

Bormes-les-Mimosas, Côte d'azur

6
3
1

Plein Ciel

Bormes-les-Mimosas, Côte d'azur

8
4
2

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden