Met een elektrische auto naar Zuid-Frankrijk: Een avontuur in duurzaamheid

Ontdek Frankrijk op een duurzame manier - met de elektrische auto! In deze blog delen we onze ervaringen en tips voor het reizen naar Frankrijk met een elektrische auto. Van de uitdagingen van de actieradius tot de lokale voorschriften en oplaadmogelijkheden, we zullen alles bespreken wat je moet weten om een zorgeloze reis te hebben. Dus, als je van plan bent om met een elektrische auto door het prachtige land van croissants, wijn en cultuur te trekken naar jullie vakantiehuis met laadpaal, lees dan verder en ontdek hoe je het maximale uit je elektrische avontuur in Frankrijk kunt halen!

Zorg voor een zorgeloze reis naar jullie vakantiehuis met zwembad en laadpaal in Frankrijk door goed voorbereid te zijn! Er zijn talloze
handige apps en websites die jullie kunnen helpen om laadpalen te vinden en zelfs de prijzen en oplaadsnelheid te achterhalen. Plan jullie reisroute dus slim en houd rekening met de beschikbare oplaadpunten onderweg.
Met behulp van volgende sites hebben we zonder stress onze weg kunnen vinden en kunnen genieten van een zorgeloze reis
met onze elektrische auto.

-  Tesla supercharger is een waardevolle bron voor het vinden van laadpunten in Frankrijk, vooral voor Tesla-rijders, vanwege de uitgebreide dekking, actuele informatie, gebruikersreviews, community-gedreven karakter en gebruiksvriendelijkheid van
de website. (https://www.plugshare.com/map/supercharger)

- Een andere waardevolle bron voor het vinden van laadpunten in Frankrijk is Chargemap, vanwege de community-gedreven
aanpak, mobielvriendelijkheid, internationale dekking, aanvullende informatie en account mogelijkheden. Het is een waardevolle hulpbron voor elektrische autogebruikers die op zoek zijn naar betrouwbare en up-to-date informatie over
laadpunten tijdens hun reis in Frankrijk. (https://chargemap.com/map)

En vergeet niet om niet tot het laatste moment door te rijden om op te laden! Het kan altijd voorkomen dat een laadpaal niet werkt of dat de juiste stekker ontbreekt. Dus zorg ervoor dat jullie voldoende tijd en marge hebben om te kunnen opladen zonder stress.

Oplaadtijd

Laat je niet afschrikken door de oplaadtijd van een elektrische auto, want het biedt juist kansen voor een ontspannen en plezierige pauze tijdens jullie reis naar jullie gehuurde vakantiehuis met zwembad! Naast het opladen van je auto, kun je namelijk ook een heerlijke lunch plannen tijdens je laadpauze.

Elk land heeft andere voorschriften voor het gebruiken van oplaadpalen. Het is dus belangrijk dat jullie op de hoogte zijn van de lokale voorschriften om geen verrassingen tegen te komen tijdens jullie rit naar jullie vakantiehuis in Zuid-Frankrijk. Hier zijn een paar belangrijke punten om in gedachten te houden:

Laadpassen: Frankrijk heeft verschillende laadnetwerken en providers, dus het is handig om vooraf te onderzoeken welke laadpassen of apps het meest gangbaar zijn en het beste bij jouw behoeften passen. Niet alle laadpassen die in je thuisland werken, zijn ook geldig in het buitenland. Dus neem verschillende laadpassen mee om goed voorbereid te zijn!

Type laadpunten: In Frankrijk wordt het Europese Type 2 laadprotocol (Mennekes) gebruikt voor AC-laden, en de CCS (Combined Charging System) of CHAdeMO-standaard voor DC-snelladen. Zorg ervoor dat jouw elektrische auto compatibel is met deze laadstandaarden en dat je de juiste laadkabels of adapters bij je hebt.

Onthoud deze punten voor een soepele en plezierige autorit naar uw vakantiehuis. Bij aankomst kun je de auto opladen via het elektrische oplaadpunt van jouw vakantiehuis.

Bon voyage!

Dus ga op avontuur met je elektrische auto in het prachtige Frankrijk, maar zorg ervoor dat je goed voorbereid bent en alle nodige informatie hebt om volop te genieten van je reis!

Zijn jullie nog op zoek naar een vakantiehuis in Frankrijk met elektrische laadpaal, neem dan hier een kijkje om jullie perfecte vakantiehuis met zwembad en laadpaal te vinden.

Vakantiehuizen in Côte d'azur

Meer tonen

Villa Azur

Les Issambres, Côte d'azur

8
4
4

Les Eucalyptus

Bormes-les-Mimosas, Côte d'azur

6
3
1

Valanvi

Bormes-les-Mimosas, Côte d'azur

6
3
2

Artcheda

La Colle sur Loup, Côte d'azur

10
5
5

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden