De Côte d’Azur: ontdek de Var en Sainte-Maxime

Het departement Var in Zuid-Frankrijk is een populaire vakantiebestemming door de ligging aan de Middellandse Zee en de prachtige badsteden die daarbij horen. De kust, of de Côte d’Azur, is bekend omwille van de prachtige stranden, de warme zomers en mediterraanse sfeer. We denken hierbij natuurlijk onmiddellijk aan de glamoureuze badstad Saint-Tropez waar beroemdheden van over heel de wereld hun zomers spenderen in yachts of vakantievilla’s in de heuvels aan de Rivièra. Saint-Tropez is zeker een bezoekje waard want het is natuurlijk niet zonder reden dat het Franse stadje zo populair is. Maar er is zoveel meer te ontdekken in Zuid-Frankrijk! Huur een vakantiehuis aan de Côte d’Azur en ontdek wat de streek te bieden heeft.

1. Sainte-Maxime

Eerder kon je op onze blog al lezen waarom we helemaal verliefd zijn op Sainte-Maxime. Het is één van de bekendste steden van de Côte d’Azur, maar vergeleken met andere toeristische vakantiebestemmingen in Frankrijk, is het er vrij rustig. Sainte-Maxime ligt dichtbij lange zandstranden, waar je zalig kan genieten van de 300 dagen zon per jaar. Aan de boulevard Promenade Simon Lorière flaneer je langs allerlei hippe boetieks, terrasjes en restaurants. Geniet er na een lange dag van zon en strand van een glas rosé met een prachtig uitzicht. Ook cultuurliefhebbers zullen zich niet vervelen in Sainte-Maxime, waar aan musea en architectuur geen gebrek is. Ben je met kinderen op vakantie in het zuiden van Frankrijk? Of zijn er sportievelingen in het gezelschap? Watersport, pretparken en allerlei activiteiten omringen Sainte-Maxime dus er is een waaier aan toffe daguitstappen om uit te kiezen. Kriebelt het? Een vakantievilla met privé zwembad, een vakantiehuis of een vakantie appartement in Sainte-Maxime is geen probleem, er is voor ieder wat wils. Bekijk ons aanbod vakantiewoningen in de Côte d’Azur voor je verblijf in de buurt van Sainte-Maxime.

2. Grimaud

Grimaud is een oud vestingstadje in de Côte d’Azur en is gelegen tussen Sainte-Maxime en Saint-Tropez. De haven van Grimaud, Port Grimaud, wordt ook het Venetië van Frankrijk genoemd. De kronkelige waterwegen zorgen ervoor dat de haven extra groot is, en echt deel uitmaakt van het dorp. Zo kan je Port Grimaud prima verkennen vanop een boot en er hebben vele huizen een bootje voor staan. De sfeer is echt uniek. Je kan vanuit Sainte-Maxime, Nice of Saint-Tropez een daguitstap maken naar Port Grimaud, zelfs per boot! Op zondag neemt de markt het hele centrum over, wat voor veel gezelligheid zorgt als snuisterend tussen de typische delicatessen van Zuid-Frankrijk.

3. Gassin

Gassin is één van de mooiste dorpjes in de Var. Het is gelegen in het Massif des Maures, tussen Hyères, Sainte-Maxime en Saint-Tropez. Het Massif des Maures is een kleine bergketen in het zuiden van Frankrijk waar doorheen de eeuwen al veel gebeurd is. Er zijn sporen van menselijke activiteiten gevonden die dateren van de prehistorie. Het dorpje Gassin zelf wordt voor het eerst vernoemd in de 13e eeuw. Het historische karakter van Gassin is altijd goed behouden, waardoor het echt pittoresk is. Gassin ligt zo dichtbij Saint-Tropez, dat je je bezoek perfect kan combineren met een namiddag aan het strand. 

4. Les Issambres

Les Issambres ligt ten noorden van Sainte-Maxime en is een oase van rust in Zuid-Frankrijk. Les Issambres is een badplaats met zo’n 8 km aan stranden en baaien die net buiten de steden liggen. Verblijf je in een vakantiehuis of villa aan de Côte d’Azur? Neem zeker eens de tijd om naar het strand te gaan in Les Issambres. Je kan er in de lokale restaurants genieten van alle delicatessen uit het zuiden van Frankrijk of je wagen aan een sportieve activiteit zoals duiken of een fietstocht. 

5. Cogolin

Cogolin is een dorpje in de Var dat net als Grimaud een paar kilometer van de kust en dus de haven (Port Cogolin) gelegen is. De naam Cogolin komt waarschijnlijk van het woord ‘cougoul’, wat kleine heuvel zou betekend hebben. Dit zou goed waar kunnen zijn: op de heuvel waar het dorp ligt, stond vroeger een burcht waar nu enkel nog de toren van overgebleven is. Cogolin ligt naast het iets meer bekende Grimaud, maar de twee dorpen zijn vergelijkbaar in sfeer en gezelligheid. In Port Cogolin is het veel minder druk, maar winkeltjes, restaurants en terrassen zorgen voor de echte Zuid-Franse vakantiesfeer die een havendorpje eigen is. Bovendien is er niet veel verder een leuk strand waar ook watersporten beoefend worden.

Voor vakantiegevoel in Frankrijk ben je aan de Côte d’Azur op de juiste plek. Met je eigen vakantiehuis met privé zwembad bij Sainte-Maxime, Saint-Tropez of in Zuid-Frankrijk heb je alle mooiste stranden en steden in je nabijheid. Kijk tussen ons aanbod vakantiewoningen in Frankrijk en vind je ideale vakantiehuis of villa in de Côte d’Azur.

Vakantiehuizen in Côte d'azur

Meer tonen

La Ritournelle

Cap d' Antibes, Côte d'azur

8
4
1

La Pierre

Sainte Maxime, Côte d'azur

9
4
3

Les Eucalyptus

Bormes-les-Mimosas, Côte d'azur

6
3
1

Plein Ciel

Bormes-les-Mimosas, Côte d'azur

8
4
2

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden