Het gouden trio van de Costa Brava.

De Costa Brava strekt zich uit van Portbou tot Blanes en is vaak de ideale uitvalbasis voor iedereen die Catalonië wil ontdekken. Huur je een vakantiehuis aan de Costa Brava? Ontdek hier dan de 3 bekendste en leukste dorpen in de Costa Brava.

Estartit

Een oud vissersdorpje, tussen het Montgri-gebergte en de Middellandse zee, dat door haar geweldige ligging en fijne zandstrand, in de loop van tijd evolueerde tot een populaire badplaats met een prachtige haven.

Huur een vakantiehuis met zwembad in Costa Brava en ontdek de rustige baaien, de spectaculaire kliffen en uiteraard de uitgestrekte zandstranden. Tussen het gekende Platja Gran, het rustigere Els Griells (watersporters) of het verborgen La Pletera is er genoeg keuze om volledig tot rust te komen.

Ook het oude centrum met haar hartelijke sfeer verveelt niet. Haar traditierijke geschiedenis, de drukke winkelstraat Santa Anna, de historische sfeer en de kleurrijke markt op donderdag houden je zintuigen scherp.

Dankzij de verschillende landschappen en de prachtige natuur is deze streek zeer gewild door sportievelingen. Niet alleen zijn de stranden ideaal voor watersporters, ook de Medes-eilanden bieden tal van mogelijkheden voor diepzeeduikers. Wandel- en fietsroutes staan hoog aan geschreven in Estartit en de jachthaven Club Nautico de Estartit is voor iedereen zeer toegankelijk. 

Huur je een vakantiehuis in Estartit? Daguitstappen naar onder andere Gerona en Barcelona staan hier zeker op de to do-list, maar Torroela de Montgri is ook een must. 

Feesten zijn altijd vitaal geweest in de Spaanse cultuur, en dit is in Estartit niet anders. Sint-Jansavond, Feest van de Karmel en Patroonsfeest van Santa Anna zijn allemaal sfeertrekkers. Ook het bekende Jazz Festival L'Estartit, het onderwaterfestival in juni en het Beatles weekend in juli trekt elk jaar vele bezoekers. 

Een toeristische trekpleister die toch haar aangenaam en typisch karakter heeft bewaard. 

Pals

Pals, eens een klein vissersdorpje in de provincie Gerona, groeide uit tot een schitterend, vakantieoord en dit vooral dankzij de schoonheid van haar stranden en de golfmogelijkheden. Het stadje werd dankzij een aantal opmerkelijke monumenten zoals de Sant Pere Kerk en Torre de les Horres, in haar geheel uitgeroepen tot historisch monument

De sport die hier bovenaan de lijst staat is golf. Reeds jaren zakken liefhebbers van deze sport af naar Pals om de mooie terreinen te bespelen; Emporda Golf, Golf Platja en Golf Serres zijn allemaal vaste waarden. 

Huur een vakantiehuis in Pals, Costa Brava en ga elke dinsdag naar het marktje in het centrum van de stad. Geniet van de gezellige drukte; Niets is leuker dan door de gezellige straatjes te flaneren in Pals en te snuisteren in de vele keramiekwinkeltjes. Stop ook even langs Josep Pla, een uitkijkpunt, waar je de prachtige omgeving van Pals kunt bewonderen. 

Pals heeft enkele prachtige stranden waar er een ruim aanbod is aan watersporten. Hoewel Playa del Pals voornamelijk uit mooie zandstranden bestaat, begint er hier ook een wilde rotskust met hoge kliffen, prachtige baaien en de meest pittoreske vissersdorpjes. Als je kan genieten van stevige, maar fijne wandelingen, is een wandeling naar de eerstvolgende baai, Sa Siera, zeker en vast de moeite waard. 

Fietsers krijgen hier de kans om een uitstekende route af te leggen langs het gebergte en de kust. Je wordt daarbij getrakteerd op enkele panoramische zichten over de Pyreneeën.

Pals, het heeft wat voor iedereen! 

L’Escala

L’Escala schetst een perfect beeld van waar het in de Costa Brava eigenlijk allemaal om draait: zon, zee en strand. Maar natuurlijk zijn de Spaanse cultuur en tradities hier ook heel sterk aanwezig. Dit stadje is gelegen in de Baai van Rosas en mag zichzelf officieel rekenen tot één van de mooiste baaien ter wereld. Dit heeft ze te danken door haar Romaanse architectuur, de ruïnes van empùries, de prachtige natuurparken, de heerlijke gastronomie en de vele mogelijkheden wat nautische sportfaciliteiten betreft. 

Unieke plekjes zoals Port La Clota bepalen hier de sfeer. Vele vissers vestigden zich in deze natuurlijke haven en de sfeer van toen hangt hier nog steeds. Ze vangen voornamelijk calamares, sepia en de lokale specialiteit anjovis. Deze wordt 's morgens vroeg verhandeld op de kade en dit zorgt voor een gezellige drukte. 

Voor de actievelingen zijn er hier verschillende mogelijkheden. Escala biedt vele watersporten aan, maar zeilen neemt toch de bovenhand. Het beschermd natuurlandschap, Parc Natural dels Aiguamolls de L’Empordà is één van de belangrijkste moerasgebieden van Catalonië en tevens een paradijs voor wandelaars en fietsers. Wie zich even buiten het centrum waagt, krijgt de kans om te tennissen, golfen, karten en zelfs om prachtige wandelingen te paard te maken. 

Ook biedt L’Escala in de zomer tal van lokale feesten aan. Festa del Carme op 16 juli en Festa de la Sal in september zorgen voor het nodige amusement. 

Elke zondagmorgen, is er een grote markt op Plaça de L'Univers. Er worden schoenen, lederwaren, juwelen en kledij aangeboden, maar ook verse groenten, fruit en charcuterie. 

Een vakantiehuis met zwembad in L’Escala, Costa Brava is een plek waar je het hele jaar door uw geluk kunt vinden.

Recente blogposts

Leukste to do's in Portugal!

lees meer

Luxueus verblijven in de Côte d’Azur

lees meer

Beste bezienswaardigheden in Costa Dorada!

lees meer

Valkenstraat 2

9850 Merendree

BTW 0445 454 583

BIV / IPI 200611

Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.