Leukste bezienswaardigheden in Bouches-du-Rhône

In het diepe zuiden van Frankrijk vinden we het schitterende departement Bouches du Rhone, in het noorden geflankeerd door de prachtig Lubéronstreek en in het zuiden door de Middellandse Zee. Huur een huis met privé zwembad in Zuid-Frankrijk en ontdek deze prachtige regio.

Dit departement heeft heel wat te bieden en er zijn tal van plekken die je gewoon moèt gezien hebben als je daar bent. 

Aix-en-Provence

Ga zeker naar Aix-en-Provence en flaneer er op de Cours Mirabeau en in het oude centrum. Neem je tijd om de kathedraal Saint-Sauveur te bezoeken en pik ineens ook het stadhuis mee. Ga nadien in de Mazarin wijk uitgebreid aperitieven en typisch frans dineren….je zal er niet meer weg willen!

Arles

Ook Arles is absoluut een bezoek waard. Vincent Van Gogh koos er niet voor niets voor om hier te wonen en er zich te laten inspireren voor z’n wereldvermaarde kunstwerken.

Marseille

Deins je niet terug voor wat drukte en animo? Dan is Marseille zeker en vast je ding. Deze havenstad bruist, dag en nacht. Nooit is het hier rustig, er is altijd wel iets te beleven. Boek vooraf een overnachting want in één dag raak je niet rond. De diverse kathedralen zullen je imponeren met hun grandeur, de oude ‘quartiers’ zullen je charmeren met hun pittoreske hoekjes en kantjes, je kan uitblazen in één van de prachtige parken; kortom : deze stad is een heuse citytrip waard!

Saint Rémy de Provence

En dan…dan ga je naar Saint Rémy de Provence, de geboortestad van voorspeller & astroloog Nostradamus maar ook zoveel meer. Glanum, een beroemde archeologische site rond een natuurlijke bron, brengt je zo terug naar de tijd van de Grieken & Romeinen. Deze site is in uitzonderlijke goede staat en een soort Pompeï in de Provence.  Huur een vakantiehuis in de Provence, dan kan je Saint Rémy de Provence niet missen!
Van Gogh vertoefde meerdere maanden in de psychiatrische instelling in Saint Rémy de Provence en het dorp vormt dan ook het decor van vele van zijn kunstwerken. Vandaag kan je via een wondermooie ‘Van Gogh walk’ al deze pareltjes en uitzichten zelf beleven.
Ook de wekelijkse locale markt is een heerlijk drukke bedoening !

Je leest het, huur in vakantiehuis in de Provence met privé zwembad en het departement Bouches du Rhone rijgt de bezienswaardigheden als parels aaneen!

[a$housesInRegion] Provence

[a$showAllRegionHouses]

Le Peylon Bas

Flayosc, Provence

12
5
2

Mas Le Cerf

Eyragues, Provence

13
6
3

Villa des Oliviers

Chateaurenard, Provence

4
2
1

Mas des Cigales

Pernes-les-Fontaines , Provence

10
5
3

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.