Verblijf op een uitzonderlijk privé domein in Gaou Bénat!

Het verhaal van Gaou Bénat

‘La Domaine du Gaou Bénat’ is een uitzonderlijk privé domein en ligt in Bormes-les-Mimosas (Var, Provence-Alpes Côte d’Azur). Het is een exclusief domein van 160 hectare aan de Middellandse Zee. Hier wordt de natuur nog volledig gerespecteerd en het domein wordt volledig omgeven door een prachtige vegetatie. Er zijn strikte bouwregels, waardoor de constructie van al de vakantiehuizen bestaat uit de typsiche natuurstenen van Bormes-les-Mimosas, wat een mooie harmonie brengt op het domein van Gaou Bénat. De villa’s zijn allemaal volledig privé en verdwijnen in deze prachtige natuur tussen de pijnbomen en de eiken. 

Wil jij ook genieten van dit prachtig vakantiedomein, maar binnen je eigen privé vakantiehuis? Op zoek naar een vakantiehuis met privé zwembad aan de Côte d’Azur? Een villa op het domein Gaou Bénat zoals Les Eucalyptus, Valanvi, Plein Ciel of Villa Bormes les Mimosas zijn altijd topkeuzes.

 

 Dagelijkse leven in het Domein

Huur je een vakantiehuis op het privé domein Gaou Bénat in Bormes-les-Mimosas (Var, Provence-Alpes Côte d’Azur), dan is alles dichtbij. Het domein kan doorkruist worden via wandelpaden die aangeduid staan als “Gaou Piétons”. Op die manier is het privé strand ook te voet bereikbaar over een wandelafstand van ongeveer 20 minuten. Huur je Les Eucalyptus dan is het maar 5 minuutjes wandelen, of zit je wat hoger op het domein in Plein Ciel, dan geniet je van fantastische zichten, maar dan is het strand ietsje verder gelegen. 

 Naast het strand is er ook een zeilclub en de tennisterreinen die niet te missen zijn tijdens uw verblijf in de vakantiewoningen van Gaou Bénat.  De zeilclub (https://ycgb.fr/) biedt u niet enkel lessen, maar ook verhuur van zeilboten, paddel en kayak. Verder kan u gezellig op restaurant gaan op het privé strand van het domein, wanneer u volledig wil ontspannen en ‘s middags of ‘s avonds de kookpotten in uw vakantiehuis met privé zwembad in Gaou Bénat even aan de kant wil laten. 

Interessant om te weten: Le Gaou Bénat staat tijdens het hoogseizoen 24/7 onder permanente bewaking. Om vlot het domein te betreden, is het aangeraden om een “badge” aan te schaffen, die u voor 10 euro kan aankopen bij de wachtpost aan de ingang van het domein. Deze badge geeft u ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de 2 parkeergelegenheden aan het strand.

 

Activiteiten buiten het domein Gaou Bénat

Le Lavandou

Le Lavandou is omgeven door verschillende zandstranden. Heb je even genoeg van uw vakantiehuis aan de Côte d’Azur met privé zwembad en zin om de sfeer op strand te gaan opzoeken tijdens uw verblijf aan de Côte d’Azur? Ontdek dan zeker Plages de L’Anglade, La plage de Saint Clair, de la Fosette, d’Aiguebelle, Cavalière, Promousqier, Plage de Bormes...

 Je kan evenals dynamischere activiteiten opzoeken en genieten van de waterpret die te vinden is aan de haven van Le Lavandou (waterskien, wake board, jet ski, diepzeeduiken, pedalo, paddle, kayak, vissen, of verhuur of uitstap met en zeil-of motorboot). Vanuit de haven van Le Lavandou kan u ook dagelijks inschepen voor een overzet naar een van de eilanden Port Cros of Porquerolles.

 TIP: Tijdens de zomermaanden rijdt een bus graties vanuit Le Lavandou tot aan de ingang van het domein.

Bormes les Mimosas

Op een kleine 2.5 km van het domein Gaou Benat vindt u de gemeente Bormes les Mimosas. Ontdek er de mooie stranden zoals Plage de Brégançon, Cabasson, La Mère Dieu en Estagnol. Gaou Bénat is doorkruist met wandelpaden die aangeduid staan als “Gaou Piétons. Wandelingen via “le sentier du littoral” geven u een unieke ontdekking van de omgeving en zijn natuur. Het traject vanuit Bormes les Mimosas (15 km) start vanaf het Fort van Brégancon via Cap Bénat naar la Favière met mooie uitzichten op de rede van Hyères, les Îles d'Or en het Massif des Maures.

 Ben jij een echte natuurliefhebber en zie jij het al volledig zitten om deze prachtige routes af te stappen? Dan is villa Bormes des Mimosas misschien wel een ideale vakantieoord voor jou. 

Extra activiteiten in de buurt 

Paardrijden bij Gaou Bénat

  • L​es Ecuries d'Entre Colles
  • L’Ecurie de la Sanglière

Golfen bij Gaou Bénat 

Voor de golfliefhebbers zijn er ook tal van locaties waar men zich kan uitleven: 

  • Mini-golf in Le Lavandou
  • Golf club du jardin in Le Lavandou met een practice en 3 holes.
  • Golf in Valcros (https://www.golfdevalcros.com) met 18 holes op ongeveer 20 km
  • Golf de Valgarde (www.golf-valgarde.com) op ongeveer 34 km : 18 holes 
  • Golf de Beauvallon, met een prachtig zicht op de golf van St Tropez tijdens uw parcour.
  • Golf La Fregatte

Niet te missen marktjes bij Gaou Bénat

  • Le Lavandou : zuiderse markt met streekprodukten op donderdag tussen 8 en 13 uur.
  • La Favière : avondmarkt op maandag tussen 17 en 01 uur.
  • Bormes le Mimosas : in het oude stadsgedeelte op woensdag tussen 8 en 13 uur.
  • Cavalière : zuiderse markt markt op maandagmorgen tussen juni en september.

De leukste wijndomeinen bij Gaou Bénat 

  • Domaine de L’Anglade langs de kustlijn van Le Lavandou.
  • Domaine du Grand Batailler -093 Rote de Bénat, 83230 Bormes les Mimosas.
  • Domaine de Brégançon- 639 Route de Léoube, 83230 Bormes les Mimosas.
  • ApéRosé Jazz: elke dinsdag in juli en augustus van 18 tot 20.30 uur.
  • Château Malherbe - 1 route du Bout du monde, 83230 Bormes les Mimosas

In het hartje van de Var kan men hier met volle teugen genieten van een rustige vakantie in een uitzonderlijk kader, met een grote verscheidenheid aan activiteiten in de onmiddellijke omgeving. Kwaliteitsvolle en heel leuke vakantiewoningen: Zorgeloos genieten van de rust en de natuur die Gaou Bénat te bieden heeft. Bij Cap vind je er diverse vakantiewoningen met privé zwembad voor 6 personen of meer.

Vakantiehuizen in Côte d'azur

Meer tonen

La Fauvette

Saint-Cyr-sur-Mer, Côte d'azur

4
1
1

La Corniche des Pins

Rayol-Canadel-sur-Mer, Côte d'azur

8
4
3

Villa Lili Rose

Le Lavandou, Côte d'azur

12
4
3

La Colombe

Sainte Maxime, Côte d'azur

8
4
4

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.