+32 9 362 31 42
Vliegvakantie op een klein budget

Vliegvakantie op een klein budget

Laten we eerlijk zijn: op vakantie gaan is nooit goed voor de portemonnee. Zeker niet als je met het hele gezin het vliegtuig neemt, ter plaatse een auto huurt en in hotels overnacht. Alle besparingen zijn dan mooi meegenomen. Wij geven je een aantal tips om toch kostenefficiënt van je vakantie te genieten.

Ga op zoek naar de goedkoopste vlucht

Het ligt misschien voor de hand, maar boek niet de eerste de beste vlucht naar je vakantiebestemming. Niet alleen kan de prijs van een vlucht door het jaar heen ontzettend fluctueren, maar ook per dag van de week waarop je aan het zoeken bent. Zo schijnen vliegtickets naar bestemmingen in Europa doorgaans goedkoper te zijn wanneer je op maandag of vrijdag zoekt. Gebruik websites als Skyscanner of Google Flights om een groot aantal aanbieders tegelijk te vergelijken.

Ontwijk combideals

Voor overnachtingen geldt eigenlijk hetzelfde als voor vluchten. Je vindt zelf eenvoudig goede deals door goed te zoeken. Een vlucht-accommodatiepakket van een reisbureau klinkt misschien aantrekkelijk, maar vergeet niet dat je ook het reisbureau betaalt. Gebruik vergelijkingswebsites als Booking.com en stel zelf je reis samen.

Ontwijk de hotelketens

Voortbordurend op de vorige tip willen we je er vooral ook op wijzen dat er hele goede alternatieven bestaan voor de prijzige hotelketens. Zo vind je eenvoudig een comfortabele kamer aan een lage prijs bij mensen thuis, als je bijvoorbeeld via Airbnb zoekt. Ook vragen lokale ondernemingen nog wel eens een lagere prijs voor meer service. Je moet ze online meestal alleen wat beter zoeken.

Reis in het laagseizoen

Naast dat reizen buiten het seizoen veel minder druk zijn, zijn ze uiteraard ook nog eens veel goedkoper. Ga voor jouw reisbestemming na wat de beste periode is om te gaan en probeer een balans te vinden tussen een goede prijs, prettige weersomstandigheden en de openingsperiodes van de activiteiten die je op het oog hebt.


Maak vooraf een planning van je reis

Je kan veel tijd (en geld) besparen als je van tevoren uitstippelt welke plaatsen je wilt bezoeken en wat je wilt gaan doen. Zo voorkom je dat je onnodig lang op één plek blijft hangen. Je hoeft natuurlijk niet iedere minuut vast te leggen, maar een algemeen idee van de tijd die je waar wilt besteden kan nooit kwaad. Probeer je er vervolgens ook zo veel mogelijk aan te houden.

Pak je koffer efficiënt

Probeer zo veel mogelijk van thuis mee te nemen door het slim in te pakken en laat thuis wat je waarschijnlijk toch niet nodig zult hebben. Op die manier hoef je niet ter plaatse nog allerhande spullen te kopen en in het ergste geval bij te betalen voor extra bagage. Bereid je in ieder geval altijd voor op slecht weer door ook naar warme bestemmingen ten minste één lange broek en trui mee te nemen.

Boek alternatieve parkings bij de luchthaven

Er zijn vergelijkingsplatforms om een goedkope parking bij de luchthaven te vinden. De tarieven van de officiële parkings zijn doorgaans erg hoog en mensen weten vaak niet dat er alternatieven zijn. Deze liggen meestal wat verder van het vliegveld af, maar worden aangeboden in combinatie met een shuttle- of valetservice, zodat het weinig tot geen extra tijd kost. Vliegen en Parkeren is zo’n handige website om bijvoorbeeld een parking Charleroi te vinden. Je kan het aanbod makkelijk sorteren en aanpassen aan je eisen.

Recente blogposts
Leukste to do's in Portugal! lees meer
Luxueus verblijven in de Côte d’Azurlees meer
Beste bezienswaardigheden in Costa Dorada! lees meer

Valkenstraat 2

9850 Merendree

BTW 0445 454 583

BIV / IPI 200611

Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.