Wat te doen in Costa Blanca

De Spaanse kusten of costa’s zijn verdeeld in verschillende stukjes waarmee we de karakteristieke regio’s een eigen naam geven. In het zuidoosten van Spanje in de regio Valencia ligt de Costa Blanca. De ‘Witte Kust’ heeft 244 km aan stranden, specifiek afgebakend door de dorpen Denia en Pilar de la Horadada. De Costa Blanca is één van de meest bezochte vakantiebestemmingen in Spanje door het zonnige klimaat, de vele stranden, de infrastructuur en de steden. Ook wij hebben ons hart verloren in de zonnige regio. Neem een kijkje in ons aanbod en vind een vakantiehuis in de Costa Blanca voor je volgende vakantie bajo el sol.

Twijfel je nog of een vakantie aan de Costa Blanca in Spanje iets voor jou is? Een mooi vakantiehuis in de Costa Blanca is de perfecte uitvalsbasis om de populaire kustregio in Spanje helemaal te ontdekken. De mooiste bezienswaardigheden en tofste activiteiten vatten we hier even samen. 


1. Alicante

Alicante is de grootste stad aan de Costa Blanca na Valencia. Toeristen gebruiken Alicante vaak als een toegangspoort tot de Costa Blanca dankzij de goed bereikbare luchthaven, maar de stad zelf heeft ook heel wat te bieden voor een citytrip. De oude stad bestaat uit kleine straatjes die vol zitten met leuke restaurants en boetieks en flaneren kan bijna nergens beter dan langs de palmbomen over de grote boulevard Explanada de España. Geniet ook hier van heerlijke paella valenciana of andere verse gerechten recht uit de zee. Andere bezienswaardigheden in Alicante zijn musea en het kasteel van Santa Barbara op de heuvel Monte Benacantil die over de stad uitkijkt. Bovendien ligt Alicante centraal in de Costa Blanca en is het heel gemakkelijk om met openbaar vervoer prachtige stranden, eilandjes en andere steden te bereiken. Met een vakantiehuis in Costa Blanca ben je dus altijd tussen natuur, strand en stad.


2. Zoutmeren

De zoutmeren of las salinas van Torrevieja liggen in een natuurpark waar ook zout ontgonnen wordt. Het zoutmeer van Torrevieja is verbonden met het naburige zoutmeer van La Mata, waar geen zout meer gewonnen wordt. De lagune is een prachtige en kleurrijke parel die zeker een daguitstap waard is, al is het maar om de perfecte vakantiefoto te nemen! Het meer bevat natuurlijke algen die ervoor zorgen dat het water helemaal roze van kleur is. Bovendien is het een beschermde habitat van flamingo’s, dus als je vakantie aan de Costa Blanca in de juiste periode gepland is, kan je de schitterende vogels hier waarnemen. Er is een uitkijktoren vanwaar je over het roze meer en de vreemde maar natuurlijke zouttorens kan kijken. Een uitzicht zoals geen ander!


3. Zandstranden

Eén van de grootste troeven van de Costa Blanca zijn natuurlijk de prachtige zandstranden. Er zijn ongeveer 74 stranden te vinden, velen ervan bij een gezellig dorp of aan een stad zoals Alicante. Denia is een bruisende kustplaats met prachtige stranden die ‘s zomers volstromen met zonnebaders en een belangrijke haven waar vissers nog elke dag de vangst binnenbrengen en vanwaar ferry’s naar de Balearen vertrekken. Moraira is bekend vanwege het aangenaam vertoeven zonder het gevoel van massatoerisme. Altea is één van de meest authentieke kustplaatsen aan de Costa Blanca, waar het oude centrum een rustieke sfeer heeft en de kerk met blauwe koepel voor mooie uitzichten zorgt. Altea heeft een sfeer van luxe, en net zoals alle meer klassevolle badplaatsen bestaat het uit het oude centrum, de meer toeristische kust en de villawijken die hoger in de heuvels liggen. Een mooie villa aan de Costa Blanca in Altea huren kan bij Cap.
4. Benidorm

Iedereen kent de naam Benidorm. De kustplaats aan de Costa Blanca heeft een stevige reputatie opgebouwd omdat het voormalige vissersdorpje uitgegroeid is tot een stad die na Parijs het grootste aantal hotelbedden in Europa bezit. De hoge appartementen en hotels bieden elke zomer plaats aan levensgenieters van over heel de wereld die op zoek zijn naar drie dingen: zon, strand en amusement. Benidorm is een kuststad die voor iedereen wel iets te bieden heeft. Ruime stranden, een bruisend nachtleven, pretparken in de buurt en sportactiviteiten van het strand tot het binnenland.


5. Villajoyosa

Villajoyosa is een klein authentiek stadje aan de Costa Blanca dat nu vooral bekend is omwille van de chocolade industrie. Er zijn twee chocoladefabrieken die ook open voor bezichtiging zijn, mmm! Daarnaast heeft het vroegere dorpje een mooi authentiek historisch centrum met een aantal oude uitkijktorens die de kust moesten beschermen. Villajoyosa heeft ook een heel ruim strand waar je waarschijnlijk niet moet drummen om een plekje in het zand. Vanop het strand heb je bovendien een heel uniek uitzicht: de gevels van de huizen aan de kust zijn in verschillende en heel felle kleuren geschilderd. De huizen waren vroeger vissershuisjes, en de vissers gebruikten de felle kleuren zodat ze het thuisfront goed konden zien en de snelste koers naar huis konden nemen. Villajoyosa is dus absoluut een uniek kuststadje aan de Costa Blanca dat zeker een daguitstap waard is.

Over heel de Costa Blanca vind je leuke plaatsen om een dag te bezoeken, te genieten van het strand of allerlei leuke sportieve activiteiten te doen. Met een villa aan de Costa Blanca kan je de echt genieten van een vakantie in Spanje. Zoek je een vakantiehuis met zwembad aan de Costa Blanca waar heel de familie zich thuis voelt? Neem zeker een kijkje in ons aanbod. 


Recente blogposts

De 7 leukste bezienswaardigheden rond Trevignano Romano (Rome, Lazio, Italië).

lees meer

De Côte d’Azur: ontdek de Var en Sainte-Maxime

lees meer

Provence fietsroutes

lees meer

Valkenstraat 2

9850 Merendree

BTW 0445 454 583

Bennesteeg 7

9000 Gent

BIV / IPI 200611

Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.