Ardèche: 10 dingen om met je kinderen te doen

We houden allemaal van onze kinderen. Maar wat alle ouders weten, is dat kinderen het vakantiegevoel kunnen maken of breken. Dus laten we ze blij houden! 

Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik heb me altijd afgevraagd hoe deze energieke wezentjes vijf dagen per week, elke week, in relatieve stilte in een klaslokaal kunnen blijven zitten. Huur een vakantiehuis in de Ardèche en laat ze vrij rondlopen, contact maken met de natuur, en zie ze aan het eind van de dag stralend en met roze wangen. Dit is onze selectie van dingen die u in de Ardèche met uw kinderen kunt doen. Een geheim? Haal het kind in u naar boven, en vermaak u ook!

We hebben huizen geselecteerd in de buurt van Saint-Agrève, een pittoresk stadje in de Ardèche, midden in de natuur, van waaruit u elke dag een nieuw avontuur kunt beginnen. 

Of liever een vakantiehuis in Les Vans, dat tussen het Parc National des Cévennes en het Parc Régional des Monts d'Ardèche ligt. Dit is ook ideaal voor een natuurliefhebber!

1. Lac Devesset

Ontdek het meer van Devesset en zijn recreatiecentrum, het biedt zelfs een zeilschool voor uw actieve jongeren. Huur een vakantiehuis in de buurt van Saint-Agrève en geniet van alle wateractiviteiten die deze prachtige plek te bieden heeft.

2. Parc des Monts d'Ardèche

Dit is een prachtig natuurgebied en wij hebben de juiste huizen voor uw verblijf in de buurt. Activiteiten voor kinderen zijn hier in overvloed, maar ook fauna en flora die iedereen in vreugde zullen brengen! Huur een vakantiehuis met privé zwembad en ontdek deze natuurlijke oase.

3. Mountainbiken

De titel zegt het al. Veel natuurpaden, fietspaden, hoogte, uitzichten, er is geen betere manier om ervan te genieten voor kinderen dan op de fiets. Een pluspunt? Sleep je fietsen niet helemaal mee, huur een vakantiehuis met elektrische fietsen! ☺

4. Natuurreservaat Mont Gerbier

Dit maakt deel uit van het Regionaal Park Monts d'Ardèche, en is een vulkanische berg die natuurlijk altijd indrukwekkend is voor kinderen. Er zijn hier genoeg activiteiten om uw tijd te vullen en iedereen bezig te houden, voordat u thuiskomt in uw vakantiehuis met privé zwembad, met een grote tuin met schommels en glijbanen om alle energie die de kinderen nog hebben op te maken!

5. Wandelen

Een geweldige manier om quality time met kinderen te delen. De omgeving is prachtig, er zijn veel paden, met verschillende soorten bloemen en vogels en uitzichten om elke bocht. Huur een huisdiervriendelijk vakantiehuis in de buurt van Saint-Agrève, waar je maar liefst zes wandelroutes kunt ontdekken, en een vakantiehuis in de buurt van Les Vans geeft je opties tussen twee natuurparken.

6. Kasteel van Rochebonne

Kerkers en veldslagen, de overblijfselen van dit fort waarvan de bouw begon in de 11e eeuw laten de fantasie van kinderen de vrije loop. Het ligt op een bergtop met een prachtig uitzicht op de vallei van Eyreux. 

7. Eyrieux-vallei

De Dolce Via is een voormalig treinspoor dat is omgebouwd tot fietspad, samen met de Eyreuxvallei is dit de rit waard. Neem uw kinderen mee naar Aquarock Adventure, met zijn 9 parcours voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden en alle niveaus. Zeker een leuk dagje uit voor iedereen!

8. De rivier de Chassezac

Een rivier is een geweldige bron van plezier in de zon. Het water is altijd koel, er zijn zelden te veel mensen op één plek, en of het nu wandelen langs de rivier is of kajakken op de rivier of zwemmen in de rivier, er is altijd genoeg te doen. We hebben een prachtig vakantiehuis dicht bij de rivier.

9. Mont Chiniac

Dit is een prachtig dorp waar u en de kinderen kunnen stoppen voor een drankje of een ijsje. Het ligt op een hoogte van meer dan 1100m, en het uitzicht is rondom adembenemend. U kunt Mont Chiniac bereiken vanuit al onze vakantiehuizen in de Ardèche, vooral degene die dichterbij Saint-Agrève liggen.

10. Parc Animalier du Lussas

We hebben het beste voor het laatst bewaard. Kinderen zullen graag de dag doorbrengen in dit dierenpark. Met meer dan 370 dieren, van kleine vogels tot alpaca's, activiteiten om de kinderen bezig te houden en animaties voor hun vermaak zal u uw kinderen even niet horen.

Vakantiehuizen in Ardeche

Meer tonen

Terre Rouge

Saint-Pierre-Saint-Jean, Ardeche

10
5
3

Au Monts d'Ardèche

Saint-Agrève, Ardeche

21
10
6

Chante Quinçon

Les Vans, Ardeche

13
5
5

La Bergerie des champs

Saint-Agrève, Ardeche

15
6
3

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.