De leukste dorpen van de Provence.

Een mooie vakantiewoning huren in het hartje van de Provence met de hele familie stond al even op jouw lijstje. Nu je de knoop hebt doorgehakt en deze zomer in deze prachtige streek in Frankrijk zal doorbrengen, overlopen wij hier even de mooiste dorpjes van de Provence die zeker op jouw lijstje moet staan! Vanuit jouw vakantiewoning met zwembad in de Provence zijn ze allemaal zeker gemakkelijk te bereiken.

Saint-Remy de Provence

In het hartje van de Alpilles, tussen Avignon en Arles, vinden we deze prachtige parel. Een bijna autovrij dorp vol gezellige restaurantjes, leuke winkeltjes en kunstgalerijen. Het vredevolle dorpje heeft een unieke charme en kon vele artiesten, zoals Vincent van Gogh, inspireren door haar schoonheid.

S​aint-Remy de Provence nog beter leren kennen doe je via onze blog met to do's.

Gordes

De schoonheid van Gordes kan je onderweg naar dit pittoresk en middeleeuws dorp al bewonderen. Gelegen op het plateau van de Vaucluse schittert het dorp reeds van kilometers ver. Als je er ooit geweest bent, begrijp je meteen waarom Gordes elk jaar opnieuw in Les Plus Beaux Villages de France terechtkomt. Wandel langs het Kasteel van Gordes op de geplaveide straatjes en neem je aperitief op één van de vele terrasjes met zicht op adembenemende panorama’s. 

Bonnieux

De eeuwige rivaal van Gordes, gelegen in de Luberon, en minstens even mooi. Dankzij haar prachtige ligging, geniet je hier op elke hoek van een onwerkelijk zicht. Bezoek de Pont Julien en Fôret de Cèdres en breng uw vrijdagochtend door op de grootste markt van de Luberon. Bonnieux is een historische plek in de Vaucluse. Voel je hier 100% in de Provence.

Flayosc

Gelegen tussen de wijnvelden van de Var, ligt Flayosc. Gekend als één van de mooiste dorpen van dit departement, dat haar historisch karakter in waarde heeft kunnen houden. Huur hier jouw vakantiewoning om de streek rond de Var te ontdekken. Les Gorges du Verdon zijn goed bereikbaar, maar ook andere leuke bestemmingen zoals Draguignan, les Arcs, Cotignac en Lorgues liggen net om de hoek.

Cotignac

Huur een vakantiewoning in Cotignac en ontdekt het hartje van de Var. Gelegen tussen de Gorges du Verdon en de kust. Een onwaarschijnlijk mooi Provençaals dorp omringd door glooiende groene heuvels en indrukwekkende kliffen. Niemand kan Cotignac weerstaan met haar prachtige kleuren, kronkelende straatjes en heerlijke charme.

Tourtour

Genoteerd als één van de mooiste dorpen van Frankrijk en gekend als ‘het dorp aan de hemel’, Tourtour is zeker een omweg waard. Het biedt prachtige zichten op onder andere de bergen van Fréjus en de Mont Ventoux. Tourtour heeft gezelligheid als uiterste troef. Wandel door de vele kleine straatjes, bezoek enkele kunstgallerijen en bewonder de prachtige torens uit de Middeleeuwen.

Recente blogposts

An Lemmens in Zuid-Frankrijk

lees meer

Met een elektrische auto naar Zuid-Frankrijk: Een avontuur in duurzaamheid

lees meer

10 beste daguitstappen rond Avignon !

lees meer

Valkenstraat 2

9850 Merendree

BTW 0445 454 583

BIV / IPI 200611

Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.