Wat te doen in Saint-Rémy-de-Provence

Saint-Rémy-de-Provence is de essentie van alles wat ons het gevoel geeft dat de Provence gewoon een dromerige vakantieplek is. Het concentreert die hele trage, warme en vriendelijke sfeer, er zijn markten waar mensen in hun vrolijk Provençaals accent roepen dat je sappig fruit en heerlijke lokale lekkernijen moet komen proeven. De natuur is bewaard gebleven, u kunt wandelingen maken en de frisse lucht inademen. Er is een lange lijst van redenen waarom veel van onze vakantiehuizen in dit gebied liggen, vooral omdat je alleen maar van de Provence kunt houden.

Parc Naturel des Alpilles

Huur een vakantiehuis met zwembad in de omgeving in of rond Saint-Rémy-de-Provence en u zult zien dat er van alles te doen is. Het Parc Naturel des Alpilles biedt natuurpaden en wandelingen, waarbij u roofvogels zoals adelaars en valken ziet, maar ook uilen en boerderijdieren in de kinderboerderij die altijd een groot succes is voor kinderen. Stop om af te koelen in het meer en geniet van kano- en kajakvaren langs de waterwegen.

Wijnproeverij

Een glas wijn bij de barbecue aan uw privé zwembad? Zeker weten! En waarom niet een middag doorbrengen bij een van de vele wijngaarden die wijnproeverijen aanbieden om de lokale wijn beter te kunnen kiezen? Voeg daarbij de lokale lekkernijen die je op de markt hebt gekocht, en er is een diner!

Naar de markt

De plaatselijke markt van Saint-Rémy-de-Provence is een instituut. Hij staat bekend als een van de mooiste markten van de Provence en biedt een charmante sfeer, heerlijke lokale tapenades, vers fruit en verse groenten, en lokaal handwerk zoals natuurlijke zeep. U mag dit niet missen!

Dagje uit

Laten we nu de auto pakken en er op uit trekken. Saint-Rémy-de-Provence is schitterend gelegen in het hart van de Provence, en hier volgen enkele ideeën voor een dagje uit. Les Baux-de-Provence is een stadje op een kwartiertje rijden, geklasseerd onder de Plus Beaux Villages de France - de mooiste dorpen van Frankrijk. Avignon en het historische Palais des Papes - Paleis van de Pausen - ligt op ongeveer een half uur rijden. Hier wordt in juli een kunstfestival gehouden. Arles ligt ook op dertig minuten rijden, met zijn prachtige Romeinse ruïnes en arena. 

Zonnen op het strand

Het dichtstbijzijnde strand ligt op een uur rijden, bij Martigues. Dit is een prachtig zandstrand waar het gezin een dag van kan genieten, voordat u terugkeert naar de luxe van uw villa met privé zwembad en tuin. Drukte is alleen goed in kleine doses.

Vincent Van Gogh

Een speciale vermelding voor de grote kunstenaar Vincent Van Gogh, die zich een jaar lang in Saint-Rémy-de-Provence vestigde en er enkele van zijn beroemdste schilderijen maakte. Via het Van Gogh-pad loopt u door de landschappen die hem inspireerden, te midden van zonnebloemen en lavendelvelden. Moeten we nog meer zeggen?

Wij hebben een uitgebreid aanbod in dit prachtige gebied, in en rond Saint-Rémy-de-Provence. Maar als dit niet echt is wat u zoekt, kunt u een meer natuurlijke vakantie in een agriturismo in Toscane proberen, of een echte strandvakantie aan de Costa del Sol!

Vakantiehuizen in Provence

Meer tonen

Villa Mont Ventoux

Malaucène, Provence

6
3
2

La Petite Bergerie

Cotignac, Provence

4
1
1

Villa Mireillo

Noves, Provence

6
3
2

Lou Pebre

Flayosc, Provence

10
5
3

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden