De leukste zwemplekjes in volle natuur, in de Provence-Alpes Côte d’Azur.

De zomer komt dichterbij en wie weet is het weer eentje om U tegen zeggen met zuiderse temperaturen en veel zon! Ben jij een beetje avontuurlijk aangelegd en ruil jij ook jouw vakantiehuis met privé-zwembad in Zuid-Frankrijk graag even in voor andere verfrissende alternatieven? De stranden aan de Côte d’Azur zijn vaak drukbezocht en even rijden, dus wij zochten voor jou de leukste zwemplekjes ‘en plein nature’. Hier vind je niet alleen de nodige afkoeling, maar ben je vaak omringt door prachtige natuur!  

1. Lac de Sainte Croix (Var).

Na een bezoekje aan de Lac de Sainte Croix in de Var neem je geen kilo’s zand mee naar jouw vakantiehuis in de Provence. Dit prachtige meer is zeker een bezoekje waard. Het water heeft altijd fantastische temperaturen. Als je even genoeg gezwommen hebt, kan je een waterfiets huren en vaar je zo de Gorges du Verdon in vaart! Puur Provence. 

2. La Chute du Grand Baou, Le Val (Var).

Een fantastische plek omringd door groen. Na een korte wandeling via een klein paadje kom je bij deze idyllische waterval terecht. Het water is vrij koud, maar wel zalig om een plonsje te nemen bij warme temperaturen! Probeer in de voormiddag te komen, want bij lunchtijd zitten er hier vaak zeer gezellige Fransen. 

3. Le Vallon des Carmes, Barjols (Var).

Le Vallon des Carmes is een natuurgebied van 3 hectare. Met behulp van een aangeduide wandelroute door het bos, kom je aan het natuurlijk zwembad met een waterval als kers op de taart. Een iets minder gekende plek, maar zeker niet minder mooi! 


4. De Rivier Argens (Var).

Dichtbij Vallon des Carmes kan je ook komen zwemmen in de rivier Argens. Na een rustige voormiddag in jouw vakantiehuis aan de Côte d’Azur, is dit een leuke daguitstap. De rivier Argens is omgeven door veel groen. Je hebt hier verschillende picknicktafeltjes in het bos, maar je kan ook gewoon aan het water picknicken. Huur je een vakantiehuis in de Var? Kom dan hier eens lunchen, in plaats van in jouw vakantiehuis met privé-zwembad


5. Lac du Paty in Caromb (Vaucluse).

Dichtbij Malaucène, en dus de Mont Ventoux, heb je het stuwmeertje Paty. Een feeërieke plek, in de bossen, ideaal om op een zonnige dag wat afkoeling te vinden.  Lac du Paty in Carom is een mooie plek dat zich perfect uitleent voor een gezellige picknick en een gezellige namiddag. De barrage zelf, dateert al van de 18de eeuw. TIP: Van hieruit kan je een prachtige wandeling maken naar Chapelle du Paty. 6. Pont Roman, Entrechaux (Vaucluse).

Huur je een vakantiehuis in Malaucène? Dan is Pont Roman ook maar tiental minuutjes met de auto, of een klein halfuurtje voor diegene die op fietsvakantie zijn in de Provence. Een fantastische plek waar de kinderen zich nooit zullen vervelen. Stilstaand en stromend water, zonne- en schaduwplekjes, .. Hier spendeer je gemakkelijk een hele dag. Je kan glijden van de rotsen of zelfs van bepaalde rotskanten springen in het water. Met kinderen die wat moe zijn, is het natuurlijk des te leuker om thuis te komen in jouw vakantiehuis in de Provence ;) 

7. Lac de Saint-Cassien (Var).

Lac de Saint-Cassien is een zeer groot stuweer met veel verschillende kleine strandjes waar je tot rust kunt komen. Ben je iets actiever aangelegd? Je kan hier vissen, zwemmen, kanoën… Alles is omgeven door prachtig groen. In de zomer is het hier soms wel wat druk, maar wie er een mooie wandeling voorover heeft, of eventueel naar de overkant van het stuwmeer vaart, kan nog zeer leuke en rustige plekjes vinden! 

8. Gorges du Toulourenc (Vaucluse).

Ben jij ook zo fan van natuur? Gorges du Toulourenc is een prachtige rivier, op de grens van de Drôme en de Vaucluse. Huur een vakantiehuis met privé zwembad in de Provence en maak een daguitstap naar deze Gorges. Wandelen door de Gorges is gegarandeerd het hoogtepunt. Let wel op: maak deze wandeling niet als het gaat regenen. Dan kan het water ineens wel snel stijgen en voor je het weet ben je aan het zwemmen in plaats van te wandelen. Ontdek ook onze andere leukste bezienswaardigheden in de Vaucluse

9. Plan d’eau des Salettes, Mormoiron (Vlaucluse).

Een zeer idylische meertje, met een prachtig zicht op de Mont ventoux. Ben je op fietsvakantie in Frankrijk en huur je een vakantiehuis bij de Mont Ventoux? Dan is een bezoekje aan Plan d’eau des Salettes wel de moeite waard. Het is gelegen aan een bos waar je ook mooie wandelingen kunt maken, avontuurlijk kunt mountainbiken of een adventure-parcours kunt doen. Er werd een een strandje aangelegd waar je vrij kan picknicken, maar er is ook een strandbar ter plaatse voor lunch, drank of als je zin hebt in een ijsje. 

10. Pont du Gard, Vers-Pont-du-Gard (Gard)

Een bezoek aan Pont-du-Gard is bijna een must-do als je een vakantiehuis huurt in Languedoc-Roussillon. Het Romeinse aquaduct is niet alleen Unesco-werelderfgoed, het is de hoogste Romeinse brug ter wereld en gewoon een erg bijzondere plek in Zuid-Frankrijk! Je kan de site zelf bezoeken, maar je kan er rondom ook een duik nemen of kajakken. Zwemmen in aangename temperaturen, onder een Romeins monument, dat doe je niet elke dag! 

Ben je een natuurliefhebber, waterrat of heb je een avontuurlijke ziel? Dan zijn deze bovenstaande plekjes, gegarandeerd iets voor jou! Blijf jij liever met jouw boek, aan jouw vakantiehuis met privé zwembad in Zuid-Frankrijk? Uiteraard ook helemaal prima! ;) 

Recente blogposts

Verblijf op een uitzonderlijk privé domein in Gaou Bénat!

lees meer

De mooiste dorpjes in Languedoc-Roussillon

lees meer

Mooiste markten van de Provence!

lees meer

Valkenstraat 2

9850 Merendree

BTW 0445 454 583

Bennesteeg 7

9000 Gent

BIV / IPI 200611

Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.