U bent hierprovence-fietsroutes

Provence fietsroutes

Op fietsvakantie in Frankrijk kom je er al snel achter hoe veelzijdig het landschap in ons buurland is. Fietsroutes in Frankrijk zijn heel divers en de uitdaging is afhankelijk van je gekozen bestemming. Sportievelingen uit heel Europa kiezen vaak voor fietsen in de Provence omdat zowel beginners als echte pro’s hier een fietsroute op maat kunnen vinden en omdat het klimaat van april tot oktober heel fijn is. Bovendien is de Provence sowieso één van onze favoriete vakantiebestemmingen in Frankrijk. Van de kust tot het binnenland: in de Provence vind je bezienswaardigheden, interessante steden, mooie stranden en activiteiten voor jong en oud! Een gezellig vakantiehuis in de Provence maakt jouw vakantie naar Zuid-Frankrijk compleet.

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om fietsroutes in de Provence samen te stellen. We geven je daarom onze beste tips waarmee je jouw fietsvakantie in de Provence alvast kan voorbereiden.


1. Vaucluse: Mont Ventoux

De Mont Ventoux staat natuurlijk op één wanneer het gaat over fietsroutes in de Provence. De Kale Reus biedt een stevige uitdaging voor fietsers met wat ervaring in de benen, maar er zijn ook fietsroutes voor beginners of de hele familie. Met een ontspannen route door de wijngaarden van de Ventoux vult u een dag met een ontspannen fietstocht. 


2. l’Isle sur la Sorgue 

L’Isle sur la Sorgue is een pareltje van een dorp in het hart van de Provence, op zo’n 25 km van Avignon. Het wordt wel eens het Venetië van de Provence genoemd omdat het vlak aan rivier de Sorgue gelegen is en het water hier een belangrijk deel van de charme uitmaakt. Hier kom je vanzelf een aantal fietsroutes tegen die je door de Provence leiden. Deze fietsroute vanuit l’Isle de la Sorgue kan je op één dag afleggen en brengt je langs allerlei mooie uitzichten en bezienswaardigheden. Bruggen, de kanalen en middeleeuws-uitziende straatjes zijn er enkele van. Als je op donderdag of vrijdag naar l’Isle de la Sorgue gaat, kan je je picknick op de markt kopen en genieten van lokale delicatessen.


3. Lubéron

Ten zuidoosten van Avignon ligt de bergketen Lubéron, met verschillende pittoreske dorpjes verspreid in de streek. Deze leuke fietsroute door de Luberon brengt je rond de bergketen van dorp tot dorp over rustige en veelal autovrije wegen. De route is zo’n 235 km lang, wat je de ruimte geeft om een hele vakantie in de Provence er omheen te plannen. Je fietst langs allerlei bezienswaardigheden zoals kastelen en monumenten en de uitzichten zijn er fantastisch. Het natuurlijk landschap van de Luberon zal je helemaal tot rust brengen op je sportieve fietsvakantie.


4. Gorges du Verdon

De Gorges du Verdon is de grootste kloof in Europa, wat zorgt voor spectaculaire uitzichten. De imposante rotswanden maken van de rivier een populaire trekpleister voor kajakkers en wandelaars. Het regionaal park du Verdon is dus niet voor niets één van de hoogtepunten in Zuid-Frankrijk of de Provence. Met deze fietsroute kun je een fietsvakantie in de Provence plannen die onvergetelijk wordt! De hele fietsroute de Verdon is wel 256 km lang en zorgt voor dagen aan uitdaging en prachtige uitzichten. De stops kun je plannen in de gezellige dorpjes, waar je verfrissing en rust kan opzoeken. Er wordt wel aangeraden deze fietsroute aan te vangen in de lente of de herfst voor een ideaal klimaat. 


5. Tips om je verblijf te plannen

Wil je een fietsvakantie in Zuid-Frankrijk plannen? Wil je het mooiste van de Provence ontdekken maar weet je niet waar te beginnen? Bekijk alvast ons aanbod en vind jouw ideale vakantiehuis met zwembad in de Provence. Met een eigen vakantiehuis in de Provence heb je een mooie uitvalsbasis om je rondreis te beginnen of af te sluiten. Om fietsroutes te vinden is het nog steeds aangeraden om op officiële instanties voor toerisme en sport te rekenen. De officiële site voor toerisme in de Provence brengt je een heel stuk verder. Ook apps met fietsroutes en ervaringen van andere reizigers zijn heel behulpzaam, kijk zeker eens op routeyou

Recente blogposts

De 7 leukste bezienswaardigheden rond Trevignano Romano (Rome, Lazio, Italië).

lees meer

De Côte d’Azur: ontdek de Var en Sainte-Maxime

lees meer

Provence fietsroutes

lees meer

Valkenstraat 2

9850 Merendree

BTW 0445 454 583

Bennesteeg 7

9000 Gent

BIV / IPI 200611

Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.