De reus van de Provence!

Huur jouw vakantiehuis, in de buurt van Vaison La Romaine, tussen de wijngaarden en een aantal prachtdorpjes. Hier heb je De Reus van de Provence. Ook wel gekend als De Kale Berg, of gewoonweg DE parel in de Vaucluse die boven alles uitsteekt.

De alomgekende Mont Ventoux is de trots van de vele buurtbewoners met vakantiehuizen in Frankrijk. Vaison la Romaine staat gekend als ‘Plus Beaux Détours de France’, en daar heeft dit prachtig natuurfenomeen zeker iets mee te maken.

De Mont Ventoux kan je vanaf je vakantiehuis ontdekken met de fiets en te voet. Met haar zeer steile stukken op bepaalde punten, is het voor elke fietser een uitdaging!

Huur je een vakantiewoning in de Provence rond de Mont Ventoux, dan word je constant getrakteerd op prachtige panoramische zichten over de Provence en de unieke fauna en flora van de Vaucluse. Aan de voet van de berg zie je langs de ene kant het Comtat Venaissin met haar wijngaarden en truffelplantages, maar ook de aardbeien van Carpentras, de Vallei van Toulourenc en de Val de Sault met lavendelvelden zijn hier te bewonderen. De diversiteit is hier adembenemend.

Uiteindelijk evolueert de Reus naar een rotsachtig landschap. Eenmaal je de top bereikt hebt, is een zicht op de Camargue, de Lubéron en de Alpilles meer regel dan uitzondering. Misschien spot je zelf jouw vakantiehuis met zwembad in de Provence ;)! Bij helder weer kan je ook de top van de Alpen, de Cevennen en de Middellandse Zee bewonderen.

Een van de verklaringen van de naam Mont Ventoux is de ‘Winderige Berg’. Als je pech hebt, zal deze wind u de beklimming nog lastiger maken. De beloning die u aan de top ontvangt maakt het allemaal meer dan de moeite waard.

U kan de beklimming beginnen vanuit Bedoin, Malaucène of Sault. Geen zorgen als u niet goed ter been bent. U kunt ook aan de top geraken met de auto.

Vakantiehuizen in Provence

Meer tonen

Carmen

Barbentane, Provence

6
2
2

Lou Recate

Saint-Remy-de-Provence, Provence

12
6
3

Au bord de la Sorgue

L'Isle-sur-la-Sorgue, Provence

4
2
2

Villa Mireillo

Noves, Provence

6
3
2

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden