Fietsroutes in Frankrijk: waar naartoe?

Een fietsvakantie in Frankrijk plannen begint natuurlijk bij kiezen welke regio je wil ontdekken. Frankrijk heeft een overvloed aan verschillende landschappen met elk hun eigen kwaliteiten. In een andere blogpost bespreken we de Mont Ventoux en de leukste plekjes om daar te ontdekken.

Dit zijn onze favoriete bestemmingen voor een fietsvakantie in Frankrijk.

De Provence

Vaucluse is de fietsregio bij uitstek in de Provence dankzij de Mont Ventoux, maar er valt nog veel meer te ontdekken! Naast prachtige en variërende natuurlandschappen en wijngaarden vind je er ook de geweldige steden Avignon en Orange, waar unieke en eeuwenoude monumenten te bewonderen zijn. Huur een vakantiehuis met zwembad in de Provence om je vakantie te vullen met de ideale mix tussen sport en cultuur.

Tussen de Mont Ventoux en Luberon ligt het Pays des Sorgues - Monts de Vaucluse. Dankzij de heldere rivier Sorgue met vele zijriviertjes is het een groene en verfrissende regio. De Sorgue ontspringt in het schattige plaatsje Fontaine de Vaucluse, waar het heldere water ‘s zomers een toevluchtsoord is voor fietsers, wandelaars, kanoërs en vissers.

In Alpes-de-Haute-Provence en Vaucluse ligt het bergmassief de Luberon. Deze streek is gekend om meer dan geweldige fietsroutes. De prachtige uitzichten, fruitteelt en dorpjes zullen je verwonderen en elke fietstocht interessant maken. De bekende dorpjes Bonnieux, Lacoste, Roussillon, Gordes en anderen sieren het landschap met hun eeuwenoude architectuur en kastelen, zoals het kasteel van Lacoste. Er is bijna te veel keuze in één regio! Verblijf je in een vakantiehuis in de Provence? Kies per dag een fietsroute of pas ze aan aan de hand van de bezoeken die je die dag wil maken.

Meer naar het zuiden bevinden we ons in de Var. Vooral de kust is bekend en geliefd en wordt de Côte d’Azur genoemd, wat synoniem is voor heerlijke stranden en een blauwe zee. Naast de glamoureuze kuststeden zoals Saint-Tropez is er in de Var meer dan 400.000 hectare bos te vinden in de talloze beschermde natuurgebieden. Dat betekent een rijkdom aan wandelroutes, fietsroutes en mountainbike parcours! Als je een vakantiehuis met zwembad boekt in de Var ben je zeker dat al het beste van vakantie bereikbaar is: zon, zee, strand én natuur en avontuur! Bekijk ons aanbod en vind een vakantiehuis in het tot nu toe goed bewaarde geheim Roquebrune sur Argens voor een oase van rust in de Var.

Ardèche

Iets noordelijker ligt in Auvergne-Rhône-Alpes de Ardèche. Ook in de Ardèche heeft de natuur veel te bieden. Het in kalksteen uitgesleten kloofdal Gorges de l'Ardèche met de bekende Pont d'Arc bij Vallon-Pont-d'Arc is een voorbeeld van ware natuurpracht. Hier is ook het regionaal natuurpark van de Monts d'Ardèche. Ook zijn er diverse grotten die zeker een bezoekje waard zijn zoals de Aven d'Orgnac, Grottes de Saint-Marcel en de grot Chauvet. Veel te bezoeken vanuit een vakantiewoning in de Ardèche, dus!

Normandië

Je hoeft helemaal niet naar Zuid-Frankrijk te reizen om mooie plaatsen en interessante fietsroutes te ontdekken. Normandië is beroemd om de mooie uitzichten op zee, lekker eten en de glooiende heuvels en vlaktes. Daarnaast staat de regio bekend om de herdenkingssites uit de Tweede Wereldoorlog. De ster van Normandië is het unieke dorp en werelderfgoed-monument Mont-Saint-Michel waarvoor je door de zee moet wandelen. De stad Le Havre en de wonderbaarlijke krijtrotsen van Etretat zijn andere voorbeelden van plaatsen die je zeker ooit gezien moet hebben. Je kan ook lange fietstochten maken langs de kust en alle belangrijke bezienswaardigheden op je route zetten! Bekijk snel ons aanbod in Normandië voor een heerlijke vakantie niet ver van de deur.

Recente blogposts
10 BESTE DAGUITSTAPPEN ROND AVIGNONlees meer
10 BESTE DAGUITSTAPPEN IN AVIGNON lees meer
WAAR IS MAILLANE?lees meer

Valkenstraat 2

9850 Merendree

BTW 0445 454 583

BIV / IPI 200611

Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.