De mooiste dorpjes in Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon barst van de mooie bezienswaardigeden. Huur je een vakantiehuis in de Languedoc-Roussillon dan moet je de leukste bezienswaardigheden in de Laguedoc-Roussillon op jouw bucketlist zetten. Scroll zeker ook verder en ontdek alvast de leukste dorpjes in deze fantastische regio!

Uzès

Vlakbij de beroemde Pont du Gard en de steden Nïmes en Avignon, vind je het prachtige dorpje Uzès dat tot in het begin van de negentiende eeuw een bisdom was. Die majestueuze status merk je vandaag nog in de vele bezienswaardigheden die je er kan vinden. De Kathedraal Saint-Théodorit met haar orgel uit de tijd van ‘Louis Quatorze’ en haar bijhorende Tour Fenestrelle moeten absoluut op je lijstje staan. Het statige bisschoppelijk paleis is vandaag een museum dat je zeker een bezoekje moet brengen. Ook het Musée de bonbon is een aanrader voor wie van zoetigheid èn geschiedenis houdt!

 

Roussillon

In het departement Vaucluse, in de Luberonstreek, vind je het beroemde maar kleine dorpje Roussillon, dat slechts een duizendtal inwoners telt. Helemaal terecht wordt het omschreven als één van de mooiste dorpjes van Frankrijk. De rijkdom aan oker zorgt ervoor dat je er zowat overal omringd wordt door prachtige geeloranje tinten. In Roussillon moet je het dan ook vooral van de bijzondere natuur en bijhorende unieke uitzichten hebben. Huur je een verblijf in de Languedoc-Roussillon, sla Roussillon zelf dan zeker niet over! Je kan ook de oude okergroeven bezoeken of de Eglise Saint-Michel. Laat je bij een heerlijk glaasje pastis verleiden door de verhalen van de dorpsbewoners en vergaap je in de sympathieke winkeltjes aan de lokale handgemaakte hebbedingen.

Nîmes

De Romeinen wisten het al, in Nîmes valt er vanalles te beleven! Deze bijzondere stad herbergt tal van historische ruïnes en overblijfselen. Zo is er de ‘Maison Carré’ die je absoluut moet gezien hebben en de arena van Nîmes die je zo weer naar de tijd van brood & spelen katapulteert. De Jardins de la Fontaine op de Cavaliersberg en de Temple de Diane zullen je ongetwjfeld ook bekoren. Al deze prachtige gebouwen vormen vandaag het decor van het bruisende moderne leven dat zich in Nîmes afspeelt. Laat je op je wandeltocht door het stadscentrum charmeren door de vele leuke winkeltjes en terrasjes. Daarna wacht jouw vakantiehuis met privé-zwembad in Zuid-Frankrijk weer op jou, om jou met open armen te ontvangen!

 

Béziers

Béziers is gelegen in de prachtige Languedoc-Roussillon streek, in het diepe zuiden van Frankrijk. In deze historisch waardevolle stad zal je niet weten waar eerst te kijken. Zoveel eeuwenoude architecturale rijkdom, zoveel indrukwekkende bouwwerken! De ‘jardin de l’Evèque’ biedt je werkelijk een adembenemend uitzicht over de stad en de haar omringende Orb vlakte. De kleine straatjes verbergen minstens evenveel moois. Waan je even op Père Lachaise in Parijs op het prachtige kerkhof van Béziers en kom er even tot rust. ’s Avonds voert de ‘Fontaine Musicale’ je zo naar een sprookjeswereld. Bezoek ook het wereldberoemde sluizencomplex dat een sterk staaltje techniek uit de 16de eeuw toont. Geloof het maar, Béziers….c’est un baiser!

 

Cap d’Agde

Je hoeft echt geen naturist te zijn om in Cap d’Agde een leuke tijd te beleven. Vakantiehuis huren in Cap D'agde zal je je niet beklagen. Deze sympathieke badplaats vlakbij Montpellier en Béziers mag dan wel bekend staan om haar meest bezochte naturistenterrein ter wereld, er zijn genoeg andere bezienswaardigheden om je dagen mee te vullen.

Vooral jongeren zullen volop plezier beleven in het avonturenpark Agde Avonture of het waterpretpark Aqualand. Breng zeker ook een bezoek aan het prachtige Aquarium, het Musée Ephebe en het pittoreske haventje dat tal van hippe restaurants en bars herbergt.

 

Montpellier

Deze eeuwenoude universiteitsstad bruist werkelijk van het leven! 1 op de 5 inwoners van Montpellier is student, wat de stad jong en vernieuwend houdt. Bezoek haar talrijke pareltjes van kerken, paleizen, herenhuizen, kloosters en monumenten…je bent al snel een paar dagen zoet! Breng dan zeker een bezoek aan de Place de la Comédie, de Tour de la Babote, de Chateau Mogere en het Aquaduct van Saint-Clément. Maar geen nood, ook met een degelijk stadsplan en een stevig paar wandelschoenen kan je op een ééndagstrip al heel veel zien. Er zijn maar liefst 8 musea in Montpellier die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Je raadt het al…hier kom je zeker nog ’s terug.


Saint-Guilhem-le-Désert

 Saint-Guilhem-le-Désert…hoe mooi kan een naam klinken? Wel, in dit geval doet de naam het dorpje ècht wel alle eer aan. Dit kloosterdorp dat werd gesticht in de negende eeuw heeft dan ook een bewogen geschiedenis, vooral van religieuze aard. Hier moet je zeker naartoe voor een bezoek aan de restanten van het oude klooster en de gezellige nauwe straatjes vol lokale snuisterijen. Het centrale plein, de Place de Liberté is zowat het hart van het dorpje van waaruit je mooie wandelingen kan maken. 

Saint-Guilhem-le-Désert wordt – geheel terecht - één van de mooiste dorpjes van Frankrijk genoemd. Zeker een omweg waard, ook al huur je een vakantiehuis in de Provence!

 

Pézenas

Opgelet, spoiler alert! Hier zou je wel ’s je hart kunnen verliezen…

Pézenas is een ronduit gewèldige plek in het departement Hérault. Het stadje herbergde destijds schrijvers en kunstenaars van diverse pluimage waaronder Molière, die dikke vrienden was met ‘Louis Quatorze’. Die artiestenvibe is vandaag nog steeds heel erg aanwezig in Pezenas en creëert een heerlijk relaxed sfeertje. Dat zorgt ervoor dat je bijna zou overwegen om hier te komen wonen, zo gezellig is het er. De ligging van Pezenas is ook ideaal; het strand van Valras ligt op een halfuur rijden en ook grotere steden als Montpellier zijn dichtbij. Allen daarheen!

Zoals je kan lezen zijn er meer dan genoeg leuke dorpjes in de Languedoc-Roussillon. Huur een vakantiehuis in de Languedoc-Roussillon voor 6 personen of meer en ontdek deze prachtige regio!

Recente blogposts

Verblijf op een uitzonderlijk privé domein in Gaou Bénat!

lees meer

De mooiste dorpjes in Languedoc-Roussillon

lees meer

Mooiste markten van de Provence!

lees meer

Valkenstraat 2

9850 Merendree

BTW 0445 454 583

Bennesteeg 7

9000 Gent

BIV / IPI 200611

Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.