Ken jij de enige badplaats in de Gard?

Le Grau-du-Roi is een beroemde badplaats in de Gard (Languedoc-Roussillon, Zuid-Frankrijk) en dankt zijn faam aan zijn pittoreske vissershaven en zijn uitgestrekte plezierhaven, Port-Camargue. Het maakt deel uit van de regio Gard en ligt ongeveer 30 km ten oosten van Montpellier en 45 km ten zuiden van Nîmes. Le Grau-du-Roi is de enige kustplaats van het departement en grenst aan La Grande Motte (Hérault) ten westen en Saintes-Maries-de- la-Mer (Bouches-du-Rhône) in het oosten.

Het stadje is levendig en kleurrijk en gebouwd rond het kanaal dat verbonden is met de zee.

De vissershaven in het centrum van de stad is een van de belangrijkste van de Franse Middellandse Zeekust. De trawlers die laat op de dag terugkeren naar de haven bieden een kleurrijke streling voor het oog. Rond de haven kan je talrijke winkeltjes en recreatiefaciliteiten (zeilinitiaties, bootverhuur, vissen, surfen,…) terugvinden.

Liefhebbers van vissen en zeeschildpadden komen zeker aan hun trekken in het Sea-Aquarium en het Sea-museum dat het hele jaar door geopend is.

Geniet van de prachtige natuur van Espiguette, een duinenformatie van 500m breed en 10km lang. Het is een beschermd natuurgebied maar open voor het publiek.

Ook de avonturiers komen hier aan hun trekken. Huur je een vakantiehuis in Le Grau du Roi? Verken de regio te paard, te voet of met de fiets. 

Le Grau-du-Roi is een topper en biedt voor elk wat wils! Een vakantiehuis huren in de Gard? Kijk zeker eens naar onze mogelijkheden! 

Vakantiehuizen in Languedoc-Roussillon

Meer tonen

Le Gecko

Castillon du Gard, Languedoc-Roussillon

12
7
7

Bon Pied

Lignairolles, Languedoc-Roussillon

2
1
1

Piedmont

Lignairolles, Languedoc-Roussillon

8
4
2

La Petite Baronne

Saint Hilaire d'Ozilhan, Languedoc-Roussillon

6
3
1

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.